Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Parteneriatul Tume - AAE

Publicat: 27 ianuarie 2020 - 17:29
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu anul 2019, Apan Agriculture Equipments (AAE) şi-a îmbogăţit portofoliul de produse cu brandul Tume. Această colaborare a venit ca urmare a interesului permanent pe care Apan Agriculture Equipments îl are pentru cele mai inovative şi competitive tehnologii agricole.

Apan Agriculture este alături de agricultura românească pentru a aduce un plus de calitate şi de performanţă, prin consolidarea de parteneriate cu companii de renume. Tume Agri Oy, cu originea în Finlanda, se înscrie în rândul unor asemenea companii, având o tradiţie de peste 70 de ani. Tume înseamnă inovaţii care asigură eficienţa costurilor şi fiabilitatea în domeniul cultivării şi a semănatului. Inovaţia de a poziţiona roţile de tasare după secţiile de semănat şi de fertilizat a devenit standard pentru aproape toate semănătorile cu fertilizare din piaţă.

Endre Kovács si Alexandru Dughiana_b

TUME NOVA COMBI STAR - ideală în toate condiţiile de semănat


Semănătoarea cu fertilizare TUME NOVA COMBI STAR se poate utiliza pentru semănat direct, semidirect sau în pat germinativ pregătit tradiţional.
• Robustă şi economică. Semănătoarea Tume Nova Combi Star opune o rezistenţă scăzută la tracţiune, economisind cu până la 5 litri de combustibil la hectar. Seminţele şi îngrăşămintele ajung în aceeaşi secţie, dar soluţia dublu disc le separă. Datorită faptului că nu are organe separate pentru fertilizare şi semănat şi toate părţile componente care lucrează în sol sunt rotative, necesarul de putere este cu aproximativ 30% mai mic decât la o altă semănătoare din gama ei. Totodată, prin construcţia ei, semănătoarea Tume Nova Combi Star oferă o presiune pe brăzdar suficientă - până la 200 kg/secţie - pentru a putea lucra în toate condiţiile de sol, acest lucru nedepinzând de gradul de umplere a buncărului.
• Adâncime de semănat precisă întotdeauna şi în orice situaţie: adâncimea de plasare a seminţelor şi a îngrăşămintelor se reglează cu ajutorul roţilor de adâncime aflate în faţa secţiilor. Aceste roţi au şi rolul de compactare a solului. Secţiile de semănat sunt dotate cu dublu disc cu profil convex, ceea ce oferă o lăţime optimă a brazdei de semănat. Discurile fiecărei secţii sunt de diametre diferite - 360 mm pentru seminţe şi 400 mm pentru fertilizant -, lucru care asigură poziţionarea fertilizantului la 2 cm sub sămânţă. O astfel de poziţionare a fertilizantului oferă seminţei necesarul optim de elemente nutritive pentru stadiul germinativ, asigurând o dezvoltare naturală şi viguroasă a sistemului radicular chiar şi în cele mai grele condiţii. Tume Nova Combi Star se numără printre puţinele semănători de precizie care respectă principiul unei însămânţări corecte, ce presupune trei paşi importanţi: PREGĂTIRE -> SEMĂNAT -> TASARE.

Parteneriatul Tume - AAE_b
• Tehnologie superioară. Tume este cunoscută pentru dozatoarele precise şi rezistente în timp. Acestea sunt acţionate de către o roată de transmisie de la sol, montată în partea laterală. Bara de tracţiune poate fi folosită în două poziţii. Cea superioară se foloseşte, de exemplu, în combinaţie cu cultivatorul Cultipack. Nova Combi este dotată cu echipament de calibrare pentru îngrăşăminte şi seminţe, fiind cea mai uşoară şi mai rapidă calibrare posibilă în acest moment în piaţă. Prin intermediul monitorului de lucru Agrocont, aflat în echiparea standard, putem supraveghea şi regla semănătoarea în timpul lucrului din cabina tractorului. Monitorul Agrocont este uşor de utilizat folosind un sistem digital de pictograme menite să ofere utilizatorului un acces rapid şi sigur la toate funcţiile semănătorii.
• Buncăre mari, lăţime de transport mică:
- lăţimea de transport este de 3 sau 4 m, identică cu lăţimea totală;
- volumul total al buncărelor este de peste 1000 litri/metru lăţime de lucru. Grătarele pentru seminţe şi îngrăşăminte fac parte din dotarea standard. Buncărele sunt dotate cu perete despărţitor reglabil şi cu prelata rulantă, ceea ce oferă o flexibilitate optimă operatorului în ceea ce priveşte alegerea cantităţilor de seminţe/fertilizant ce urmează a fi aplicate, precum şi a modalităţii de umplere;
• Dispozitiv de urme tehnologice disponibil şi pentru îngrăşăminte. Tume a introdus pentru prima dată conceptul de urme tehnologice pentru fertilizare. Metoda brevetată a semănătorilor Tume economiseşte astfel cantităţi semnificative de îngrăşăminte din punct de vedere economic, reducând totodată şi din poluarea mediului înconjurător.
Detalii şi informaţii AAE: tel. 0749.029.621

IMG-2104d219_b
Text şi foto: APAN Agriculture Equipments

Tume logo_b

Detalii şi informatii AAE: tel. 0749.029.621

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 767 | Video Video 1 2 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

2.
Play APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

03 decembrie 2019

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?