Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Parteneriatul dintre BASF și Agrivi ajută fermele românești în drumul spre digitalizare

Publicat: 24 noiembrie 2021 - 15:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Proiectul trece în etapa de implementare la nivel național

Agricultura modernă dă dovadă de o vreme tot mai imprevizibilă, de dificultatea din ce în ce mai ridicată de combatere a agenților de dăunare, de prețuri volatile și de insuficiența tot mai acută a resurselor naturale. Din acest motiv, compania BASF Agricultural Solutions România a decis să sprijine fermierii în tranziția către digitalizare și să le faciliteze accesul la noi servicii.   

Compania AGRIVI este recunoscută la nivel global ca lider în segmentul Ag-Tech, iar soluția pe care a dezvoltat-o permite gestionarea digitală a tuturor proceselor din ferme sau cooperative. Venind ca o completare la portofoliul de soluții inovatoare BASF, aplicația oferă posibilitatea de planificare, trasabilitate și analiză a întregului flux de producție, lucru care ajută fermierii să ia decizii bazate pe date reale din câmp pentru a obține recolte mai bogate, de o calitate superioară.

AGRIVI permite în același timp accesul la cele mai bune practici agricole de actualitate și gestionarea simplă și rapidă a tuturor activităților din câmp sau fermă. Cu ajutorul platformei, fermierii pot planifica întreg sezonul agricol, analiza producția și chiar implementa alte tehnologii digitale, cum ar fi stațiile meteo, aplicațiile de gestiune a parcului auto și de utilaje sau imagistică prin satelit. În acest fel, fermierii au control complet asupra fluxului de producție și un management mult mai eficient al fermei.

agrivi si basf_b

În faza de pilot, aplicația a fost testată timp de un sezon și a fost foarte bine primită de către fermieri, aceștia ajutându-se de următoarele facilități: managementul integrat al resurselor, al operațiunilor, al finanțelor și al forței de muncă, trasabilitatea acestora și posibilitatea extinsă de raportare și analiză.

La ora actuală, proiectul trece în a doua etapă, de implementare la nivel național pentru un grup selectat de fermieri. Cel mai important aspect al platformei AGRIVI este secțiunea de management al fermei, care permite planificarea activităților, recoltei, resurselor umane, gestionarea utilajelor și lucrărilor în câmp, aceștia având și posibilitatea de a primi alerte pentru plata facturilor. Pentru ca pachetul de funcții să fie complet, platforma permite chiar și accesul la informații tehnice, agroeconomice și alerte meteo.

Parteneriatul realizat de BASF și AGRIVI ajută profesioniștii din agricultură care își doresc performanță, eficiență, profit, dar și sustenabilitate, platforma AGRIVI fiind o soluție digitală inovatoare care contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a producției agricole.


AFLĂ MAI MULT

Vizualizat: 423 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?