După numai un an de prezenţă în România, compania Innvigo a reuşit să-şi asigure trei procente din piaţa produselor de protecţia plantelor. Pare puţin, însă în realitate este foarte mult, ţinând cont de numărul mare de operatori care se zbat să câştige încrederea fermierilor în acest domeniu. Innvigo a reuşit, prin profesionalismul şi seriozitatea reprezentanţilor săi, dar şi prin buna relaţie cu furnizorii.
Pentru a marca primul an de activitate în ţara noastră, Innvigo a organizat la sfârşitul lunii noiembrie, în apropiere de Cluj-Napoca, o întâlnire cu clienţii, partenerii şi colaboratorii care au făcut, împreună, posibilă această ascensiune. „Încrederea care ne-a fost acordată a reprezentat baza obţinerii într-un timp foarte scurt a acestui rezultat de succes. Ne bucurăm şi putem afirma că perseverenţa şi curajul ne-au fost răsplătite”, constata cu această ocazie Mioara Ignat, cea care deţine funcţia de country manager.
Activitatea Innvigo pe piaţa românească a debutat în noiembrie 2016, cu trei angajaţi şi şapte produse omologate. Între timp, numărul reprezentanţilor a crescut de patru ori, iar portofoliul comercial s-a extins la 20 de produse. Alte 20 de substanţe active se află în curs de omologare, urmând să ajungă pe piaţă până la sfârşitul anului viitor.
Controlul buruienilor şi al dăunătorilor
După cum avea să remarce şi George Roiban, director de marketing şi dezvoltare, o parte din produsele existente în portofoliul Innvigo sunt deja prezente şi pe piaţa noastră, iar altele sunt în curs de omologare.
• În ceea ce priveşte culturile de cereale (grâu, orz, triticale), pentru moment fermierii români au la dispoziţie patru soluţii pentru combaterea buruienilor, respectiv Trimax 50SG, Galmet 20SG, Galaper 200EC şi Herbos 110EC, erbicide cu acţiune largă şi precisă, trei fungicide - Dafne 250EC, Propico 250EC, Zizan 500SC, insecticidul Delcaps 050SC şi regulatorul de creştere Reducer 510SL.
• Protecţia culturii de rapiţă este asigurată de erbicidele Metax 500SC şi Investo 100EC, de fungicidele Dafne 250EC şi Zizan 500SC, de insecticidul Delcaps 050SC, precum şi de acelaşi regulator de creştere, Reducer 510SL.
• La porumb, Innvigo mizează deocamdată pe două erbicide - Rincon 25SG şi Nixon 50SG, iar la floarea-soarelui, din primăvara anului 2018 va fi disponibil erbicidul Buster 100EC şi un produs pe bază de fludioxinil, pentru tratamentul seminţei.
• Problemele de îmburuienare la cultura cartofului pot fi rezolvate prin aplicarea erbicidului Rincon 25SG, în timp ce combaterea afidelor şi a gândacului de Colorado este asigurată de un insecticid pe bază de acetamiprid.
• Totodată, suprafeţele cultivate cu sfeclă de zahăr pot fi întreţinute de erbicidul Investo 100EC şi cu fungicidul Dafne 250EC.
• Pomicultura este un alt segment de interes pentru compania Innvigo, care a dezvoltat deja câteva soluţii pentru protecţia livezilor de meri, respectiv fungicidul Vigofun 250EC, insecticidul Delcaps 050SC şi produsul pentru depozit Apple Smart.
SOLUŢII INOVATIVE, LA UN PREŢ CORECT
„Produsele distribuite de noi sunt un sprijin real pentru fermieri, oferind soluţii optime la costuri care să asigure profitabilitatea afacerii lor”, a ţinut să precizeze Mioara Ignat. La rândul său, Jacek Zawadzki, vicepreşedinte al acestei companii poloneze specializată în producerea şi comercializarea de substanţe chimice destinate sectorului agricol, a vorbit despre obiectivele Innvigo pe termen mediu şi lung. „Misiunea noastră este să livrăm soluţii fiabile şi inovatoare în domeniul protecţiei şi nutriţiei plantelor, asigurând totodată sprijin profesional şi consultanţă de specialitate. Toate produsele noastre sunt testate, având propria formulare, şi încercăm să venim mereu cu noi soluţii. Ne-am propus ca până în anul 2019 să avem un număr de 45 de produse omologate”, spunea Zawadzki.
Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (editia 15-30 decembrie)