Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Parteneriat Claas - USAMVB - proiect comun în beneficiul studenţilor MIAIA

Publicat: 09 august 2018 - 17:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Recent, Claas România şi USAMVB din Timişoara au demarat un proiect comun pentru buna pregătire a studenţilor pe partea practică. În acest sens, Claas România a pus la dispoziţia studenţilor de la specializarea MIAIA, şi nu numai, un tractor Claas Arion 460. 

În următoarea perioadă, studenţii specializării “Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară” (MIAIA) vor dispune şi de o gamă de maşini agricole performante cu care să efectueze atât laboratoarele la disciplinele de specialitate, cât şi în practică. Vrem să punem accent pe partea practică, deoarece aceasta trebuie în timp să reprezinte 80-90% din pregătirea studenţilor. Viitorii specialişti trebuie să fie pregătiţi încă de pe băncile facultăţii pentru a face faţă cerinţelor firmelor constructoare de maşini agricole, dealerilor din România pentru marile firme de maşini agricole din lume, fermelor agricole şi zootehnice moderne şi centrelor de service pentru tehnică agricolă şi automobile. În cadrul lucrărilor de laborator, aceştia trebuie, de exemplu, să înveţe să studieze şi să lucreze cu un tractor performant, să prindă diferite maşini agricole la tractor şi să le facă reglajele corecte, să tragă o brazdă cu un agregat tractor - plug, să facă verificările necesare la o maşină de stropit înainte de începerea lucrului etc. Studenţii trebuie să înveţe simbolurile pe partea hidraulică şi electrică şi să poată citi o schemă hidraulică sau electrică. Ei trebuie pregătiţi încă din facultate pentru a lucra pe partea de diagnoză şi în domeniul agriculturii de precizie. Robotica în agricultură este o altă direcţie interesantă şi atractivă pentru studenţii care vor urma cursurile specializării MIAIA din cadrul Facultăţii de Agricultură de la Timişoara. În acest sens, aceştia au posibilitatea să facă parte din singura echipă de roboţi autonomi “Banat” din România care participă an de an la concursul de anvergură “Field Robot Event”.

Parteneriat Claas - USAMVB_b

Studenţii îşi fac practică pe cele mai noi tractoare Claas
În ultimii ani, Claas a reînnoit în întregime gama de tractore de până la 140 CP. Cele trei serii (Elios, Atos şi Arion) oferă numeroase opţiuni, de la tehnologia simplă pentru lucrările zilnice, până la funcţiile automate concepute pentru utilizare intensivă. Comenziile sunt simple, posibilităţile de echipare şi de îmbunătăţire sunt numeroase, iar dimensiunile compacte ale acestora permit fermierilor să lucreze în cele mai înguste spaţii. Tractorul Claas Arion 460, pus la dispoziţie de firma Claas România studenţilor noştri, este de 140 CP, având cuplul maxim de 570 Nm. Acesta este dotat cu un motor FPT cu 4 cilindri şi cu turbocompresor. Cadrul subţire realizat din fontă masivă, având baia de ulei integrată în motor în partea de jos, are rolul de a absorbi forţele produse de tiranţii frontali, încărcătorul frontal şi şasiul frontal oferind un unghi mare de direcţie şi o rază mică de bracaj. Maneta de control este multifuncţională şi are rolul de a controla transmisia, încărcătorul frontal, tiranţii din spate, turaţia motorului şi cele două prize hidraulice, astfel încât operatorul trebuie să folosească doar mâna stângă pentru a controla direcţia şi pentru a acţiona maneta inversorului Revershift la schimbarea direcţiei.

Parteneriat Claas - USAMVB_b

Cabina de tip “Panoramic” este dotată cu un parbriz mare de 2,41 mp ce poate oferi o vizibilitate la 90o asupra încărcătorului frontal. Între parbriz şi plafonul de sticlă nu există traverse care să reducă vizibilitatea. Tractorul Claas Arion 460 este dotat cu un ecran color CIS care este amplasat pe montantul A şi care este optim poziţionat în câmpul vizual al operatorului. Pe acesta sunt afişate foarte clar şi intuitiv toate informaţiile esenţiale importante referitoare la tractor. Toate setările pot fi uşor efectuate utilizând butonul rotativ de pe tabloul de bord.
Colaborarea dintre USAMVB din Timişoara şi Claas România este una de excepţie, mulţi studenţi ai specializării MIAIA lucrând la ora actuală în cadrul acestei firme de prestigiu sau la dealerii Claas în România. În fiecare an, studenţii fac practică în cadrul firmei Agrocomerţ Holding, dealer Claas România, iar alţii îşi efectuează proiectele de diplomă pe utilajele Claas. În acest an am demarat şi un proiect pe termen lung pe partea de practică din timpul verii, începând cu studenţii din anul II.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 725 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?