Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pământul bine lucrat, comoara fermierului

Publicat: 29 martie 2018 - 15:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începutul anului 2018 a impus pe piaţa combinelor din România cinci noi vedete. John Deere a lansat modelele din seria S700, supranumite “Reginele Câmpului”. Cu acest prilej, IPSO AGRICULTURĂ a organizat un eveniment care a reunit peste 150 de fermieri din toate zonele ţării, jurnalişti agrarieni şi parteneri din agribusiness, ocazie cu care dealerul a marcat angajamentul său faţă de agricultură prin noua identitate vizuală formulată sugestiv: ”Cea mai de preţ moştenire este pământul. Bine lucrat”.

Respectul pentru fermieri, pentru activitatea lor şi pentru eforturile pe care le depun zilnic în cultivarea pământului au fost elementele care au ghidat în conturarea imaginii companiei, susţine Arnaud Van Strien, directorul general al IPSO Agricultură. “Suntem conştienţi de dificultăţile pe care fermierii le întâmpină în activitatea zilnică şi de aceea ne dorim să găsim împreună soluţiile potrivite. Când am demarat această campanie, ne-am gândit în primul rând la cel ce lucrează solul, la activitatea lui zilnică şi la moştenirea cea mai de preţ: pământul. Utilajele noastre sunt proiectate pentru o prelucrare responsabilă a solului, astfel încât, la sfârşit de campanie, fermierul obţine o recoltă bogată cantitativ şi calitativ, dar are grijă şi de pământul pe care îl va lăsa moştenire generaţiei viitoare”, a declarat Arnaud Van Strien.

 Combina S700Click pe poza pentru galerie!

Combina S700 - calitate constantă a boabelor şi pierderi reduse

Tot în cadrul evenimentului exclusivist organizat în Bucureşti a avut loc şi prezentarea detaliată a combinelor John Deere. Seria S700 este, prin excelenţă, combina cu adevărat automată, disponibilă în prezent pe piaţă. Reglarea integrată a combinei garantează un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiţii. Deoarece reglajele manuale periodice nu mai sunt necesare, operatorii se pot baza acum pe eficienţa maximă a combinei lor. "Odată cu modelul S700, combinele sunt duse la un nivel mult mai înalt. Sunt câteva lucruri importante care definesc această trecere. Unul dintre acestea este sistemul ICA2, Ajustarea Integrată a Combinei 2, prin care operatorul lasă sarcina de calibrare în combină. Combina se autocalibrează, îşi controleză singură parametrii, precum distanţa de la sita superioară la sita inferioară, viteza la rotor, distanţa la grătar şi chiar viteza la vânt. Toate comenzile le face independent de operator, le execută complet automat. Soluţia noastră revoluţionară garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiţii", a declarat Cosmin Miroiu, specialist produs IPSO Agricultură. 

Managementul activ al randamentului este o altă inovaţie automatizată adusă de John Deere, care le permite fermierilor să economisească timp şi să crească performanţele la recoltare. Cu combinele John Deere din seria S700, nu mai sunt necesare calibrările manuale şi nici cântărirea dublă a remorcilor, care consumă timp. De asemenea, cei trei senzori din interiorul buncărului măsoară automat modificările de greutate pe măsură ce buncărul de boabe se umple. Sistemul compară aceste măsurători cu cele ale senzorilor de randament şi de umiditate pentru a calibra permanent senzorul de randament. Cel mai important avantaj adus de sistem este generarea curbei de calibrare la viteze şi niveluri de randament variate, utilizând mai multe puncte de calibrare. Datorită acurateţei datelor privind productivitatea, fermierii ştiu exact câte tone vor recolta. 

Nu puteam să venim cu o combină în România, fără să o testăm la condiţiile noastre de lucru. Aşa că am luat un John Deere din fabrică, o combină din serie limitată, pe care am adus-o în ţară şi am început să lucrăm cu ea în vara anului trecut, la graniţa judeţelor Brăila şi Buzău. A recoltat acolo aproape trei săptămâni şi am obţinut un grâu foarte bun, circa 9-8 tone la hectar. De acolo combina s-a deplasat în mai multe zone ale ţării, de la Feteşti, Călăraşi, Ialomiţa, Botoşani, până la Vaslui şi Timişoara. În momentul de faţă, combina nu se mai găseşte la IPSO, aparţine deja unui client”, declară Radu Meşină, specialist produs în cadrul IPSO Agricultură.

 

Confort şi performanţă pe toată linia 

Cabina este ergonomică şi spaţioasă. Astfel că operatorul nu trebuie să dea drumul manetei în timp ce îşi concentrează atenţia asupra hederului. Noua manetă este intuitivă şi mai subţire decât modelul precedent. De asemenea, printre dotările ei se numără un monitor cu afişaj cu ecran tactil CommandCenter Gen 4 de 10 inci, un Joystick multifuncţional CommandPRO cu şapte butoane programabile, dar şi un frigider, precum şi aer condiţionat pentru un confort maxim. 

În concluzie, seria S700 este rezultatul a peste opt ani de perfecţionare a modelelor de combine cu rotor unic. La proiectarea noii serii de combine, inginerii au ţinut cont de sugestiile şi nevoile fermierilor. Au îmbunătăţit semnificativ performanţele maşinii, productivitatea operatorului şi calitatea boabelor şi au redus costurile de funcţionare. În acelaşi timp, echipele de cercetare şi dezvoltare au creat noi instrumente de monitorizare şi comunicare. Astfel, au simplificat optimizarea şi gestionarea operaţiunilor de recoltare. 

Seria de combine John Deere cuprinde cinci modele (S760, S770, S780, S785 şi S790), cu îmbunătăţiri notabile atât pe partea de conectivitate, cât şi în ceea ce priveşte o recoltare automatizată a culturilor.

 

 

 Arnaud Van Strien

Arnaud Van Strien: “Ne-am asumat un angajament pe termen lung faţă de producătorii agricoli şi încercăm, în permanenţă, să susţinem eforturile lor în asigurarea necesarului de produse agricole. Până la urmă, cea mai de preţ moştenire rămâne pământul bine lucrat cu utilaje de la IPSO Agricultură”.

 Radu Mesina

Radu Meşină: “Combina S 700 este recomandată producătorilor de seminţe şi este foarte bine adaptată pentru fermele mari sau medii. De asemenea, avantajele «reginei câmpului» sunt multiple: oferă o productivitate ridicată, protejează bobul, are o reglare simplă şi este uşor de întreţinut”.

 Cosmin Miroiu

Cosmin Miroiu: “Odată cu lansarea combinei S700, fluxul axial al combinelor John Deere trece la un alt nivel. Nu atât pentru partea tehnică de cernere, treierare, de curăţare a materialului, ci mai ales pe partea de inteligenţă”.

 

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 574 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?