Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

O greblă de record mondial - Kuhn GA 15131: 188,9 ha recoltate în 8 ore

Publicat: 26 octombrie 2019 - 21:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

26 August 2019 este data care va rămâne în istoria Kuhn. Într-o zi de vară toridă, cu multe emoţii şi entuziasm, specialiştii Kuhn s-au deplasat în localitatea Braedstrup, din Danemarca, pentru a intra în istorie. Echipa formată din grebla Kuhn GA 15131 şi tractorul John Deere 6250R a stabilit un nou record în strângerea furajelor - 188,9 hectare adunate în numai 8 ore.

În faţa reprezentanţilor Institutului German DLG - Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft, producătorul KUHN a doborât recordul mondial la strângerea furajelor în data de 26 august 2019, în localitatea Braedstrup, Danemarca, cu grebla de adunat cu 4 rotoare Kuhn GA 15131, folosită împreună cu tractorul John Deere 6250R. La ferma din Danemarca reprezentanţii Institutului DLG au confirmat: “188,9 hectare au fost lucrate în 8 ore, reprezentând o medie de 23,6 hectare pe oră”.

Adaptabilitate la toate tipurile de furaj
Fiind caracterizată prin capacitate ridicată, versatilitate şi o brazdă impecabilă, grebla de adunat KUHN GA 15131 are o lăţime de lucru cuprinsă între 9,50 m şi 14,70 m. Toate aceste caracteristici au reprezentat baza pentru strângerea furajului la performanţe ridicate.
Antrenarea sa exclusiv hidraulică permite adaptarea perfectă a rotoarelor la toate tipurile de furaj şi de volum şi minimalizează timpul alocat întreţinerii. Brazdele formate sunt de o calitate foarte ridicată datorită funcţiei BOOST, ce creşte viteza rotoarelor frontale cu 20% faţă de cele posterioare, pentru a crea o brazdă omogenă şi aerisită. Ridicarea individuală a fiecărui rotor permite operatorului să atingă performanţe maxime indiferent de forma parcelei, evitând totodată obstacolele. Operatorul va aprecia atât terminalul ISOBUS CCI 1200, ce îi permite să vizualizeze parametrii lucraţi şi să optimizeze ajustarea rotoarelor fără timp irosit, cât şi joystick-ul uşor de folosit - WTK.

Text şi foto: IPSO AGRICULTURĂ


DLG A CONFIRMAT PERFORMANŢA
O fermă de vaci de lapte din regiunea deluroasă Central Jutland, Danemarca, a fost aleasă pentru a realiza recordul. Mikael Skeldal, ce administrează ferma împreună cu sora şi cu cei doi fraţi ai săi, a condus tractorul John Deere 6250R echipat cu sistemul de ghidare AutoTrac, intuitivul Gen 4 CommandCenter şi joystick-ul ergonomic CommandPRO.
Reprezentanţii DLG au certificat recordul şi au efectuat numeroase măsurători la faţa locului. Timpul şi suprafaţa au fost precis măsurate, iar calitatea lucrării a fost evaluată prin colectarea de mostre, confirmând calitatea furajului adunat. Profilul brazdei, pierderile şi caracteristicile furajului au fost identificate şi cuantificate într-un raport tehnic ce va fi publicat în scurt timp de către Institutul DLG.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 428 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!