Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

O companie 100% agricolă în România

Publicat: 16 octombrie 2018 - 10:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, va deveni un jucător major pe piaţa locală, combinând activităţile DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences. Compania va deveni independentă şi până în luna iunie 2019 va fi listată la bursă. De asemenea, Corteva Agriscience™ va avea cea mai mare echipă de cercetare în domeniul agricol din România şi va lansa produse inovatoare pentru fermieri încă din toamnă. Acestea au fost principalele mesaje pe care membrii companiei au dorit să le transmită în cadrul evenimentului Media Club, întâlnire anuală organizată special pentru reprezentanţii presei. 

„Producţia globală şi consumul de bunuri alimentare se apropie de niveluri record. Preţurile ating niveluri ridicate, similare celor înregistrate în urmă cu trei sau cinci ani. România poate profita de acest context, iar sectorul agricol poate avea un impact important în economie. Corteva Agriscience™, cu portofoliul său echilibrat, va ajuta fermierii să crească productivitatea şi să obţină rezultate mai bune”, a declarat, în deschiderea evenimentului Media Club, Igor Teslenko, Director pentru Europa Centrală şi de Est - Corteva Agriscience™.
Compania a atras cele mai promiţătoare talente în echipa sa şi a dezvoltat tehnologii, inovaţii şi centre de cercetare. Cu alte cuvinte, aceştia sunt factorii cheie în folosul fermierilor pentru ca aceştia să obţină culturi mai bune, mai sănătoase şi mai profitabile, utilizând pentru acestea mai puţine resurse naturale şi contribuind la asigurarea unui lanţ alimentar sigur şi sustenabil pentru consumatori.

Corteva Agriscience_b

Constanţa productivităţii
Jean Ionescu, directorul companiei Corteva Agriscience™ pentru România şi Moldova, a precizat că în perioada 2018-2019 fermierii români vor avea la dispoziţie doi noi hibrizi de rapiţă, cinci de porumb, doi de floarea-soarelui şi unul de soia. Aceştia sunt rezultatul cercetării şi vor asigura producţii mai bogate în condiţiile de cultivare de la noi din ţară. “Anul viitor, la porumb, vom lansa 5 hibrizi din categoria AQUAmax de performanţă foarte ridicată. Dorim constanţa productivităţii, acesta este cuvântul pe care fermierul vrea să-l audă de la un produs hibrid şi sperăm ca prin noile lansări de anul viitor să reuşim să reconsolidăm poziţia de lider mondial atât la porumb, cât şi la floarea-soarelui”, a declarat Jean Ionescu.
În ceea ce priveşte protecţia plantelor compania va pune la dispoziţie noi produse, atât pentru cereale şi rapiţă, cât şi pentru cartofi şi viţă-de-vie.

Un portofoliu complet
Corteva Agriscience™ oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie, incluzând unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură - Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Seminţe, precum şi alte produse de protecţia culturilor premiate - şi aduce constant noi produse în piaţă prin intermediul unei echipe de cercetare puternice în domeniul chimic şi tehnologic.
Filiala din România a companiei este parte a diviziei comerciale Europa Centrală şi de Est şi are 145 de angajaţi cu normă întreagă, plus 450 de angajaţi sezonieri. De asemenea, departamentul de cercetare al companiei este cel mai mare din România şi cuprinde 24 de specialişti.

Soluţii tehnologice pentru gestionarea riscurilor
Experţii au subliniat în timpul conferinţei că la nivel mondial tendinţele merg către eficientizarea agriculturii, iar acest lucru este posibil datorită noilor tehnologii. Specialiştii doresc ca prin toate programele, tehnologiile şi acţiunile întreprinse să îi ajute pe fermieri în creşterea profitabilităţii culturilor, prin genetica de calitate, dar şi prin digitalizare.
“Compania Corteva AgriscienceTM a semnat un parteneriat care îi permite să furnizeze imagini din satelit fermierilor din toată lumea, cu scopul de a-şi spori productivitatea în propria fermă. Fermierii au la dispoziţie instrumente avansate de analiză a datelor, care le permit să gestioneze mai bine riscurile ce pot să apară în câmp”, a punctat Jean Ionescu.

Tur fabrica Pioneer_b

VIZITĂ ÎN STAŢIA DE TRATARE A SEMINŢELOR PIONEER
Invitaţii, alături de reprezentanţii companiei Corteva Agriscience™, însoţiţi de Mihai Severus, Director Operaţional al fabricii Pioneer, au avut şansa să viziteze, cu ocazia evenimentului Media Club, fabrica de tratare a seminţelor din Afumaţi. “Staţia de procesare sămânţă reprezintă una dintre investiţiile importante realizate de compania Corteva Agriscience™. Investiţia a depăşit 60 de milioane de dolari, livrând sămânţă nu doar pe plan local, ci pentru întreg spaţiul UE, precum şi pentru pieţele regionale aflate în plină dezvoltare, cu un mare potenţial agricol, precum Ucraina, Rusia şi Republica Moldova. Capacitatea totală de producţie a fabricii este de peste 1,2 milioane saci de sămânţă de porumb şi de circa 250.000 de saci de sămânţă de floarea-soarelui, cu flexibilitatea de a suplimenta producţia cu până la 40%. Permanent, compania investeşte în tehnologie performantă, iar în staţie avem linii complet automatizate pentru procesare, uscare, batozare, calibrare, tratament şi însăcuire a seminţelor”, a declarat, în timpul turului, Mihai Severus.

 Igor Teslenko_b

Igor Teslenko: „Împreună vom putea aloca mai multe resurse pentru cercetare, punând în valoare cunoştinţele agronomice şi capacităţile ştiinţifice ale echipei pentru a crea produse noi, servicii şi tehnologii care vor transforma productivitatea şi calitatea recoltelor, sprijinind obiectivele de afaceri ale partenerilor noştri şi ajutând fermierii să prospere”.

Jean Ionescu_b

Jean Ionescu: “Compania aduce soluţii inovatoare care vor îmbogăţi vieţile celor care produc hrană şi produse agricole, precum şi a celor care le consumă, oferind progres şi prosperitate pentru generaţiile viitoare. Este un mare potenţial de creştere pentru România şi noi, împreună cu fermierii, îl vom valorifica”.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 525 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?