Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NUTRI TOP 5.10.15 - creat de CICh Năvodari, distribuit de NATUREVO

Publicat: 15 ianuarie 2020 - 23:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a produce, plantele au nevoie de lumină, aer, apă, căldură, dar şi de un sol care să conţină cantităţile adecvate de macro şi microelemente nutritive. În majoritatea cazurilor, este necesară completarea rezervelor solului prin fertilizări suplimentare, însă adevărata problemă o reprezintă faptul că asimilarea de către plante a elementelor nutritive din îngrăşămintele convenţionale aplicate este redusă din cauza blocajelor rapide ale acestora în sol.

În urma cercetărilor efectuate, CICh Năvodari a formulat o soluţie de îngrăşăminte cu tehnologie înglobată, cu un efect complex asupra plantelor şi solului, care permite maximizarea disponibilităţii elementelor nutritive, stimularea dezvoltării sistemului radicular, eficientizarea nutriţiei cu macro şi microelemente şi maximizarea producţiilor.

Soluţia creată de CICh Năvodari s-a concretizat în gama NPK Nutri Top, care utilizează tehnologiile NGOOO, Amesal şi conţine extracte humice, macroelemente secundare şi microelemente.

Datorită relaţiei de parteneriat durabil construit cu compania NATUREVO, CICh Năvodari a creat un produs special - NUTRI TOP 5.10.15 - care asigură o nutriţie continuă şi echilibrată cu azot, în concordanţă cu nevoile plantei. Prezenţa în compoziţia produsului a inhibitorului de nitrificare DMPP creşte eficienţa utilizării azotului şi poate îmbunătăţi randamentul culturilor agricole şi horticole, în special în solurile alcaline.

NUTRI TOP 5.10.15_b

Nutri Top 5.10.15 este un produs inovator ce înglobează 3 tehnologii:

DMPP, inhibitor de generaţie mai nouă, a cărui utilizare în fertilizanţi induce o disponibilitate prelungită a formei amoniu a azotului în sol. Datorită absorbţiei mai ridicate la suprafaţa argilei şi a materiei organice, DMPP este mai puţin mobil decât alţi inhibitori în soluri. DMPP inhibă nitrificarea în orizontul de suprafaţă chiar şi după ploi abundente. Ca urmare, levigarea azotului nitric este restricţionată în mod eficient. Literatura de specialitate indică pierderi reduse de azot în urma volatilizării N2O după aplicarea DMPP şi reducerea până la total a volatilizării NH3 din îngrăşămintele care conţin forma de amoniu stabilizată cu DMPP.

Amesal 200N - fosfor mobil şi disponibil pe toată perioada de vegetaţie a culturii. Amesal este un polimer de sinteză de ultimă generaţie, cu o capacitate de schimb cationic mare, se leagă cu ionii de Fier şi de Aluminiu prezenţi în terenurile acide şi cu cei de Calciu din terenurile alcaline, protejând astfel fosforul prin evitarea creării de fosfaţi insolubili.

Extractul humic, acizii fulvici şi aminoacizii - sunt parte componentă din fiecare granulă, contribuind la reţinerea apei în sol şi la chelatarea elementelor nutritive. Este un aditiv natural folosit în îngrăşăminte pentru a îmbunătăţi structura solului şi pentru a creşte fertilitatea.
Potasiul din produs este sub formă de sulfat, fiind ideal pentru toate culturile, în special pentru cele sensibile la clor.

Nutri Top 5.10.15 este recomandat la fertilizarea terenurilor agricole, prin încorporare în sol, administrat la pregătirea patului germinativ sau localizat, odată cu semănatul.

naturevo-logo-d219

Text şi foto: NATUREVO


Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1600 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine

Anul acesta s-au împlinit 5 ani de când AgroConcept a intrat pe piaţa românească a furnizorilor de maşini şi echipamente agricole. Cu această ocazie, Vasile Târziu unul dintre fermierii care au manifestat de-a lungul timpului atașament față de brandul New Holland, a acceptat să ne vorbească despre provocările viitorului în agricultură.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?