Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nu rataţi Enovitis 2018!

Publicat: 26 septembrie 2018 - 10:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dealer Italia îi invită pe horticultorii români să participe la „Enovitis in campo”, ediţia 2018, ce va avea loc pe 21 şi 22 iunie. Cei interesaţi pot trimite un e-mail la adresa office@dealeritalia.ro, cu intenţia de participare, şi vor primi un e-mail cu toate detaliile necesare prezenţei lor la eveniment.

Enovitis in campo” este singurul târg dinamic din Italia dedicat în totalitate tehnologiei pentru viticultură, iar anul acesta va avea loc la societatea agricolă Il Naviglio, din Emilia Romagna.

Enovitis 2018_b
Dealer Italia îi invită la acest eveniment pe toţi horticultorii români, pentru a vedea utilajele în lucru şi pentru a verifica rezultatele. Vizitatorii vor afla cele mai moderne tehnologii, precum şi produsele şi echipamentele ce pot fi folosite în viticultură, la protecţia şi nutriţia plantelor, managementul solului, gestionarea frunzelor, recoltarea, precum şi cele mai moderne tractoare specializate, sisteme de irigare, soluţii tehnice pentru managementul şi recuperarea biomasei, sisteme de control şi detectare pentru viticultura de precizie.
Datorită faptului că acest eveniment are loc în fiecare an în alt loc, „Enovitis in campo” pune în context utilizarea tehnologiilor în diferitele medii pedoclimatice şi de cultură din Italia.

Enovitis 2018_b

Fără buruieni... doar cu apă!
Una dintre companiile care va pune în demonstraţii utilajele sale este şi partenerul Dealer Italia, Caffini. Grass Killer (sau „distrugătorul de buruieni cu apă”) este maşina care va arăta celor prezenţi, pe terenurile societăţii agricole Il Naviglio, cum se poate erbicida organic. Această maşină de erbicidat foloseşte o tehnică inovativă care distruge partea aeriană şi sistemul radicular al buruienilor din culturile horti-viticole, folosind doar apa rece. Mai exact, o propulsează la o presiune foarte mare, de până la 1000 de bari, şi o injectează în sol prin intermediul unor duze speciale.
Grass Killer a primit la târgul EIMA, de la Bologna, două premii care vin să recunoască atât calitatea, cât şi aportul ridicat în dezvoltarea sectorului agricol: „Inovaţia Tehnică 2016” şi „Premio Blu 2016”. Această recunoaştere vine ca urmare a faptului că maşina reprezintă o soluţie tehnică de erbicidare 100% organică, ce minimizează impactul asupra mediului înconjurător, reducându-l până la zero, deoarece întrebuinţarea erbicidelor chimice în cultură nu mai este necesară.

Text şi foto: DEALER ITALIA


TEHNOLOGIE „MADE IN ITALY”
Dealer Italia este o companie cu sediul în judeţul Mureş, la doar 10 kilometri de Sighişoara, şi a fost înfiinţată de către trei mari producători de utilaje agricole din Italia, în anul 2008. Astfel, SC Angeloni SRL, SC Caffini SPA, SC Roter Italia - Forigo, după o îndelungată tradiţie în construcţia de utilaje agricole, sunt prezenţi şi pe piaţa românească şi pun la dispoziţia fermierilor români tehnologie „made in Italy” pentru performanţe crescute în agricultură.
Prin reţeaua sa de dealeri, care acoperă întreg teritoriul ţării, Dealer Italia comercializează utilaje agricole, cum ar fi: pluguri, scarificatoare, combinatoare, atomizoare, pulverizatoare, grape, freze, bilonatoare, tocătoare etc.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Vizualizat: 917 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?