Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăţile prezentate de Valtra la Agritechnica

Publicat: 30 decembrie 2019 - 03:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Valtra nu a dezvăluit ce va prezenta la marele târg de la Hanovra până în prima zi a acestuia. Secretul bine păstrat este o nouă serie de tractoare, denumită F (de la ”fructe”), pe lângă deja binecunoscutele serii A, N, T şi S. Tractoarele acestei serii sunt destinate, în principal, lucrărilor din viticultură şi pomicultură, însă pot fi folosite, de asemenea, la orice activităţi potrivite dimensiunilor lor.

De asemenea, finlandezii acordă o mare atenţie agriculturii inteligente, prin caracteristicile şi funcţiile implementate tractoarelor, şi, mai mult, propunând pentru vehiculele lor un parbriz ”ca-n filme”.

Noutăţile prezentate de Valtra la AgritechnicaClick pe poza pentru galerie!

Valtra F - o nouă serie de tractoare pentru viticultură şi pomicultură
Valtra a dezvăluit la Agritechnica o serie nouă de tractoare pentru viticultură şi pomicultură. Seria F cuprinde patru modele, cu o putere între 75 şi 105 CP. Modelul de bază are aproximativ 1,5 metri lăţime, iar modelul îngust are doar 1,3 metri. Echiparea standard include încălzire şi aer condiţionat în cabină, iar modelul cu o lăţime mai mare este disponibil, de asemenea, cu o cabină descoperită şi structură de protecţie în caz de răsturnare.
Înălţimea modelului cu cabină descoperită, fără structura de protecţie, este de doar 1,4 metri, ceea ce îl face ideal pentru lucrările agricole din spaţii acoperite sau sub pergole.
Tractoarele din seria F au dimensiuni reduse, dar sunt echipate cu un sistem hidraulic şi cu o priză de putere, dotări care fac posibilă utilizarea tractorului cu o gamă largă de utilaje ataşate. Pe lângă culturile specializate - plante, fructe, flori -, seria F este potrivită şi pentru lucrări municipale sau orice alte sarcini potrivite dimensiunilor sale.
Seria F are o transmisie cu 24 de viteze, schimbător de viteze cu manetă mecanică sau hidraulică şi Powershift.
Sistemul hidraulic, deosebit de adaptabil, are un debit de 68 sau aproximativ 100 l/min, în funcţie de model. Priza de putere are două turaţii, 540+540E sau 540+1000, precum şi drive-speed PTO (priză de putere dependentă de viteza de deplasare).
Motorul cu 4 cilindri, 3,4 litri, este conform cu reglementările privind emisiile Stage 3 B pentru tractoarele înguste.
Seria F va fi disponibilă, pe pieţele europene, începând din primăvara anului 2020.

Parbriz SmartGlass Head-Up (HUD)
La ediţia precedentă a Agritechnicii, în 2017, Valtra şi-a prezentat conceptul SmartGlass, însă apoi a efectuat teste mai ample. ”Feedback-ul clienţilor a dezvăluit faptul că este un concept excelent, dar că aspectul HUD trebuie să se îmbunătăţească”, observa Sam Hardy, managerul de produs. "Acesta este motivul pentru care am decis să întrerupem lansarea pe piaţă şi am avut timp să reproiectăm segmentele de pe ecran pentru a acoperi o suprafaţă mai mare şi pentru a îmbunătăţi vizibilitatea chiar şi în condiţii luminoase", a adăugat Sam Hardy.
SmartGlass permite operatorului să vadă informaţii vitale despre tractor fără a-i distrage atenţia de la lucru. Creat în special pentru lucrările cu încărcătorul frontal, SmartGlass poate afişa diverse informaţii din încărcătorul Valtra montat din fabrică, cum ar fi unghiul de basculare sau greutatea sarcinii; sau informaţii de bază ale tractorului, cum ar fi angrenajul, turaţia motorului sau viteza de conducere. Operatorul are posibilitatea de a alege ceea ce este afişat pe display-ul Head-Up, cu ajutorul terminalului touchscreen SmartTouch 9”.
Valtra SmartGlass este disponibilă ca opţiune prin Studioul Unlimited. După Agritechnica, Valtra va livra 20 de unităţi pilot unor clienţi selectaţi, însă producţia de serie este planificată pentru 2020.

Smart Farming - Realizaţi sarcinile cu mai multă uşurinţă şi cu costuri de producţie mai mici
Valtra a făcut un pas peste agricultura de precizie, ţintind mai sus cu al său concept de agricultură inteligentă - Smart Farming. Aceasta presupune mai mult decât reglarea funcţiilor tractorului pe baza informaţiilor despre locaţie sau a altor tehnologii specifice, fiind o parte integrantă a întregului ecosistem al unei ferme sau al unui antreprenor, de la planificarea culturilor, până la administrarea financiară, de la achiziţii, până la întreţinere. Smart Farming este simplu de utilizat, este profitabil şi prietenos cu mediul înconjurător.
Dacă motoarele tractoarelor, transmisiile şi cabinele s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, sistemele digitale au făcut un salt imens înainte, iar aceasta se reflectă în caracteristicile avansate ale unui Valtra. Progresele tehnologiei pot fi apreciate cel mai bine prin exemple practice. De exemplu, la pregătirea câmpurilor, şoferul poate folosi SmartTouch pentru a găsi setările salvate anul trecut, pentru a le implementa în mod corespunzător. Sistemul automat de direcţie Valtra Guide îi reaminteşte şoferului, de asemenea, setările pentru cele mai bune trasee şi orice posibile obstacole din câmp. Când se apropie de capătul rândului, sistemul U-Pilot ridică utilajele ataşate şi dezactivează direcţia integrală şi blocarea diferenţialului printr-un singur ”click”. Sistemul de telemetrie Valtra Connect salvează permanent în cloud informaţii privind consumul de combustibil, orele de lucru etc. Task Doc transferă, de asemenea, datele wireless pe computerul fermierului sau al furnizorului, astfel încât acestea să poată fi utilizate pentru elaborarea planurilor de cultivare sau de pregătire a facturilor. Instrumentele Smart Farming ajută la economisirea de combustibil, timp, îngrăşăminte, seminţe şi alte resurse. În acelaşi timp, munca devine mai simplă şi mai uşoară. În fiecare an sunt stocate tot mai multe informaţii, ceea ce permite o mai bună luare a deciziilor. Tractoarele sunt conectate la celelalte sisteme şi instrumente IT ale fermei, precum şi la reprezentantul local Valtra. Fermele mari şi întreprinderile contractante pot urmări locaţia şi sarcinile întregii flote. Aceste informaţii pot fi, de asemenea, utilizate pentru facturare, calcule de rentabilitate şi alte raportări. Sistemul Valtra nu se limitează doar la tractoare, ci poate fi conectat la sisteme de gestionare a fermelor, precum AGCO Next Farm Management.

Text şi foto: www.mewi.ro

TABEL: MODELELE SERIEI VALTRA Ftabmewin219_b


Articol publicat în revista Ferma nr. 20/247 (ediţia 15-30 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 471 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?