Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăţile Mascar în 2018 - brand distribuit în România exclusiv prin MEWI

Publicat: 21 februarie 2018 - 08:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Produsele ce poartă sigla MASCAR s-au născut din pasiunea familiei Maschio pentru echipamente agricole - o pasiune bazată pe abilitatea de a susţine întregul proces de producţie a utilajelor agricole, de la concept şi până la vopsirea lor, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie. 

Faptul că Mascar îşi realizează producţia în două fabrici proprii, aflate la câţiva metri distanţă, pe o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi, este o garanţie a calităţii. Dotarea tehnică deosebită, cu maşini de tăiat cu laser, de montat, pliat, sudat, vopsit, dar şi existenţa unui depozit de piese de schimb automatizat contribuie la realizarea unor produse de calitate într-un timp redus, pentru completa satisfacţie a clienţilor.
Echipa de ingineri caută întotdeauna soluţii tehnologice pentru a creşte performanţa utilajelor pe teren, printr-o eficienţă sporită şi o viteză mai mare de lucru, dar şi pentru a asigura un impact mic asupra mediului înconjurător, prin reducerea consumului de combustibil.

Semănătoarea de păioase Montana_b

Semănătoarea de păioase Montana
Noua semănătoare propusă de Mascar înlocuieşte vechiului model Oregon. Montana este o semănătoare pneumatică pentru cereale, seminţe de rapiţă, soia, ierburi şi seminţe mici. Este echipată cu 4 unităţi de dozare, pentru un control perfect al cantităţilor de seminţe, şi cu 4 difuzoare pentru o distribuţie uniformă a seminţelor pe toate rândurile. Cantitatea de seminţe pe hectar fiind considerată constantă (în funcţie de hibrid şi de momentul semănatului) şi semănătoarea având 4 unităţi de dozare la aceeaşi lăţime de lucru, rezultă implicit o cantitate mai mică de seminţe pe fiecare dozator. Aceasta permite creşterea vitezei de lucru şi a preciziei semănării, adică o productivitate sporită, în concordanţă cu obţinerea unei densităţi optime.
De asemenea, aceste 4 unităţi de dozare, practic, împart semănătoarea în 4 secţiuni, fiecare dintre aceste sectoare putând fi oprit după necesităţi, evitându-se în acest fel suprapunerile nedorite de la marginea câmpului şi astfel realizându-se economii de seminţe şi păstrarea densităţii.
Datorită cutiei de viteze imersate cu transmisie continuă, reglarea cantităţii de seminţe va fi întotdeauna exactă şi rapidă. Buncărul de seminţe mare, dotat cu o platformă de încărcare puternică şi de dimensiuni mari, asigură autonomie ridicată şi o bună accesibilitate. Fereastra de vizitare permite vizualizarea facilă a cantităţii de seminţe din buncăr, în situaţia în care senzorul electric nu mai funcţionează.

Versiuni disponibile şi dotări opţionale
Mascar Montana este disponibilă în două variante constructive: cu prindere în trei puncte sau tractată, cu lăţimi de lucru de 4 m, 4,5 m, 5 m, 6 m; lăţimea la transport este de 2,55 m. Pentru toate versiunile, sunt disponibile următoarele configuraţii: numai seminţe (Montana) sau îngrăşământ şi seminţe (Montana F).
Cadrul mai înalt permite accesul mai uşor la secţiile de semănat, iar datorită noilor materiale utilizate şi a noii geometrii, se poate pune o presiune mai mare pe secţiile de semănat, crescând în acest fel precizia de lucru şi productivitatea. În funcţie de nevoile clienţilor, Montana poate fi echipată cu oricare dintre cele 3 variante de secţii de semănat (brăzdar, simplu disc sau dublu disc), adâncimea de semănat fiind reglabilă centralizat.
La solicitarea clientului, semănătoarea poate fi echipată cu roţi de tasare, contor electronic de hectare, sistem de control al semănării, kit Tramline pentru cărări tehnologice 2+2, selector pentru închiderea sectoarelor sau sistem electronic de control al procesului VRT.
Semănătoarea Montana necesită o putere destul de mică în timpul lucrului (110-140 CP, pentru lăţimea de 6 m), iar varianta tractată permite folosirea unor tractoare cu un gabarit mai mic, ceea ce face posibilă reducerea costurilor cu combustibilul.
Montana a fost testată în condiţii grele de lucru, în Africa de Sud, trecând cu succes probele la care a fost supusă. Lansarea oficială a produsului a avut loc la Agritechnica 2017, Hanovra, unde s-a bucurat de atenţie din partea DLG, aflându-se pe lista nominalizaţilor pentru cea mai bună inovaţie la categoria ei.


Text şi foto: MEWI


GARANŢII EXTINSE LA 24 {I 36 DE LUNI
Pentru anul 2018, având deplină încredere în produsele sale, firma Mascar a decis ca semănătorile de prăşitoare să aibă o garanţie de 24 luni, iar maşinile de balotat - de 36 luni. Ceea ce este valabil şi pentru piaţa românească.
Mascar exportă echipamente agricole în peste 40 de ţări din toată lumea, numărul clienţilor crescând de la an la an, în special datorită profesionalismului, respectului şi importanţei oferite acestora în fiecare zi. Rezultatele companiei se datorează unei game variate de produse, a fiabilităţii lor, dar şi a modului rapid în care sunt rezolvate diferitele cerinţe venite de la clienţi - fie ele de natură tehnică sau comercială.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)

Vizualizat: 589 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?