Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăţile Mascar în 2018 - brand distribuit în România exclusiv prin MEWI

Publicat: 21 februarie 2018 - 08:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Produsele ce poartă sigla MASCAR s-au născut din pasiunea familiei Maschio pentru echipamente agricole - o pasiune bazată pe abilitatea de a susţine întregul proces de producţie a utilajelor agricole, de la concept şi până la vopsirea lor, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie. 

Faptul că Mascar îşi realizează producţia în două fabrici proprii, aflate la câţiva metri distanţă, pe o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi, este o garanţie a calităţii. Dotarea tehnică deosebită, cu maşini de tăiat cu laser, de montat, pliat, sudat, vopsit, dar şi existenţa unui depozit de piese de schimb automatizat contribuie la realizarea unor produse de calitate într-un timp redus, pentru completa satisfacţie a clienţilor.
Echipa de ingineri caută întotdeauna soluţii tehnologice pentru a creşte performanţa utilajelor pe teren, printr-o eficienţă sporită şi o viteză mai mare de lucru, dar şi pentru a asigura un impact mic asupra mediului înconjurător, prin reducerea consumului de combustibil.

Semănătoarea de păioase Montana_b

Semănătoarea de păioase Montana
Noua semănătoare propusă de Mascar înlocuieşte vechiului model Oregon. Montana este o semănătoare pneumatică pentru cereale, seminţe de rapiţă, soia, ierburi şi seminţe mici. Este echipată cu 4 unităţi de dozare, pentru un control perfect al cantităţilor de seminţe, şi cu 4 difuzoare pentru o distribuţie uniformă a seminţelor pe toate rândurile. Cantitatea de seminţe pe hectar fiind considerată constantă (în funcţie de hibrid şi de momentul semănatului) şi semănătoarea având 4 unităţi de dozare la aceeaşi lăţime de lucru, rezultă implicit o cantitate mai mică de seminţe pe fiecare dozator. Aceasta permite creşterea vitezei de lucru şi a preciziei semănării, adică o productivitate sporită, în concordanţă cu obţinerea unei densităţi optime.
De asemenea, aceste 4 unităţi de dozare, practic, împart semănătoarea în 4 secţiuni, fiecare dintre aceste sectoare putând fi oprit după necesităţi, evitându-se în acest fel suprapunerile nedorite de la marginea câmpului şi astfel realizându-se economii de seminţe şi păstrarea densităţii.
Datorită cutiei de viteze imersate cu transmisie continuă, reglarea cantităţii de seminţe va fi întotdeauna exactă şi rapidă. Buncărul de seminţe mare, dotat cu o platformă de încărcare puternică şi de dimensiuni mari, asigură autonomie ridicată şi o bună accesibilitate. Fereastra de vizitare permite vizualizarea facilă a cantităţii de seminţe din buncăr, în situaţia în care senzorul electric nu mai funcţionează.

Versiuni disponibile şi dotări opţionale
Mascar Montana este disponibilă în două variante constructive: cu prindere în trei puncte sau tractată, cu lăţimi de lucru de 4 m, 4,5 m, 5 m, 6 m; lăţimea la transport este de 2,55 m. Pentru toate versiunile, sunt disponibile următoarele configuraţii: numai seminţe (Montana) sau îngrăşământ şi seminţe (Montana F).
Cadrul mai înalt permite accesul mai uşor la secţiile de semănat, iar datorită noilor materiale utilizate şi a noii geometrii, se poate pune o presiune mai mare pe secţiile de semănat, crescând în acest fel precizia de lucru şi productivitatea. În funcţie de nevoile clienţilor, Montana poate fi echipată cu oricare dintre cele 3 variante de secţii de semănat (brăzdar, simplu disc sau dublu disc), adâncimea de semănat fiind reglabilă centralizat.
La solicitarea clientului, semănătoarea poate fi echipată cu roţi de tasare, contor electronic de hectare, sistem de control al semănării, kit Tramline pentru cărări tehnologice 2+2, selector pentru închiderea sectoarelor sau sistem electronic de control al procesului VRT.
Semănătoarea Montana necesită o putere destul de mică în timpul lucrului (110-140 CP, pentru lăţimea de 6 m), iar varianta tractată permite folosirea unor tractoare cu un gabarit mai mic, ceea ce face posibilă reducerea costurilor cu combustibilul.
Montana a fost testată în condiţii grele de lucru, în Africa de Sud, trecând cu succes probele la care a fost supusă. Lansarea oficială a produsului a avut loc la Agritechnica 2017, Hanovra, unde s-a bucurat de atenţie din partea DLG, aflându-se pe lista nominalizaţilor pentru cea mai bună inovaţie la categoria ei.


Text şi foto: MEWI


GARANŢII EXTINSE LA 24 {I 36 DE LUNI
Pentru anul 2018, având deplină încredere în produsele sale, firma Mascar a decis ca semănătorile de prăşitoare să aibă o garanţie de 24 luni, iar maşinile de balotat - de 36 luni. Ceea ce este valabil şi pentru piaţa românească.
Mascar exportă echipamente agricole în peste 40 de ţări din toată lumea, numărul clienţilor crescând de la an la an, în special datorită profesionalismului, respectului şi importanţei oferite acestora în fiecare zi. Rezultatele companiei se datorează unei game variate de produse, a fiabilităţii lor, dar şi a modului rapid în care sunt rezolvate diferitele cerinţe venite de la clienţi - fie ele de natură tehnică sau comercială.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)

Vizualizat: 712 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?