Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noutăţi CLAAS 2018

Publicat: 25 septembrie 2018 - 15:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CLAAS a dezvăluit presei internaţionale principalele noutăţi ale anului 2018: hederele CONVIO şi CONVIO FLEX, cositorile DISCO 3600/3200 MOVE, presa pentru baloţi rotunzi ROLLANT 540, noua gamă de combine TUCANO MONTANA şi încărcătoarele TORION 956, 644 şi 537 SINUS. Evenimentul CLAAS dedicat prezentării noutăţilor 2018 s-a desfăşurat la ferma familiei Schoditsch din Austria şi Ungaria.

După prezentarea activităţii fermei Schoditsch, a urmat expunerea previziunilor Claas asupra evoluţiei pieţei globale a maşinilor agricole, apoi anunţarea noutăţilor. Detalierea caracteristicilor tehnice ale noilor maşini şi echipamente Claas a continuat şi în cea de-a doua zi a evenimentului, atât pentru utilajele pentru furaje, cât şi pentru combine.

Noutăţi CLAAS 2018Click pe poza pentru galerie!

CONVIO FLEX pentru flexibilitate maximă
Hederul CONVIO are o bară de tăiere şi platformă port-cuţit rigide, în timp ce la CONVIO FLEX aceste componente şi curelele laterale sunt flexibile. Cu ajutorul barei de tăiere flexibile, hederul CONVIO FLEX poate obţine performanţe de top la recoltarea boabelor de soia, de mazăre şi a seminţelor de graminee (Raigrass). Sistemele de asistenţă pentru controlul înălţimii barei de tăiere şi a tamburului, alături de caracteristicile inteligente de design, reduc efortul operatorului şi reduc la minim pierderile.
Hederul Convio poate urmări conturul solului, asigurând cea mai joasă tăiere posibilă pe întreaga lăţime de lucru. Astfel e posibilă recoltarea aproape de sol, cu pierderi reduse în cazul recoltelor cu tulpină joasă, cum este soia. Pentru recoltarea cerealelor, CONVIO FLEX poate fi utilizat ca un heder convenţional cu bară de tăiere şi platformă port-cuţit rigide. În cazul culturilor culcate la pământ, acesta se adaptează la conturul solului prin simpla apăsare a unui buton şi permite recoltarea cu pierderi reduse chiar şi la o lăţime de lucru mare.
Noile hedere sunt disponibile cu trei lăţimi de lucru, 10,8 m, 12,3 m şi 13,8 m, pentru combinele de recoltat Lexion.

DISCO MOVE - cositoare frontală cu urmărire optimizată a conturului solului
Cu noile cositori DISCO 3600 MOVE şi DISCO 3200 MOVE, disponibile în versiuni cu şi fără condiţionator, Claas şi-a extins populara gamă Disco cu încă şase modele de cositori frontale. Noul design inovator oferă o libertate de mişcare de 1.000 mm, independent de tiranţii faţă ai tractorului, asigurând urmărirea optimă a conturului solului de către bara de tăiere. Noile cositori sunt disponibile cu lăţimi de tăiere de 3 m şi 3,4 m, fie fără condiţionator (F), fie cu opţiunea unui condiţionator cu gheare (FC) sau cu role (FRC).
Principalul element de design al cositorii DISCO MOVE este noul cap de antrenare cu cinematică integrată. Acesta are capacitatea de a urmări conturul solului, cu o cursă de până la 600 mm în sens ascendent şi 400 mm în sens descendent. Astfel, cositoarea se adaptează în mod sigur la un teren cu multe denivelări şi are, de asemenea, capacitatea de a pivota în lateral din punctul central de pivotare setat la un unghi de 30 de grade. Prin urmare, cositoarea poate pivota în spate cu un unghi în diagonală, pentru a evita obstacolele. În plus, şi funcţia de urmărire a conturului solului a fost mult îmbunătăţită.

Presa ROLLANT 540 RC
Presa pentru baloţi rotunzi ROLLANT 540 cu cameră fixă este prevăzută cu role noi şi cu un şasiu mai solid. Există şi opţiunea legării cu plasă sau cu folie. De asemenea, un nou concept de acţionare şi întreţinerea uimitor de uşoară îi asigură presei performanţe ridicate.
Rollant 540 produce baloţi cu diametrul de 1,25 m şi cu lăţimea de 1,22 m. Camera de presare a baloţilor are 16 role din tablă de oţel cu grosimea de 4 mm. Profilul zimţat al rolelor menţine rotaţia optimă a baloţilor chiar şi în condiţii de umezeală ridicată. Susţinerea şi transmisia puterii se realizează prin intermediul unor axe laterale special ranforsate, cu diametrul de 50 mm, de pe latura de acţionare. Pentru o densitate maximă a baloţilor, cilindrilor li se pot aplica presiuni de până la 180 bari. Presa Rollant 540 poate fi livrată opţional cu sistemul MPS II. Cu ajutorul acestui sistem, un segment cu trei role de balotare pivotează în cameră pentru comprimarea suplimentară a baloţilor, rotirea timpurie a baloţilor şi obţinerea unei forme perfect uniforme a acestora.

Combinele TUCANO MONTANA
Noua generaţie de combine Tucano dispune de un nou terminal CEBIS, de o gamă extinsă de modele, de un mecanism opţional de copiere a pantei, de sistemele de asistenţă pentru operator AUTO CROP FLOW, care controlează fluxul de material recoltat, şi AUTO SLOPE, care reglează turaţia ventilatorului. TUCANO 580 este acum cel mai performant model al gamei.
Terminalul CEBIS poate fi controlat acum prin intermediul unui panou de comandă accesat direct de pe ecranul tactil. Astfel, noul terminal CEBIS, în combinaţie cu cotiera redesenată, îi permite operatorului să controleze intuitiv câteva funcţii cheie ale combinei de recoltat fără o instruire anterioară. Operatorul efectuează reglajele în mod intuitiv, la fel ca şi setările unui smartphone. Toate funcţiile esenţiale ale utilajului pot fi reglate şi direct, prin intermediul comutatoarelor de pe cotieră, precum şi cu ajutorul butoanelor de pe maneta de comandă multifuncţională CMOTION.

Încărcătoarele TORION SINUS
Ca urmare a rezultatelor excelente obţinute în urma parteneriatului cu Liebherr, Claas adaugă acum alte trei modele de încărcătoare pe roţi la gama sa de produse, în versiunile de 5, 6 şi 9 tone. Cu conceptul lor unic de direcţie, cele trei noi modele Torion Sinus îmbină manevrabilitatea maximă cu o sarcină utilă mare, datorită direcţiei articulate şi punţii spate ghidate, plus o viteză de deplasare pe sol de până la 40 km/h.
Odată cu aceste trei noi modele Torion 956, 644 şi 537 Sinus, producătorul german oferă, în prezent, în total zece modele de încărcătoare pe roţi pentru uz agricol.
Cele trei modele Torion Sinus sunt echipate cu o combinaţie între direcţia articulată şi puntea spate cu pivotare. Acest lucru face utilajul mult mai manevrabil decât un încărcător echipat doar cu direcţie articulată. În acelaşi timp, având în vedere că unghiul de articulaţie maxim dintre puntea faţă şi puntea spate este cu aproximativ 10 grade mai mic, aceste încărcătoare asigură mai multă stabilitate şi o sarcină utilă mai mare comparativ cu un încărcător pe roţi echipat doar cu direcţie articulată.
În numerele viitoare ale revistei Ferma vom continua prezentarea detaliată a noutăţilor Claas.


PIAŢA TEHNICII AGRICOLE MONDIALE ÎN VIZIUNEA CLAAS
Hermann Lohbeck, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al Grupului CLAAS şi şeful departamentelor Comunicare organizaţională şi Dezvoltare corporativă, a descris climatul economic general şi aşteptările pe care compania le are pentru acest an. Astfel, industria maşinilor agricole se dezvoltă pozitiv, în condiţiile în care, la nivel mondial, este de aşteptat ca producţia mondială de grâu să scadă cu 2,9% iar cea de porumb să se majoreze cu 1,8%. Pe fondul creşterii consumului, stocurile globale de cereale (în special la grâu) se vor reduce. În Uniunea Europeană, în primele patru pieţe (Germania, Franţa, Italia şi Spania) se aşteaptă o creştere a vânzărilor de tractoare cu 14%, respectiv de 13% pentru combine şi pentru maşini agricole. O creştere mai mică a vânzărilor este posibilă şi în America de Nord (SUA şi Canada), iar în Rusia şi în Ucraina vânzările de maşini agricole vor scădea în 2018.
În aceste condiţii, producătorul german are ca principal obiectiv întărirea relaţiei şi a interacţiunii sale cu clienţii. În acest sens, producătorul de utilaje a lansat platforma 365 FarmNet - sistemul de management al fermei.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Vizualizat: 1003 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?