Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutatea sezonului: hibrizii de rapiţă KWS trataţi cu biofungicid

Publicat: 03 iunie 2019 - 07:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Şi anul acesta, ca în fiecare sezon, KWS propune fermierilor români hibrizi de rapiţă performanţi şi profitabili, prin deja consacraţii Hybrirock, Factor KWS, Umberto KWS, Himalaya CL, dar şi prin Cristiano KWS, hibrid nou lansat. 

Mai mult de atât însă compania ţine cont atât de tendinţele de pe piaţa agricolă, cât şi de provocări, precum factorii de stres actuali şi răspunsul la situaţii extreme, astfel încât, pe lângă genetica excelentă a seminţelor, KWS facilitează accesul la inovaţie prin răspunsuri concrete la nevoile curente ale agricultorilor.

IMG_3949_b

În ultima perioadă, domeniul agronomic se confruntă cu necesitatea de a găsi tratamente biologice pentru seminţe, care să poată înlocui cu succes substanţele chimice interzise. Preocuparea KWS este de a pune la dispoziţia fermierilor cele mai bune soluţii, de aceea, începând cu anul 2019, KWS lansează în premieră pentru partenerii săi, în exclusivitate pentru piaţa agricolă din România, seminţe de rapiţă tratate cu biofungicidul Integral® Pro, dezvoltat de BASF. În acest mod, culturile de rapiţă sunt protejate, cu respectarea cerinţelor de mediu şi, astfel, KWS susţine fermierii să aibă culturi curate şi productive prin mijloace care nu dăunează altor ramuri agricole, cum ar fi apicultura, şi care dovedesc un impact scăzut asupra mediului natural.

Calităţi genetice susţinute de tratamentul potrivit

Compania KWS a început dezvoltarea acestei noi versiuni a produselor noastre luând în calcul două criterii majore: compatibilitatea tratamentului cu genetica oferită de KWS şi calităţile biofungicidului, care, în cazul acesta, a fost ales de experţii KWS datorită calităţilor specifice.
Testele echipei KWS s-au desfăşurat pe o perioadă de aproape patru ani. În acest timp a fost analizată interacţiunea dintre acest nou tratament şi genetica diversă a hibrizilor KWS, şi anume influenţa biofungicidului asupra germinaţiei, răsăririi şi dezvoltării plantelor de rapiţă.

Caracteristicile şi beneficiile biofungicidului Integral® Pro

Integral® Pro a fost dezvoltat de BASF şi conţine spori de bacterie Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, ce conferă protecţie biologică împotriva bolilor provocate de anumite ciuperci şi îmbunătăţeşte toleranţa naturală faţă de dăunători cum ar fi puricele de pământ.
Fermierii români se vor bucura să afle că Integral® Pro prezintă un efect fungicid puternic contra Phoma lingam, precum şi asupra altor ciuperci dăunătoare din sol (cu excepţia Pythiaceae), ce determină căderea plantelor. Incidenţa infestărilor scade semnificativ: la Phoma lingam cu 35%, la Rhizoctonia solani cu 62%, la Alternaria brassicae cu 78%-84%,la Verticillium longisporumcu 25%, comparativ cu solele în care au fost folosite seminţe netratate.
De asemenea, bacteriile conţinute de Integral® Pro determină întărirea sistemului natural de apărare al plantelor. Testele au demonstrat că tratarea seminţelor cu acest biofungicid conduce la o înrădăcinare mai bună a plantelor şi la o vigoare crescută a culturii la ieşirea din iarnă.
Efectul fungicid se produce astfel: bacteriile colonizează rădăcinile plantelor de rapiţă tratate, creând un halou în jurul acestora, iar metaboliţii eliberaţi de bacterii îndepărtează fungii care ar putea provoca diferitele boli.

Germinating_OSR_b

Rizobacteriile Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, au efect de stimulare a dezvoltării plantelor de rapiţă datorită faptului că aceste microorganisme au capacitatea de solubilizare a nutrienţilor din sol, în special a fosforului, şi stimularea secreţiei de către plante a unor substanţe de creştere. De asemenea, susţin dezvoltarea plantelor prin acţiunea antagonistă asupra patogenilor din sol.

Plantele rezultate din seminţele tratate cu biofungicidul Integral® Pro au o toleranţă cu până la 30% mai mare, comparativ cu cele netratate, la atacul puricelui de pământ (Psylliodes Chrysocephala, Phyllotreta sp).

Prin această propunere tehnologică exclusivă oferită fermierilor în acest an, KWS se asigură că oferă, ca întotdeauna, nu numai hibrizi de top, ci şi cea mai bună calitate a seminţelor.

Detalii privind noile beneficii ale seminţelor de rapiţă KWS tratate cu biofungicidul Integral® Pro puteţi obţine de la reprezentanţii de vânzări KWS sau de pe www.kws.ro, respectiv Facebook / KWS România.

Text şi foto: KWS Seminţe SRL

Vizualizat: 2272 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?