Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noutatea sezonului: hibrizii de rapiţă KWS trataţi cu biofungicid

Publicat: 03 iunie 2019 - 07:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Şi anul acesta, ca în fiecare sezon, KWS propune fermierilor români hibrizi de rapiţă performanţi şi profitabili, prin deja consacraţii Hybrirock, Factor KWS, Umberto KWS, Himalaya CL, dar şi prin Cristiano KWS, hibrid nou lansat. 

Mai mult de atât însă compania ţine cont atât de tendinţele de pe piaţa agricolă, cât şi de provocări, precum factorii de stres actuali şi răspunsul la situaţii extreme, astfel încât, pe lângă genetica excelentă a seminţelor, KWS facilitează accesul la inovaţie prin răspunsuri concrete la nevoile curente ale agricultorilor.

IMG_3949_b

În ultima perioadă, domeniul agronomic se confruntă cu necesitatea de a găsi tratamente biologice pentru seminţe, care să poată înlocui cu succes substanţele chimice interzise. Preocuparea KWS este de a pune la dispoziţia fermierilor cele mai bune soluţii, de aceea, începând cu anul 2019, KWS lansează în premieră pentru partenerii săi, în exclusivitate pentru piaţa agricolă din România, seminţe de rapiţă tratate cu biofungicidul Integral® Pro, dezvoltat de BASF. În acest mod, culturile de rapiţă sunt protejate, cu respectarea cerinţelor de mediu şi, astfel, KWS susţine fermierii să aibă culturi curate şi productive prin mijloace care nu dăunează altor ramuri agricole, cum ar fi apicultura, şi care dovedesc un impact scăzut asupra mediului natural.

Calităţi genetice susţinute de tratamentul potrivit

Compania KWS a început dezvoltarea acestei noi versiuni a produselor noastre luând în calcul două criterii majore: compatibilitatea tratamentului cu genetica oferită de KWS şi calităţile biofungicidului, care, în cazul acesta, a fost ales de experţii KWS datorită calităţilor specifice.
Testele echipei KWS s-au desfăşurat pe o perioadă de aproape patru ani. În acest timp a fost analizată interacţiunea dintre acest nou tratament şi genetica diversă a hibrizilor KWS, şi anume influenţa biofungicidului asupra germinaţiei, răsăririi şi dezvoltării plantelor de rapiţă.

Caracteristicile şi beneficiile biofungicidului Integral® Pro

Integral® Pro a fost dezvoltat de BASF şi conţine spori de bacterie Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, ce conferă protecţie biologică împotriva bolilor provocate de anumite ciuperci şi îmbunătăţeşte toleranţa naturală faţă de dăunători cum ar fi puricele de pământ.
Fermierii români se vor bucura să afle că Integral® Pro prezintă un efect fungicid puternic contra Phoma lingam, precum şi asupra altor ciuperci dăunătoare din sol (cu excepţia Pythiaceae), ce determină căderea plantelor. Incidenţa infestărilor scade semnificativ: la Phoma lingam cu 35%, la Rhizoctonia solani cu 62%, la Alternaria brassicae cu 78%-84%,la Verticillium longisporumcu 25%, comparativ cu solele în care au fost folosite seminţe netratate.
De asemenea, bacteriile conţinute de Integral® Pro determină întărirea sistemului natural de apărare al plantelor. Testele au demonstrat că tratarea seminţelor cu acest biofungicid conduce la o înrădăcinare mai bună a plantelor şi la o vigoare crescută a culturii la ieşirea din iarnă.
Efectul fungicid se produce astfel: bacteriile colonizează rădăcinile plantelor de rapiţă tratate, creând un halou în jurul acestora, iar metaboliţii eliberaţi de bacterii îndepărtează fungii care ar putea provoca diferitele boli.

Germinating_OSR_b

Rizobacteriile Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, au efect de stimulare a dezvoltării plantelor de rapiţă datorită faptului că aceste microorganisme au capacitatea de solubilizare a nutrienţilor din sol, în special a fosforului, şi stimularea secreţiei de către plante a unor substanţe de creştere. De asemenea, susţin dezvoltarea plantelor prin acţiunea antagonistă asupra patogenilor din sol.

Plantele rezultate din seminţele tratate cu biofungicidul Integral® Pro au o toleranţă cu până la 30% mai mare, comparativ cu cele netratate, la atacul puricelui de pământ (Psylliodes Chrysocephala, Phyllotreta sp).

Prin această propunere tehnologică exclusivă oferită fermierilor în acest an, KWS se asigură că oferă, ca întotdeauna, nu numai hibrizi de top, ci şi cea mai bună calitate a seminţelor.

Detalii privind noile beneficii ale seminţelor de rapiţă KWS tratate cu biofungicidul Integral® Pro puteţi obţine de la reprezentanţii de vânzări KWS sau de pe www.kws.ro, respectiv Facebook / KWS România.

Text şi foto: KWS Seminţe SRL

Vizualizat: 2589 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?