Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noutatea sezonului: hibrizii de rapiţă KWS trataţi cu biofungicid

Publicat: 03 iunie 2019 - 07:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Şi anul acesta, ca în fiecare sezon, KWS propune fermierilor români hibrizi de rapiţă performanţi şi profitabili, prin deja consacraţii Hybrirock, Factor KWS, Umberto KWS, Himalaya CL, dar şi prin Cristiano KWS, hibrid nou lansat. 

Mai mult de atât însă compania ţine cont atât de tendinţele de pe piaţa agricolă, cât şi de provocări, precum factorii de stres actuali şi răspunsul la situaţii extreme, astfel încât, pe lângă genetica excelentă a seminţelor, KWS facilitează accesul la inovaţie prin răspunsuri concrete la nevoile curente ale agricultorilor.

IMG_3949_b

În ultima perioadă, domeniul agronomic se confruntă cu necesitatea de a găsi tratamente biologice pentru seminţe, care să poată înlocui cu succes substanţele chimice interzise. Preocuparea KWS este de a pune la dispoziţia fermierilor cele mai bune soluţii, de aceea, începând cu anul 2019, KWS lansează în premieră pentru partenerii săi, în exclusivitate pentru piaţa agricolă din România, seminţe de rapiţă tratate cu biofungicidul Integral® Pro, dezvoltat de BASF. În acest mod, culturile de rapiţă sunt protejate, cu respectarea cerinţelor de mediu şi, astfel, KWS susţine fermierii să aibă culturi curate şi productive prin mijloace care nu dăunează altor ramuri agricole, cum ar fi apicultura, şi care dovedesc un impact scăzut asupra mediului natural.

Calităţi genetice susţinute de tratamentul potrivit

Compania KWS a început dezvoltarea acestei noi versiuni a produselor noastre luând în calcul două criterii majore: compatibilitatea tratamentului cu genetica oferită de KWS şi calităţile biofungicidului, care, în cazul acesta, a fost ales de experţii KWS datorită calităţilor specifice.
Testele echipei KWS s-au desfăşurat pe o perioadă de aproape patru ani. În acest timp a fost analizată interacţiunea dintre acest nou tratament şi genetica diversă a hibrizilor KWS, şi anume influenţa biofungicidului asupra germinaţiei, răsăririi şi dezvoltării plantelor de rapiţă.

Caracteristicile şi beneficiile biofungicidului Integral® Pro

Integral® Pro a fost dezvoltat de BASF şi conţine spori de bacterie Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, ce conferă protecţie biologică împotriva bolilor provocate de anumite ciuperci şi îmbunătăţeşte toleranţa naturală faţă de dăunători cum ar fi puricele de pământ.
Fermierii români se vor bucura să afle că Integral® Pro prezintă un efect fungicid puternic contra Phoma lingam, precum şi asupra altor ciuperci dăunătoare din sol (cu excepţia Pythiaceae), ce determină căderea plantelor. Incidenţa infestărilor scade semnificativ: la Phoma lingam cu 35%, la Rhizoctonia solani cu 62%, la Alternaria brassicae cu 78%-84%,la Verticillium longisporumcu 25%, comparativ cu solele în care au fost folosite seminţe netratate.
De asemenea, bacteriile conţinute de Integral® Pro determină întărirea sistemului natural de apărare al plantelor. Testele au demonstrat că tratarea seminţelor cu acest biofungicid conduce la o înrădăcinare mai bună a plantelor şi la o vigoare crescută a culturii la ieşirea din iarnă.
Efectul fungicid se produce astfel: bacteriile colonizează rădăcinile plantelor de rapiţă tratate, creând un halou în jurul acestora, iar metaboliţii eliberaţi de bacterii îndepărtează fungii care ar putea provoca diferitele boli.

Germinating_OSR_b

Rizobacteriile Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, au efect de stimulare a dezvoltării plantelor de rapiţă datorită faptului că aceste microorganisme au capacitatea de solubilizare a nutrienţilor din sol, în special a fosforului, şi stimularea secreţiei de către plante a unor substanţe de creştere. De asemenea, susţin dezvoltarea plantelor prin acţiunea antagonistă asupra patogenilor din sol.

Plantele rezultate din seminţele tratate cu biofungicidul Integral® Pro au o toleranţă cu până la 30% mai mare, comparativ cu cele netratate, la atacul puricelui de pământ (Psylliodes Chrysocephala, Phyllotreta sp).

Prin această propunere tehnologică exclusivă oferită fermierilor în acest an, KWS se asigură că oferă, ca întotdeauna, nu numai hibrizi de top, ci şi cea mai bună calitate a seminţelor.

Detalii privind noile beneficii ale seminţelor de rapiţă KWS tratate cu biofungicidul Integral® Pro puteţi obţine de la reprezentanţii de vânzări KWS sau de pe www.kws.ro, respectiv Facebook / KWS România.

Text şi foto: KWS Seminţe SRL

Vizualizat: 3251 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?