Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noul monitor de ghidare Trimble - inovativ şi intuitiv

Publicat: 27 martie 2018 - 08:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La expoziţia internaţională Agritechnica 2017, Trimble a lansat noul sistem de ghidare GFX-750™, care permite fermierilor să implementeze mai uşor soluţiile oferite de practicarea agriculturii de precizie în orice sezon, indiferent de producătorul vehiculului, de modelul sau anul producţiei.

Ce este interesant la noul GFX-750?
• Modulul de ghidare NAV-900. Monitorul GFX-750 este însoţit de modulul de ghidare NAV-900. Acesta este cel mai avansat receptor GNSS pe care Trimble l-a creat până în prezent, construit pentru o durată de funcţionare maximă şi o gamă largă de opţiuni de acurateţe, de la precizie de bază, la precizie ridicată.
• Instalare simplă. Procesul de instalare mult simplificat GFX-750 şi modulul de ghidare NAV-900 au fost special concepute pentru a menţine ordonat spaţiul din cabină, precum şi pentru un transfer rapid între maşinile din fermă.
• Compatibilitate ISOBUS. Sistemul GFX-750 funcţionează pe toate mărcile de vehicule agricole împreună cu majoritatea mărcilor de utilaje cu opţiune ISOBUS. Funcţia TaskController, pentru controlul automat al dozei aplicate şi al secţiunilor, este complet integrată şi simplu de utilizat de pe ecranul de lucru.
• Conectivitate îmbunătăţită. Acesta este monitorul cu cele mai multe opţiuni de conectivitate, fiind dotat cu Wi-Fi, Bluetooth, CAN şi, pentru prima dată, cu BroadR-Reach®.
• GNSS extins. Noul modul de ghidare este dotat cu cel mai puternic receptor GNSS de la Trimble, care urmăreşte sateliţi din mai multe constelaţii, ducând la performanţe superioare în medii dificile.
• Sistemul de operare Android permite personalizarea monitorului în funcţie de stilul de lucru.

gfx-tractor_b

Benefeciile sistemului GFX-750
GFX-750 se pretează la orice lucrare din fermă:
• Pentru operaţiile de fertilizare şi erbicidare, prin ghidarea manuală se evită suprapunerile şi se substituie cu succes jalonierea;
• Pentru lucrări care necesită precizie, împreună cu ghidarea automată (autopilot), sistemul este potrivit pentru: semănatul culturilor prăşitoare şi păioase, prăşirea mecanică, pregătirea solului, fertilizarea şi erbicidarea, inclusiv cu aplicare variabilă;
• La delimitarea terenurilor pentru APIA, cu modulul NAV 900 şi sistemul de control înclinare activat, beneficiem de măsurători precise ale terenurilor chiar şi în zonele deluroase.
Detalii despre monitorul GFX-750 puteţi găsi pe site-ul distribuitorului Vantage: www.vantage-ro.com

 gfx-isobus_b


Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 264 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?