Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noul monitor de ghidare Trimble - inovativ şi intuitiv

Publicat: 27 martie 2018 - 08:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La expoziţia internaţională Agritechnica 2017, Trimble a lansat noul sistem de ghidare GFX-750™, care permite fermierilor să implementeze mai uşor soluţiile oferite de practicarea agriculturii de precizie în orice sezon, indiferent de producătorul vehiculului, de modelul sau anul producţiei.

Ce este interesant la noul GFX-750?
• Modulul de ghidare NAV-900. Monitorul GFX-750 este însoţit de modulul de ghidare NAV-900. Acesta este cel mai avansat receptor GNSS pe care Trimble l-a creat până în prezent, construit pentru o durată de funcţionare maximă şi o gamă largă de opţiuni de acurateţe, de la precizie de bază, la precizie ridicată.
• Instalare simplă. Procesul de instalare mult simplificat GFX-750 şi modulul de ghidare NAV-900 au fost special concepute pentru a menţine ordonat spaţiul din cabină, precum şi pentru un transfer rapid între maşinile din fermă.
• Compatibilitate ISOBUS. Sistemul GFX-750 funcţionează pe toate mărcile de vehicule agricole împreună cu majoritatea mărcilor de utilaje cu opţiune ISOBUS. Funcţia TaskController, pentru controlul automat al dozei aplicate şi al secţiunilor, este complet integrată şi simplu de utilizat de pe ecranul de lucru.
• Conectivitate îmbunătăţită. Acesta este monitorul cu cele mai multe opţiuni de conectivitate, fiind dotat cu Wi-Fi, Bluetooth, CAN şi, pentru prima dată, cu BroadR-Reach®.
• GNSS extins. Noul modul de ghidare este dotat cu cel mai puternic receptor GNSS de la Trimble, care urmăreşte sateliţi din mai multe constelaţii, ducând la performanţe superioare în medii dificile.
• Sistemul de operare Android permite personalizarea monitorului în funcţie de stilul de lucru.

gfx-tractor_b

Benefeciile sistemului GFX-750
GFX-750 se pretează la orice lucrare din fermă:
• Pentru operaţiile de fertilizare şi erbicidare, prin ghidarea manuală se evită suprapunerile şi se substituie cu succes jalonierea;
• Pentru lucrări care necesită precizie, împreună cu ghidarea automată (autopilot), sistemul este potrivit pentru: semănatul culturilor prăşitoare şi păioase, prăşirea mecanică, pregătirea solului, fertilizarea şi erbicidarea, inclusiv cu aplicare variabilă;
• La delimitarea terenurilor pentru APIA, cu modulul NAV 900 şi sistemul de control înclinare activat, beneficiem de măsurători precise ale terenurilor chiar şi în zonele deluroase.
Detalii despre monitorul GFX-750 puteţi găsi pe site-ul distribuitorului Vantage: www.vantage-ro.com

 gfx-isobus_b


Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 327 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?