Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noul Fendt 314 Vario

Publicat: 30 decembrie 2019 - 16:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vârf de gamă al seriei Fendt 300 Vario, Fendt 314 Vario cu FendtOne a fost una dintre cele mai importante noutăţi ale expoziţiei Agritechnica. Juriul i-a atribuit, a doua oară consecutiv, titlul Tractorul Anului 2020, la categoria Best Utility.

Tractorul de 140 CP are toate caracteristicile unui Fendt, la care se adaugă o funcţie nouă (DP) şi FendtONE, noua platformă Fendt ce face legătura perfectă dintre tractor şi birou. Caracteristicile iniţiale includ Fendt Task Manager (pentru gestionarea şi completarea sarcinilor), Fendt Guide Sync (sincronizarea automată a datelor câmpului - graniţe, cărări tehnologice, obstacole etc.) şi gestionarea datelor de referinţă (tractoare, angajaţi, parcele etc.)

Noul Fendt 314 VarioClick pe poza pentru galerie!

Mai multă putere acolo unde este nevoie
Conceptul inovator de sporire a puterii DynamicPerformance (DP) de la Fendt 314 Vario eliberează cu 10 CP mai multă putere la cerere, exact atunci când este nevoie. Nu are legătură cu viteza de deplasare sau cu sarcinile speciale de operare, fiind vorba doar de dinamică pură.
Conceptul DP de înaltă performanţă este special conceput pentru lucrările în staţionare ce au nevoie de priza de putere, la fermele zootehnice şi la uzinele de biogaz - precum mixerul pentru hrana animalelor sau agitatorul cisternelor cu dejecţii. De asemenea, şi în timpul transportului sau al lucrărilor în câmp, DynamicPerformance (DP) acţionează acolo unde este nevoie. Cei 10 CP în plus ai lui Fendt 314 Vario sunt deosebit de importanţi pentru fermele care au nevoie de un tractor mai compact, mai uşor şi mai agil, dar care poate satisface, de asemenea, cerinţe mai mari de putere.

Un concept inovativ de operare - FendtONE
Cu FendtONE, utilizatorii îşi pot planifica toate comenzile şi datele din câmp pe un computer sau pe orice dispozitiv smart (telefon, tabletă), iar apoi le pot transfera tractorului prin reţeaua de telefonie mobilă.
Se pot utiliza aplicaţii specifice agriculturii inteligente, precum Fendt Guide Sync (sincronizarea automată a datelor câmpului) şi Fendt Task Manager, pentru managementul eficient al sarcinilor. Pe platforma FendtONE, fiecare client îşi poate găsi aplicaţiile specifice şi apoi gradual să-i lărgească funcţionalităţile.Aceasta face posibilă optimizarea proceselor de lucru, obţinerea celor mai bune randamente ale echipamentelor agricole şi, totodată, respectarea legislaţiei privind regimul documentelor.

Lucrări profesioniste cu interfeţe deschise
De asemenea, FendtONE cuprinde platforma de schimb de date Agrirouter™. Prin intermediul acesteia utilizatorii pot alege sistemul de operare şi echipamentul agricol, cu interfeţe deschise pe care are loc schimbul de date între sisteme diferite. Fermierii pot trimite datele despre parcelă proprietarilor, de la orice tractor. Agrirouter™ nu stochează date, fermierii fiind cei care decid ce informaţii vor partaja cu alte sisteme, însemnând că fermele Fendt deţin întregul control asupra propriilor date. Tot procesul respectă reglementările stricte ale UE privind protecţia datelor (GDPR).

Ergonomie în timpul lucrului
Când a fost dezvoltat noul concept de funcţionare al lui Fendt 314 Vario, întreaga atenţie s-a concentrat asupra funcţionării intuitive şi individuale, precum şi a ergonomiei. Noului joystick multifuncţional, de exemplu, i-au fost adăugate funcţii, iar maneta în cruce a fost optimizată ergonomic, ceea ce simplifică exploatarea diferitelor utilaje ataşate. Alocarea celor 5 butoane poate fi aleasă de operator, pentru a personaliza comenzile, cu ajutorul Managerului Individual de Operare (OIM) de pe terminal. În OIM se pot reprograma şi cele 19 butoane presetate, pentru funcţii precum pre-activarea sistemului de direcţie (pornit/oprit), faruri (on/off) şi distribuitoarele hidraulice.
Toate funcţiile sunt împărţite în grupuri diferite, fiecare având atribuită o culoare. Operatorul vede imediat dacă butoanele au fost re-alocate corespunzător conceptului de culoare. De asemenea, sunt disponibile, opţional, bine cunoscuta manetă în cruce, noul joystick 3L cu până la 3 niveluri de operare şi până la 27 de funcţii. Cu joystick-ul 3L, puteţi comanda încărcătoarele frontale Fendt Cargo şi Fendt CargoProfi, inclusiv o funcţie de cântărire. Joystick-ul 3L poate fi utilizat şi pentru comanda unui utilaj ataşat cu sistem ISOBUS şi/sau a funcţiilor tractorului.

Trei zone de afişaj cu noi terminale
Numărul din ce în ce mai mare de aplicaţii derulate prin intermediul terminalelor înseamnă că este nevoie, în interiorul tractorului, de mai multe camere de afişare. Noul Fendt 314 Vario oferă o combinaţie de trei opţiuni. Acestea constau dintr-un nou afişaj digital de 9" pe coloana de direcţie (tablou de bord), un terminal de 12" pe cotieră şi un terminal opţional de 12" în plafon. Până la 6 câmpuri de afişare configurabile liber pot fi desfăşurate pe terminalele de 12", în timp ce terminalul de bord arată caracteristicile sistemului Fendt Guide pe maxim patru câmpuri de afişare, precum şi toate datele despre tractor la deplasarea pe drum. Afişajul tabloului de bord digital este comandat cu uşurinţă de la tastele dispuse pe cotieră.
Terminalele de 12" pot fi operate şi prin atingere. Terminalul din plafon poate fi plasat pe jumătate în parasolar pentru o mai bună privire de ansamblu. Aplicaţii precum ”aer condiţionat” şi ”infotainment” vor continua să fie afişate pe jumătatea inferioară vizibilă a terminalului. Cu cele 3 terminale împreună, operatorii îşi pot personaliza zonele de afişaj şi pot obţine o imagine de ansamblu mai bună a diversităţii funcţiilor.
Odată cu închiderea expoziţiei Agritechnica, Fendt 314 Vario a devenit disponibil în versiunile Profi şi ProfiPlus.

Text şi foto: www.mewi.ro

 Noul Fendt 314 Vario_b

DE DOUĂ ORI TRACTORUL ANULUI 2020
Fendt 314 Vario - ”Acest tractor aduce pe piaţă un nou sistem inovator - DynamicPerformance - care asigură putere suplimentară la efectuarea sarcinilor, inclusiv la cele staţionare, dar care necesită priză de putere. Mediul de lucru din cabină este o altă importantă caracteristică căreia i s-au adus îmbunătăţiri, suprafaţa de afişaj fiind mărită prin adăugarea unor noi terminale. Platforma FendtOne, cu dispozitive de comandă şi control ce pot fi personalizate din interiorul tractorului, face posibilă sincronizarea «biroului» cu tractorul sau cu flota de tractoare, în termeni de schimb de date şi planificare a activităţilor”. Aceasta este argumentaţia juriului care, la Agritechnica, i-a atribuit lui Fendt 314 Vario, a doua oară consecutiv, titlul Tractorul Anului 2020, la categoria Best Utility.


Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 827 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?