Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noua serie 900 Vario MT - tractoare şenilate Fendt

Publicat: 30 ianuarie 2019 - 10:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prezentată pentru prima dată în noiembrie 2017 la Agritechnica, seria Fendt 900 Vario MT, tractoare cu şenile având puteri cuprinse între 380 şi 431 CP, a impresionat atât audienţa, cât şi media de specialitate, atribuindu-i-se titlul de “Machine of the Year 2018”. Juriul a fost impresionat atât de reuniunea unor elemente ce stau la baza alcătuirii acestui tractor, adică transmisia fără trepte VarioDrive, conceptul Fendt iD (sistemul de lucru al motorului la turaţie redusă) şi suspensia unică, precum şi de consumul redus de combustibil dovedit în testările DLG.

Suprafeţele de teren nu sunt nelimitate. Solul formează baza culturilor sănătoase şi a producţiei ridicate. Îngrijirea sa eficientă şi atentă asigură succesul economic pe termen lung. Pe lângă eficienţă şi confort, protecţia solului este principala prioritate a producătorului atunci când proiectează tractoare. Astfel, atunci când un fermier optează pentru Fendt, alege o bună aderenţă, o protecţie reală a solului şi consumul redus de combustibil.
Fendt 900 Vario MT combină tot ceea ce are producătorul german mai bun. Expertiza câştigată prin montarea a peste 250.000 de cutii de viteze Vario şi know-how-ul obţinut în cei peste 30 de ani de experienţă cu tractoarele cu şenile ale celor din grupul AGCO, alături de confortul în mediul de lucru al operatorului şi de sistemul Fendt Variotronic fac din acest tractor cu şenile unul modern şi inovator.

Noua serie 900 Vario MT - tractoare ÅŸenilate Fendt_b

Tot ceea ce aţi putea aştepta de la un Fendt
Spre deosebire de celelalte tractoare cu şenile, Fendt 900 Vario MT nu este o adaptare a unui tractor standard. A fost proiectat încă de la început ca tractor cu şenile, nu a fost adaptat ulterior, iar acest lucru se simte. Cele mai late utilaje ataşate, pantele cele mai abrupte, condiţiile cele mai dificile - Fendt 900 Vario MT este ideal pentru aceste provocări. Dintre principalele caracteristici menţionăm:
- Motor AGCO-Power de 9,8 l, cu şapte cilindri, cu TwinTurbo şi cu până la 431 CP;
- Conceptul de turaţie redusă a motorului Fendt iD;
- Fendt Concentric Air System (Sistem Concentric de Aer);
- Conceptul de transmisie Fendt VarioDrive;
- Sistem Mobil Trac cu o suprafaţă mare de contact;
- Suspensie şasiu SmartRide;
- Suspensie role ConstantGrip;
- Suspensie cabină Fendt;
- Fendt VariotronicTI cu VarioGuide, SectionControl, VariableRateControl, VarioDoc Pro;
- Putere hidraulică de până la 440 l/min;
- Ridicător cat. III/IV cu o putere de ridicare de 86,18 kN;
- Arbore dublu priză de putere: 1000 şi 1000E.

Noua serie 900 Vario MT - tractoare ÅŸenilate Fendt_b

Fendt iD, pentru un consum redus de combustibil
Dotat cu un motor AGCO-Power în 7 cilindri, 900 Vario MT este unul dintre cele mai puternice tractoare de pe piaţă. Motorul de 9,8 litri generează până la 431 CP (modelul 943 Vario MT), la o turaţie nominală de 1700 rpm. De asemenea, două turbocompresoare cu geometrie fixă sunt montate în serie, asigurând generarea uniformă a puterii. Mai mult, cuplul maxim de 1921 Nm poate fi atins deja la 1450 rpm - iar acest lucru este posibil datorită sistemului Fendt iD pentru turaţie redusă (sistem prezent şi la seria Fendt 1000 Vario). Astfel, intervalul de turaţii ale motorului este cuprins între 100 şi 1700 rpm (în timpul funcţionării la ralanti turaţia atingând doar 800 rpm).

Fendt VarioDrive, pentru tracţiune ridicată
VarioDrive, transmisia cunoscută deja de la seria Fendt 1000, a fost adaptată pentru şenilatul 900 Vario MT. Rezultatul? O transmisie inovatoare şi eficientă, continuu variabilă, cu ajutorul căreia fermierii vor putea conduce noile tractoare Fendt pe şenile într-un interval de viteze cuprinse între 20 km/h şi 40 km/h fără a schimba manual treptele de viteză, lucrând la o viteză optimă, cu derapaj minim şi în condiţii de confort.
Alături de sistemul Fendt iD, VarioDrive asigură deplasarea în intervalul de viteze cel mai eficient (tractorul atingând 40 km/h la doar 1550 rpm). Împreună cu TMS (sistemul de management al tractorului) şi cu regimul automat de lucru al motorului (ambele uşor de operat, fără setări complexe), VarioDrive şi Fendt iD oferă tractorului o putere ”pură”, cu un consum scăzut.

Sistem unic de suspensie
Fendt 900 Vario MT asigură un confort la deplasare fără egal pentru un tractor cu şenile, atât la lucrul pe câmp, cât şi la deplasarea pe drumurile publice. Aceasta, şi datorită celor patru elemente care alcătuiesc sistemul său unic de suspensie:
1. Suspensie pe perne de aer a scaunului.
2. Sistemul ConstantGrip. Suspensia pendul a rolelor mediane (boghiu în boghiu) permite o distribuţie egală a greutăţii tractorului şi un nivel maxim de contact cu solul. Datorită acestui sistem, şenilele urmăresc conturul solului în timpul lucrului.
3. Sistemul SmartRide este unul dintre cele mai importante sisteme în suspensia lui 900 Vario MT. Suportul central din faţă este montat pe cadru folosind arcuri elicoidale, amortizoare şi blocuri de cauciuc silenţioase şi are o cursă a arcului considerabilă, de 260 mm. De asemenea, suportul central poate oscila cu 11o, pentru a se adapta cât mai bine la profilul terenului - iar tija de cuplare (tijă Panhard) împiedică mişcarea laterală.
4. Suspensia în două puncte a cabinei. Fendt 900 Vario MT este primul tractor construit cu şenile cu o cabină suspendată în două puncte şi care este alcătuită din două amortizoare de cauciuc (în faţă) şi arcuri elicoidale cu sistem integrat de absorbţie a şocului (în spate). Datorită acestui sistem, suspensia este foarte fină, vibraţiile fiind transferate de la sol direct către puntea spate.

Contact complet pentru cea mai bună aderenţă
Cele trei role ale sistemului Mobil Trac joacă un rol decisiv în ceea ce priveşte transmisia permanentă a puterii. Pe Fendt 900 Vario MT, acestea sunt ataşate la cadrul şasiului, datorită unui design unic Tri Bogie. În acest mod se realizează o cursă enormă a suspensiei şi este posibil ca şenila să se adapteze în mod flexibil la conturul solului. Prin urmare, greutatea este întotdeauna distribuită pe o suprafaţă maximă de contact şi întreaga şenilă este întotdeauna în contact cu solul. În acest mod, puterea este transmisă constant.

Eficienţă, confort şi grijă pentru mediul înconjurător
La fel ca şi la seria 1000, Fendt 900 Vario MT are o cabină spaţioasă, dotată cu toate cele necesare confortului necesar unei zile de muncă. De la scaunul care poate fi îmbrăcat în piele, până la deja cunoscutul computer Varioterminal de 10.4” şi vizibilitatea crescută a întregii cabine, totul a fost gândit pentru ca operatorii să se bucure de fiecare zi de lucru. Există, de asemenea, la Fendt 900 Vario MT, o multitudine de alte detalii care îl fac, pur şi simplu, un tractor perfect!

Text şi foto: MEWI


MODELELE SERIEI 900 VARIO MT


30 DE ŞENILATE FENDT 943 VARIO MT S4 VOR BRĂZDA INSULA MARE A BRĂILEI
„În conceptul nostru de grijă faţă de calitatea solului intră şi problema reducerii tasării solului atât prin reducerea trecerilor, cât şi prin mărirea suprafeţei de contact. (...) MEWI ne asiură acest tractor pe şenile Fendt de 431 de cai putere, cu cutie de viteze Vario, care este visul tuturor celor care folosesc tractoare, cu pregătire AutoGuide, rezervor de aproape 700 de litri de motorină, plus 85 de litri de AdBlue, cabină de ultimă generaţie, iar consumul specific pe hectar ne-a dat cele mai bune rezultate, comparat cu un alt tractor, în aceleaşi condiţii”, ne-a spus Lucian Buzdugan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Agricost, societate care exploatează 57.000 ha.
MEWI va livra primele 13 tractoare în 2019. Lucian Buzdugan ne-a mai spus că acestea vor fi utilizate la prelucrarea superficială a solului şi la semănat. Pentru semănat, în Insula Mare a Brăilei vor fi folosite, în continuare, semănătorile Horsch Focus 12.50 ST, care seamănă atât cereale păioase, cât şi prăşitoare.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/225 (ediţia 15-30 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 1678 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?