Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noua semănătoare Lemken Azurit 9 DeltaRow

Publicat: 26 septembrie 2018 - 10:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Standul producătorului german de utilaje a fost şi anul acesta, la Agriplanta-RomAgroTec, unul dintre cele mai aglomerate. Cu cele şapte utilaje prezentate, Lemken a oferit o imagine reprezentativă asupra gamei sale de produse. 

Astfel, au fost expuse discurile Rubin 9 şi Heliodor 9, semănătorile Solitair 25, Azurit 9, plugul Diamant 11 cu şase trupi]e, maşina de erbicidat Primus 10 (capacitate 3.500 litri) şi un compactor.

Noua semănătoare Lemken Azurit 9 DeltaRow_b
"Gama de produse Lemken cuprinde semănători de păioase şi prăşitoare, discuri, pluguri, maşini de erbicidat şi pentru pregătirea patului germinativ, dar principala noastră noutate este semănătoarea de precizie Azurit 9, distinsă şi cu premiul la Agritechnica 2017. Spre deosebire de sistemul pe două rânduri/twin row, Lemken a conceput un sistem DeltaRow prin care plantele sunt dispuse alternativ (într-un triunghi), asta însemnând că plantele au cu 70% mai mult spa]iu de nutri]ie fa]ă de sistemul clasic de semănat. Am fost anul acesta la vreo 30 de fermieri unde am testat această maşină, suntem încrezători şi sperăm că rezultatele vor fi mult mai bune decât în sistemul clasic de semănat", ne-a declarat Franz Jakoby, reprezentant Lemken România.
Semănătoarea Azurit 9 este disponibilă în variantele cu 4, 6, şi 8 rânduri, pentru porumb şi soia, cu distan]a de semănat de 70 cm între rânduri, viteza de semănat de până la 15 km/oră. La târg a fost expusă o semănătoare de 8 rânduri cu un buncăr principal de 600 de litri. "Acestă maşină poate fi dotată şi cu sistem de fertilizare sau cu bazin frontal. De asemenea, se poate folosi o semănătoare Lemken de păioase de la care se demontează şina de semănat şi se ataşează maşina Azurit; în acest caz, bazinul de semin]e (al semănătorii de păioase) este folosit pentru îngrăşăminte. Deocamdată noi avem doar discuri pentru porumb şi pentru soia, în viitor vom avea şi pentru floarea soarelui", a mai completat Franz Jakoby.
Sistemul DeltaRow este alcătuit din sub-rânduri gemene care au între ele o distan]ă de 12,5 cm iar semin]ele sunt plasate sincron, într-o matrice triunghiulară. Tehnologia oferă un avantaj clar asupra terenurilor predispuse la eroziune, deoarece sistemul radicular al plantelor acoperă mai bine solul, comparativ cu rândurile unice.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Vizualizat: 963 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?