Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noua semănătoare AD-P 01

Publicat: 10 aprilie 2018 - 09:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AMAZONE vă oferă noua semănătoare pneumatică AD-P 01, cu o lăţime de lucru de 3 m, pentru utilizarea în combinaţie cu noua grapă rotativă KE 01 sau cu noile cultivatoare rotative KG/KX 01. Ca şi în cazul semănătorilor ce au montate grapele Cataya şi Centaya, AD-P 01 Special se fixează pe echipamentul de prelucrarea solului cu ajutorul comenzii operate prin interfaţa QuickLink. 

Opţional, AD-P 01 Special poate avea fie un rezervor de seminţe de 850 litri, fie unul de 1.250 litri, capacităţi ce pot fi mărite cu un rezervor de 250 litri. Pentru sistemele de brăzdare, sunt disponibile modelele WS sau Ro TeC cu distanţe între rânduri de 12,5 sau 15 cm. Pentru o plasare optimă a seminţelor în sol, se poate ataşa fie grebla exactă, fie un roller.

AD-P 01 include, la alegere, fie rezervoare de seminţe de 850 l, fie de 1250 l_b
Suflanta eficientă a semănătorii şi mecanismul de măsurare electrică asigură o viteză bună la însămânţare. Presiunea brăzdarului poate fi reglată atât mecanic, cu ajutorul unui instrument universal de lucru, sau hidraulic, din cabina tractorului. Controlul maşinii poate fi exercitat fie prin terminalul AMADRILL+ în cabină, fie prin terminalul ISOBUS.

Instrumente AMAZONE pentru prelucrarea solului şi pentru semănat_b
Noul distribuitor segmentat de pe AD-P 01 Special oferă, în funcţie de distanţa dintre rânduri, posibilitatea de a comuta între segmente de 2 x 5 sau 2 x 6 rânduri pentru realizarea cărărilor tehnologice. Crearea acestora poate fi controlată direct din capul distribuitorului segmentat şi ele pot fi adaptate - simplu şi cu flexibilitate mărită - în funcţie de ecartament şi de dimensiunea anvelopei. La schimbarea cărărilor tehnologice, rata de însămânţare poate fi redusă prin sistemul de măsurare electrică, în raport cu numărul de rânduri închise. Oprirea automată pe jumătate este o opţiune specială şi este disponibilă pentru capul distribuitorului segmentat, iar în cazul sistemelor asimetrice de cărări tehnologice, permite operatorului să pornească de la marginea terenului folosind doar o jumătate din lăţimea maşinii. În plus, este posibilă şi comutarea automată cu ajutorul GPS-ului “Switch and Autopoint“ în colţuri diagonale şi pe câmpuri în formă de pană.

QuickLink_b

Lucrări de prelucrare a solului cu un confort ridicat
Cele mai importante avantaje ale grapei rotative KE 01 şi a noilor cultivatoare rotative KX/KG 01 includ, în special, o reglare mai confortabilă a maşinii prin intermediul instrumentului universal de operare şi ghidarea paralelă a maşinii şi prin intermediul rolei. În plus, placa de nivelare este conectată la următorul cilindru. Datorită interfeţei QuickLink, uneltele principale de prelucrare a solului pot fi separate de semănătoarea montată pe grapă în câteva minute, astfel încât dispozitivul de prelucrare a solului să poată fi utilizat cu uşurinţă şi în mod individual.
Pentru reconsolidarea solului, AD-P 01 Special poate fi echipat, la alegere, cu tăvălug cu dinţi PW 600, cu tăvălug cu inel KW 580, cu tăvălug cu inel KWM 600 Matrix pentru pneuri sau cu tăvălugul cu inel trapezoidal TRW 500 sau TRW 600. În acest mod, cilindrul ideal este mereu disponibil şi adaptat tipului de sol.

Text şi foto: AMAZONE


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 679 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?