Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NOU: Control biologic pentru legumele din sere și solarii

Publicat: 26 martie 2018 - 15:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

T34 Biocontrol. Biofungicid pe bază de Trichoderma asperellum, cu efect benefic asupra solului și a culturilor solanacee

T34_1600x1200px_b


Legumele sunt căutate și apreciate, dar solicită o atenție deosebită, chiar din stadiul de răsaduri. De aceea, astăzi ne adresăm cititorilor noștri legumicultori, care doresc să obțină producții excelente, de o foarte bună calitate. Venim în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu un produs eficient, realizat pe baza unor microorganisme utile plantelor de cultură. Acest produs este certificat pentru utilizarea în agricultura ecologică. Este vorba despre produsul de protecție a plantelor T34 Biocontrol, biofungicid pe bază de Trichoderma asperellum, tulpina T34, provenită din surse naturale, utilizat pentru tratamentul preventiv împotriva agenților patogeni aparținând genurilor Pythium spp. și Fusarium oxysporum la răsaduri și plante din spațiile protejate (sere și solarii).

 Fotolia_82848521_M_b

Trichoderma asperellumprotecția solului și a plantelor

În România, produsul T34 Biocontrol este omologat pentru combaterea Pythium aphanidermatum la solanacee (roșii, ardei, vinete etc.) cultivate în spații protejate și a Fusarium oxysporum la plantele ornamentale (garoafe).

Fotolia_134799499_M_b

După cum știți deja, infestarea cu Pythium spp. apare preponderent în răsadnițele unde nu sunt controlate condițiile de mediu (temperatura atmosferei, temperatura substratului, umiditatea relativă a aerului, nivelul de umiditate al substratului), iar consecința este căderea plăntuțelor.  

Răsadurile afectate de Fusarium prezintă o încetinire a creșterii, frunzele bazale se îngălbenesc, se ofilesc și se curbează, ulterior întreaga plăntuță se ofilește și moare.

Pentru evitarea acestor situații, vă recomandăm să utilizați produsul T34 Biocontrol, care previne proliferarea acestor agenți patogeni și evită daunele pe care aceștia le-ar putea aduce culturii curente, precum și celor viitoare.

T34 Biocontrol conține conidii ale ciupercii Trichoderma asperellum, tulpina T34, provenite din surse naturale, într-o cantitate însemnată, și anume 1x10¹² CFU/kg. Acțiunea acestora de prevenire și combatere a patogenilor este eficace și complexă și constă în:

1. Competiție directă cu patogenii pentru spațiu și nutrienți. Trichoderma asperellum colonizează mediul de creștere și rădăcinile plantelor, unde construiește o barieră fizică împotriva agenților patogeni.
2. Efect direct, prin sinteza compușilor biostatici, care blochează dezvoltarea ciupercilor dăunătoare.
3. Hiperparazitism. Trichoderma asperellum crește și infectează hifele fungice ale agenților patogeni. Acțiunea asupra Fusarium: Trichoderma asperellum infectează hifele de Fusarium. S-a demonstrat că populația de Trichoderma asperellum, tulpina T34, este mai mare în prezența agentului patogen decât în absența acestuia.

De asemenea, ciuperca Trichoderma asperellum, tulpina T34, prezintă acțiune directă asupra plantelor de cultură:

1. Prin inducerea rezistenței la boli ale plantelor. T34 stimulează dezvoltarea unui grup de proteine orientate spre apărare, implicate direct în mecanismul de protecție, și poate schimba metabolismul plantei, accentuându-i capacitatea defensivă.
2. În absența bolii, Trichoderma asperellum activează mecanismul de apărare al plantelor prin inducția rezistenței sistemice.
3. Stimulator de creștere, o altă funcție a produsului T34 Biocontrol este aceea de a facilita absorbția de nutrienți minerali de către plante, îmbunătățind dezvoltarea radiculară, creșterea plantelor și producția. Ciuperca Trichoderma asperellum nu este de folos doar pentru protecția solului și a plantelor contra fungilor dăunători, ci ajută și la producerea de auxine în plante și mobilizează fosforul din sol, stimulând nutriția eficientă.

Fotolia_105452466_M_b

T34 Biocontrol - Alternativa prietenoasă pentru culturi și mediu. T34 Biocontrol este sigur pentru sănătatea animalelor și oamenilor, totodată el contribuie și la restabilirea echilibrului microbian în agro-ecosisteme. De asemenea, nu prezintă reziduuri în plante și nu are efecte negative asupra organismelor non-țintă (artropode, albine, Daphnia, Lemma și pești). 

Fotolia_177118369_M_b

Doză:
Solanacee în spații protejate (tomate, ardei, vinete): 0,5 kg/ha pentru controlul agentului patogen Pythium aphanidermatum
Plante ornamentale: 0,5 kg/ha pentru controlul agentului patogen Fusarium oxysporum

Mod de aplicare:

Solanacee în spații protejate:

1. Amestecat în substratul de creștere înainte de semănat/plantat/transplantat: 10 g în 100 l apă pentru 1 m³ de substrat
2. Stropirea substratului de creștere înainte sau imediat după semănat/plantat/transplantat: 0,5 g/m2 pe substratul de creștere până la 5 cm adâncime
3. Irigare: 0,01 g /l sol sau mediu de cultură, la un interval de 60 – 90 zile

Recomandarea generală este de utilizare a 0,5 kg/ha cu aplicare prin stropirea solului înainte de plantare/ transplantare sau încorporare în substratul de creștere la max. 10 cm. Are eficiență în sol de până la 4 luni.
T34 Biocontrol este foarte ușor solubil în apă și are eficacitate maximă la temperaturi între 15 și 35⁰ C.

Pentru mai multe informații privind produsul T34 Biocontrol, precum și alte informații despre nutriția și protecția culturilor dumneavoastră, vă invităm să contactați reprezentanții Kwizda Agro Romania.

Vizualizat: 21091 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?