BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noile modele de grape rotative Maschio Gaspardo

Publicat: 15 mai 2018 - 06:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maschio Gaspardo realizează la ora actuală o gamă largă de grape rotative, atât modele fixe, cât şi pliabile, cu lăţimi de lucru de la 1,3 m până la 8 m. Toate grapele fabricate de producătorul italian au integrat noul concept al Maschio Gaspardo cu patru rotoare pe un metru din lăţimea grapei, care garantează o pregătire foarte bună a solului şi o absorbţie de putere redusă la minim.

Carcasa dublă şi structura cu rulment - roata dinţată - rulment, bine distanţate între ele, constituie baza constructivă a unui utilaj robust şi rezistent la şocuri şi la torsiune.

Alitalia ORSOClick pe poza pentru galerie!

Grapele rotative fixe
Modelele de grape fixe sunt acţionate de tractoare cu puteri de până la 150 CP (Delfino, Delfino Super, Daino şi Drago) şi de până la 300 CP (Dominator, Dominator Rapido Plus şi Orso).
• Grapele acţionate de tractoare cu până la 150 CP sunt dotate cu deflectoare “Plus” pentru protecţia rotoarelor împotriva coliziunii cu pietre şi, totodată, pentru a evita deteriorarea sistemelor de prindere a cuţitelor la lovirea de bulgării mai mari. Această protecţie intră în dotarea de serie la modelele cu decuplare rapidă.
Cuţitele în formă de “L” sunt garantate pe viaţă, datorită unui sistem de producţie complet automatizat şi certificat pe fiecare etapă. Eficacitatea lucrării solului, absorbţia redusă de putere şi durata lungă de viaţă sunt caracteristicile acestor componente importante ale grapelor. Maşinile sunt disponibile inclusiv cu înveliş aliat cu bor, pentru performanţe ridicate chiar şi pe solurile mai dure.
Rezistenţa, greutatea redusă, gama largă de accesorii şi posibilitatea de utilizare în combinaţie cu alte echipamente fac din grapa Drago un instrument ideal în combinaţie cu tractoare de putere medie. Carcasa dublă de înaltă calitate şi cutia de viteze sunt două elemente de categorie superioară, care-i garantează acestui model fiabilitatea ridicată. Grapele pot să lucreze în agregat şi cu un tăvălug Packer, inelele acestuia având diametrul de 450 mm.
• Grapele acţionate de tractoare cu până la 300 CP au o structură cu carcasă dublă (6 mm + 5 mm), confecţionată din oţel de înaltă rezistenţă, ceea ce asigură o fiabilitate ridicată pentru toate componentele mecanice ale maşinii. Stratul exterior de protecţie previne, de asemenea, deteriorarea grapelor de către pietre. Sistemul de decuplare rapidă brevetat de Maschio Gaspardo permite înlocuirea cuţitelor în câteva secunde şi în deplină siguranţă. Boltul special pentru fixarea cuţitelor garantează fiabilitate maximă în orice condiţii de lucru.
Din această categorie, face parte şi grapa Orso. Cutia de viteze supradimensionată şi cuţitele durificate permit utilizarea acestei grape în agregat cu tractoare de până la 250 CP. Acest tip de grapă în versiunea “Heavy Duty” este potrivită pentru lucrări în condiţii dificile, inclusiv pe solurile înţelenite şi semi-desţelenite, şi se pretează pentru a lucra în agregat cu semănătorile combinate Alitalia, îmbinând avantajele însămânţării combinate şi calitatea afânării. Acestea pot să lucreze în agregat şi cu un tăvălug Packer, având diametrul de 500 mm.

Grapele rotative pliabile
Variantele de grape pliabile sunt acţionate de tractoare cu până la 280 CP (Corvo, Falco, Gabbiano) şi până la 550 CP (Aquila, Aquila Rapido Plus, Toro şi Jumbo).
• Noile tipuri de grape rotative pliabile pentru tractoare cu până la 280 CP dispun de un sistem de reglare uşoară a barei de nivelare, care e montată pe tăvălug, ea neavând nevoie de alte configuraţii pentru diferite adâncimi de lucru. Reglarea înălţimii barei permite setarea nivelului de afânare a solului în funcţie de necesităţile lucrării de însămânţare. La aceste grape, cadrul anterior cu bară simplă este realizat din materiale cu elasticitate superioară, care dau maşinilor o robusteţe de neegalat. Închiderea hidraulică a modulelor se face prin intermediul unor cilindri acţionaţi de la instalaţia hidraulică a tractorului, iar cadrul permite lucrul în modulul flotant, pentru o adâncime uniformă chiar şi pe terenuri denivelate.
Noile versiuni Falco şi Gabbiano pentru anul 2018 sunt dotate - după modelul “fratelui” cu cadru fix Dominator DM - cu: arbore supradimensionat (55 mm în diametru), angrenaje “ cimentate”, rulment superior supradimensionat şi cuţite de 300 mm în lungime şi 15 mm în grosime (faţă de versiunea anterioară de 280/12 mm). Şi la aceste variante este integrat sistemul cu “decuplare rapidă” a cuţitului, la fel de performant, inclusiv pentru modelele de putere medie.
• Noile tipuri de grape rotative pliabile acţionate de tractoare cu până la 550 CP dispun de rulmenţi orientabili cu role care asigură o capacitate maximă de rezistenţă la sarcini de lucru mari. Sistemul oscilant garantează stabilitatea arborelui de transmisie, îmbunătăţind rezistenţa la încovoiere pe verticală şi pe orizontală, în condiţii normale de lucru. Fiecare dintre cele două module au o transmisie cardanică cu sistem de siguranţă “cu came”. În caz de blocare, sistemul de siguranţă devine activ numai pe jumătate de maşină, adică pe un modul, pe rând, reducând solicitarea angrenajelor şi împiedicând repercutarea sarcinii de întindere asupra tuturor organelor în mişcare.
Modelele Toro şi Jumbo au fost modernizate pentru a răspunde noilor necesităţi ale tractoarelor de putere mare, astfel încât să asigure o fiabilitate ridicată şi o durată de viaţă crescută, gestionând puteri de până la 500 CP. Atât cutia de viteze, cât şi arborii de transmisie au fost consolidaţi, iar şasiul a fost readaptat pentru a rezista la încovoieri mai mari. Versiunile Combi permit, de asemenea, montarea unei bare de semănat pentru însămânţarea combinată. Grapele Combi au fost proiectate pentru fermele de mari dimensiuni şi pentru exploataţiile agricole care au nevoie de performanţe maxime.
Grapele rotative lucrează până la 28 cm adâncime.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/213 (ediţia 1-14 mai 2018)

Vizualizat: 569 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?