Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

New Holland Agriculture - trei distincţii speciale la EIMA 2018

Publicat: 17 ianuarie 2019 - 12:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Constructorul italian New Holland Agriculture a fost recompensat cu trei premii la Concursul internaţional de inovaţie tehnică de la EIMA 2018: Premiul pentru Inovaţie tehnică pentru Sistemul IntelliSense™, folosit la combinele New Holland CR Revelation; Menţiune specială pentru cea mai recentă serie de tractoare New Holland T5 Auto Command™ cu transmisie continuu variabilă şi motor Stage V; Menţiune specială pentru Sistemul inteligent de frânare al remorcilor.

Organizat de FederUnacoma (Federaţia Italiană a constructorilor de maşini agricole) din 1986, Concursul Tehnic de Inovare recunoaşte şi evidenţiază produse inovatoare pentru agricultură şi grădinărit, acordând o atenţie deosebită progreselor tehnologice în ceea ce priveşte calitatea producţiei, siguranţa şi durabilitatea mediului.

T5 Auto Command tractor Stage VClick pe poza pentru galerie!
1. Sistemul IntelliSense ™ la combinele New Holland CR Revelation. Inovaţie recunoscută deja cu o medalie de argint în cadrul Agritechnica 2017, sistemul de setare proactiv şi automat disponibil pe combinele New Holland CR Revelation maximizează randamentul şi reduce la minim pierderile de grâu şi pagubele. Acest sistem este revoluţionar în acest sector şi aduce beneficii majore în ceea ce priveşte productivitatea combinelor. Operatorul poate alege între patru strategii de operare: pierdere limitată, cea mai bună calitate a cerealelor, capacitate maximă şi viteză fixă. Odată selectat modul de lucru, sistemul stabileşte şi reglează automat toţi parametrii de recoltare, operatorul este liber să se concentreze exclusiv asupra conducerii maşinii. Senzorii brevetaţi de curăţare şi senzorii Grain Cam™ transmit măsurători de sarcină extrem de exacte, iar combina utilizează datele rezultate în mod proactiv pentru adaptarea şi reglarea constantă a unghiului şi a vitezei rotoarelor Twin Rotor™, viteza de deplasare, viteza de rotaţie (rpm) a rotoarelor, viteza ventilatorului OptiFan™ şi pre-deschiderea superioară şi inferioară a sitei, totul pentru a obţine automat rezultatul dorit.
2. Menţiune specială pentru cea mai recentă serie de tractoare New Holland T5 Auto Command™. Noua serie de tractoare New Holland T5 Auto Command™, care va fi prezentată la EIMA International 2018, va celebra debutul transmisiei testate şi premiate Auto Command continuu variabilă în seriile de tractoare speciale, destiante fermelor zootehnice şi mixte. Transmisia, care înglobează cea mai recentă tehnologie CVT, este combinată la acest tractor cu un motor special dezvoltat FPT Industrial NEF - Stage V, cu o capacitate de 4,5 litri.
Juriul EIMA a fost în mod deosebit impresionat de noul sistem de post-tratare a gazelor de eşapament. Acest sistem integrat îmbunătăţeşte vizibilitatea şi manevrabilitatea, creşte flexibilitatea de operare şi sporeşte gradul de siguranţă al operatorului în timpul operaţiunilor, prin mărirea vizibilităţii asupra terenului. Sistemul include toate componentele cheie: Catalizatorul de oxidare diesel (DOC), Injectorul AdBlue, sistemul SCR cu filtru şi un al doilea SCR cuplat la un catalizator de curăţare (CUC), care îndepărtează particulele reziduale din amonte de ţeava de eşapament. Dezvoltat de FPT Industrial şi denumit HI-eSCR2, această soluţie elimină nevoia de înlocuire în timpul "vieţii" tractorului, reducând astfel costurile de exploatare. Dimensiunile noului motor sunt neschimbate faţă de versiunea anterioară, dar au fost astfel proiectate pentru a asigura o productivitate excepţională cu costuri de funcţionare foarte scăzute. Puterea nominală este de la 110 la 140 CP, ceea ce înseamnă cu până la 20 CP mai mult decât la actualul tractor model T5.120 Electro Command. Rezultatul este un motor care oferă cea mai bună putere şi cuplu în clasa sa de putere.
Dimensiunile noilor tractoare, care sunt descrise ca fiind ideale pentru fermele de animale şi fermele mixte, rămân neschimbate.
3. Menţiune specială pentru sistemul de frânare inteligent al remorcii. Şi această inovaţie a fost deja recunoscută cu o medalie de argint la Agritechnica şi este recent introdusă pe modelele de tractoare T7 Auto Command™ şi T6 AutoCommand™. Sistemul patentat de frânare inteligentă a remorcii îmbunătăţeşte stabilitatea tractorului în timpul decelerării cu o remorcă, rezultând o siguranţă sporită în timpul operaţiunilor de transport.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 19/221 (ediţia 1-14 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 627 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?