Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Naturevo - soluţii adaptate schimbărilor climatice

Publicat: 10 aprilie 2018 - 08:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Impactul schimbărilor climatice asupra ecosistemelor din agricultură este una dintre cele mai discutate teme în rândul specialiştilor din domeniu. Pentru a combate efectele negative ale vremii asupra activităţii producătorilor agricoli, compania Naturevo vine în sprijinul acestora cu tehnologii potrivite condiţiilor actuale de mediu.

Conceptul Evo Clima îşi propune să ofere produse care să introducă soluţii adaptate pentru reducerea sau eliminarea efectelor negative determinate de schimbările climatice, în condiţiile realizării unei agriculturi sustenabile: producţii mari, de calitate şi profitabile, cu asigurarea perenităţii ecosistemului agricol. Totodată, noul concept are în vedere conservarea apei şi reducerea consumurilor sau a pierderilor de apă în culturile agricole şi oferă soluţii adecvate pentru diminuarea pagubelor cauzate de furtuni, grindină sau inundaţii temporare.

Naturevo - soluţii adaptate schimbărilor climaticeClick pe poza pentru galerie!

Evocare, Evoluţie şi Revoluţie
“Conceptul Evo Clima se referă la totalitatea elementelor pe care noi le aducem în producţia agricolă, astfel încât, prin soluţiile tehnologice pe care noi le oferim să diminuăm cât mai mult efectele negative ale schimbărilor climatice, să folosim în sens pozitiv acest efect. De asemenea, să asigurăm o producţie performantă, profitabilă, în contextul în care menţinem sau îmbunătăţim ecosistemele din agricultură. Principiile de bază ale conceptului Evo Clima sunt: adaptarea nutriţiei plantelor la schimbările climatice şi înţelegerea modificărilor majore la nivelul solului. Evo Clima funcţionează plecând de la înţelegerea fenomenelor climatice pe tot parcursul anului. Apoi de la înţelegerea schimbării la nivelul solului şi a plantelor şi, în funcţie de aceste schimbări, simulăm o serie de soluţii tehnologice. Naturevo înseamnă evocare, evoluţie şi revoluţie în natură”, declară Ioan Enoiu, fondatorul companiei Naturevo.

Abordări inovative pentru o agricultură sustenabilă
Acest obiectiv poate fi atins prin utilizarea produselor pentru protecţia plantelor cu degradare rapidă şi integrală. În acest sens, Naturevo oferă noi produse pe piaţă. Unul dintre acestea este Best Starter Maximum C+, un îngrăşământ starter microgranulat cu humofolaţi, bor, mangan şi zinc. Humofolaţii sunt substanţe humice obţinute prin metode noninvazive de extracţie. Sunt fertilizanţi şi totodată protectori pentru plante, prietenoşi cu mediul înconjurător. Utilizarea humofolaţilor reprezintă o abordare inovativă a agriculturii sustenabile. Datorită elementelor din conţinutul produsului Best Starter Maximum C+, acesta îmbunătăţeşte proprietăţile fizice, chimice şi biologice ale solului, chiar şi pe terenurile sărace. De asemenea, asigură dezvoltarea semnificativă a rădăcinii, dar şi a tinerelor plante în primele faze de vegetaţie, pe o perioadă de 4-5 luni, în mod continuu şi echilibrat, prin eliberarea constantă a macro şi microelementelor. “Lansăm produse noi, inovative, care, împreună cu produsele exclusive din portofoliul nostru, completează şi amplifică efectul tratamentelor pe care le recomandăm pentru o mai bună adaptare a culturilor la schimbările climatice, astfel încât să obţinem producţii mai mari şi produse agricole de calitate, fără reziduuri. Best Starter Maximum C+, PREV-AM, Almar, Algasil, toate sunt complementare, se sprijină reciproc sau pot să fie în alternanţă, astfel încât planta să primească tot ce trebuie ca să-şi mărească rezistenţa. Interesul fermierilor pentru acest gen de produse este din ce în ce mai mare. Noi folosim aceste produse ecologice şi în tratamente la culturile convenţionale. Urmare a politicii de restricţionare a utilizării diverselor clase de substanţe active şi implicit de produse de protecţia plantelor, noi le putem folosi pe cele ecologice fără nici o problemă”, a adăugat Ioan Enoiu.

Soluţii de la natură pentru natură
Sănătatea consumatorilor şi un mediu înconjurător curat sunt cele mai importante beneficii ale folosirii produselor ecologice. În acest scop sunt întrebuinţate produse de origine naturală, cu viteză mare de degradare în sol. Pentru a îndeplini această cerinţă, compania vine în sprijinul fermierilor cu un nou produs certificat pentru agricultura ecologică, PREV-AM. Soluţia conţine substanţe derivate din produse naturale, precum uleiul din coaja de portocale, şi este recomandat în mod special culturilor horticole. Noul produs PREV-AM a fost prezentat pentru prima dată în cadrul întâlnirii de primăvară a companiei cu fermierii, iar aceştia din urmă au solicitat informaţii despre beneficiile aduse, dar şi detalii cu privire la culturi, doze şi mod de utilizare.
Există un interes tot mai mare pentru acest gen de soluţii biologice, care au în compoziţie substanţe derivate din produse care provin din natură. Referitor la tehnologiile pentru agricultura ecologică, compania Naturevo este primul distribuitor autorizat din România de produse pentru acest gen de agricultură, aprobat de Organismul de Certificare Austria Bio Garantie.

Elena Leaota_b
PREV-AM - CERTIFICAT PENTRU AGRICULTURA ECOLOGICĂ
“PREV-AM este destinat cuturilor horticole, nu are restricţii de utilizare, nefiind un produs toxic. Are în compoziţie ulei extras din coajă de portocală şi prezintă efect insecticid, fungicid, bactericid şi este certificat pentru agricultura ecologică. Este un produs de contact cu mod de acţiune fizic. Cauzează deshidratarea cuticulelor la insectele cu corpul moale, precum şi a pereţilor celulari ai formelor aeriene de la bolile provocate de ciuperci. Este ideal pentru utilizare în spaţii protejate pentru combaterea agenţilor, având un impact redus asupra insectelor benefice. Produsul trebuie aplicat pe frunzele uscate pentru a evita diluarea soluţiei pe acestea, ceea ce ar reduce eficienţa tratamentului. De asemenea, este o soluţie bună în cadrul unei strategii de combatere a apariţiei rezistenţei la produsele de sinteză”, a explicat Elena Leaotă, director strategii în cadrul Naturevo.

 Ioan Enoiu_b

Ioan Enoiu: “Anul acesta lansăm produse noi, inovative, care, împreună cu produsele exclusive din portofoliul nostru, completează şi amplifică efectul tratamentelor pe care le recomandăm pentru o mai bună adaptare a culturilor la schimbările climatice, astfel încât să obţinem producţii mai mari şi produse agricole de calitate, fără reziduuri”.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 734 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?