Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

NATUREVO - EVOcare, EVOluție și rEVOluție în natură

Publicat: 03 decembrie 2022 - 10:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Înțelegerea integrată a nevoilor unei ferme, a unei culturi, reprezintă cheia pentru găsirea celei mai bune soluții. Acesta este secretul unui bun producător și distribuitor de inputuri pentru agricultură. 

Iar acest secret se dovedește bine cunoscut și stăpânit de către cei de la Naturevo.

În lumea agricolă, firma Naturevo are un renume aparte, datorat faptului că oferă produse deosebite, multe dintre ele chiar bio, foarte eficiente. Dar, pe lângă acestea, conceptul firmei este acela de a oferi soluții adaptate fiecărui client în parte, pornind de la specificul situației.

Protectie prin nutritie_b


Abordare globală

 

O altă calitate a specialiștilor companiei este abordarea globală: ei nu oferă soluții doar pentru o problemă punctuală, ci tratează întreaga cultură, astfel încât să asigure o dezvoltare optimă și să prevină apariția problemelor. Probabil că această abordare pornește de la fondatorul companiei, Ioan Enoiu, care timp de mulți ani a fost cercetător agricol, înainte de a se lansa și în afaceri.

 

„Agricultura viitorului este o agricultură inteligentă”


În optica lui Ioan Enoiu, agricultura viitorului este o agricultură inteligentă. Dar agricultura inteligentă nu înseamnă numai IT, ci include și acea latură pe care tehnica nu poate s-o acopere, respectiv gândirea omenească. Astfel s-a ajuns la conceptele de bază care guvernează activitatea de la Naturevo. Printre ele, FlexiTechAgro, care se centrează pe oferirea de tehnologii flexibile adaptate fiecărei situații.

 

Fără reziduuri și adaptați la schimbările climatice


Un alt principiu director este „00 reziduuri”. Obiectivul urmărit este acela ca în produsele finale reziduurile rezultate în urma folosirii fertilizanților și a produselor pentru sănătatea plantelor să fie reduse cât de mult, până la dispariție. „Adesea se face o confuzie între produse curate și produse ecologice”, a arătat Ioan Enoiu. „Putem avea produse curate și fără agricultură ecologică, dacă produsele utilizate pentru tratamente sunt utilizate astfel încât să fie degradate rapid sau absorbite în totalitate”, a explicat vorbitorul.

 

EVO Clima - 7 principii de bază


Unul dintre cele mai recente programe lansate de Naturevo este EVO Clima. Acesta cuprinde totalitatea elementelor integrate în realizarea soluțiilor tehnologice adaptate pentru reducerea sau eliminarea efectelor negative determinate de schimbările climatice, în condițiile realizării unei agriculturi sustenabile: producții mari, de calitate, profitabile, cu asigurarea perenității ecosistemului agricol. La baza programului stau șapte principii de bază:

  1. Ȋnţelegerea schimbărilor climatice şi a influenţei lor asupra ecosistemelor ȋn care se face agricultură;
  2. Ȋnţelegerea modificărilor majore la nivelul solului şi plantelor din cauza schimbărilor climatice;
  3. Conceperea programelor integrate care să permită prezervarea apei şi reducerea consumurilor sau pierderilor de apă ȋn culturile agricole;
  4. Adaptarea nutriţiei plantelor la schimbările climatice;
  5. Adaptarea programelor de protecţia plantelor la condiţiile diferite de evoluţie a agenţilor de dăunare determinate de schimbările climatice;
  6. Adaptarea programelor integrate ȋn direcţia diminuării efectelor arsurilor solare şi temperaturilor extreme (pozitive sau negative);
  7. Soluţii adecvate pentru diminuarea efectelor negative cauzate de furtuni, grindină, inundaţii temporare etc.


Naturevo a achiziționat Minear Laboratoare


Revenind la latura practică, unul dintre pașii majori pe care Naturevo i-a făcut în acești ani a fost achiziționarea Minear Laboratoare din Arad, după cum a anunțat Florian Lazăr, directorul tehnic al companiei. În acest context, Naturevo dispune acum și de capacitatea de a face analize de sol și cartări agri-chimice. Acest lucru va duce la îmbunătățirea serviciilor oferite clienților săi, căci soluțiile oferite vor deveni și mai adecvate situațiilor exacte din teren.

"Avem o datorie față de sol, căci altul nu avem. Trebuie să îl lăsăm cel puțin la fel de roditor cum l-am găsit."FLORIAN LAZĂR, Director tehnic Minear Laboratoare


Producții optime, cu poluare zero


Laboratorul va fi folosit pentru efectuarea unor analize care să permită prescrierea celor mai adecvate tipuri și cantități de îngrășăminte, care să ducă la producții optime, cu poluare zero. „Una dintre soluțiile pe care agricultura modernă le oferă sunt îngrășămintele cu eliberare condiționată. Acestea sunt preluate de plantă în funcție de necesități și la momentele în care planta are nevoie de hrană, fără să se piardă inutil”, a arătat specialistul.

O altă soluție o reprezintă produsele care stimulează realizarea micorizelor (o simbioză între plante și anumite ciuperci), ceea ce face ca rădăcinile să utilizeze mult mai bine azotul din jur.

 

Protecție prin nutriție


Elena Leaotă, președintele Societății de Protecția Plantelor din România și director strategii Naturevo, a vorbit despre normele tot mai stricte din UE referitoare la produsele pentru protecția plantelor. „Trebuie găsite soluții pentru a înlocui cu ceva produsele retrase și care au lăsat descoperite anumite sectoare. Și atunci venim cu diverse produse inovative ca, de exemplu, produsele pe bază de crustacee”.

Un alt concept intens promovat de Naturevo, asupra căruia Elena Leaotă a atras atenția, este cel al protecției prin nutriție. Ca și la oameni, o cultură bine și corect hrănită își dezvoltă propriile mecanisme de apărare.

La finalul întâlnirii au fost trași la sorți cei 22 de căștigători ai premiilor pentru participanții la programul de fidelizare ”Fermierii câștigă cu NATUREVO”.

 Ioan Enoiu-administrator Naturevo_b

Ioan Enoiu, fondatorul Naturevo


EVOLUEZI DACĂ REVOLUȚIONEZI


”Naturevo înseamnă de fapt o viziune, înseamnă EVOcare, EVOluție și rEVOluție în natură. În momentul în care evoci, trebuie să te gândești la tot ce ai primit, că trebuie să păstrezi. În momentul în care vrei să evoluezi, nu poți să evoluezi dacă nu revoluționezi și atunci toate acestea vin ca un mănunchi în definiția și denumirea firmei Naturevo, cu misiunea noastră declarată de la început: să fim capabili să oferim fermierilor soluții pentru o agricultură sustenabilă. La început spuneam durabilă, și foloseam mai rar cuvântul sustenabilă. Agricultura sustenabilă este un concept care preia și latura de agricultură durabilă”, a declarat Ioan Enoiu, fondatorul Naturevo.

 

 

un articol de

ALEXANDRU GRIGORIEV

Vizualizat: 702 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?