Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Monobox, simplu şi eficient - muls performant cu noua generaţie de roboţi

Publicat: 10 aprilie 2018 - 08:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Continuăm prezentarea dispozitivelor de ultimă generaţie pentru producerea unui lapte de înaltă calitate. Prin funcţiile sale inovative, echipamentul Monobox permite un management al cirezii mai eficient ca niciodată. 

Prin designul său, sistemul Monobox poate fi integrat fără probleme în fermă, permiţând astfel monitorizarea rapidă şi uşoară a animalelor selectate. Dispozitivul încorporează funcţii revoluţionare, accesibile pe ecranul Touch Screen, iar prin aplicaţia Live View evenimentele pot fi urmărite în timp real cu ajutorul diverselor grafice.

Muls performant cu noua generaţie de roboţi_b
Cu un efort minim, se poate monitoriza atât producţia, cât şi orice modificare care survine pe parcursul mulsului. Datorită faptului că are imaginea completă a fiecărei vaci şi acces facil la uger, operatorul poate interveni oricând; un braţ mecanic conduce unitatea sub animal, în poziţia ideală pentru ca manşonul să se ataşeze în câteva secunde. Imediat după instalare, bovinele încep să se acomodeze cu acest ciclu relaxant de furajare, odihnă şi muls; această modalitate de muls oferă fermierului posibilitatea de a economisi timp şi resurse făcând planificarea zilnică mai flexibilă şi din ce în ce mai eficientă.
Zona de intrare a animalelor este spaţioasă, menită să ghideze fiecare vacă spre a ocupa poziţia optimă. La închiderea porţii, se creează un mediu plăcut pentru animal prin ataşarea unei troci, aceasta fiind acoperită la finalul mulsului. În funcţie de arhitectura grajdului, eliberarea vacii se face fie prin faţă, fie prin deschiderea unei porţi laterale, permiţând bovinelor să se întoarcă în adăpost.

Sistem automatizat de muls continuu
Mulsul nu este întrerupt nici atunci când rezervorul tancului este golit şi curăţat; sistemul automatizat de muls continuă colectarea laptelui într-un rezervor tampon, iar Monobox poate fi utilizat fără probleme, astfel că animalele nu îşi ies din ritm iar laptele este valorificat până la ultima picătură.
Sistemul Monobox este livrat alături de unitatea de alimentare compactă, care nu ocupă mult spaţiu şi care include şi agenţi de curăţare şi de dezinfectare, apă şi aer comprimat. De asemenea, cu ajutorul acestei unităţi se controlează circuitul laptelui până în rezervorul tancului sau în rezervorul tampon.
Cu ajutorul echipamentului Monobox se realizează şi managementul laptelui pentru viţei. Cu doar câteva click-uri, se obţine separarea laptelui matern, pe care fermierul îl poate valorifica prin colectarea lui în găleţi sau în „milk taxi”. Sistemul asigură nutriţia viţeilor pentru o creştere sănătoasă şi o dezvoltare armonioasă a acestora.
Dealerii autorizaţi ai acestor sisteme colaborează cu fermierii pentru ca producătorii echipamentului Monobox să fie informaţi în permanenţă cu privire la dezvoltarea pieţei şi nevoile diverse ale crescătorilor. Astfel, soluţiile oferite răspund cerinţelor individuale ale acestora. Împreună cu partenerii săi, HOERMANN SRL doreşte să contribuie la obţinerea unor rezultate remarcabile în domeniul creşterii animalelor.

Text şi foto: Hoermann


DATE TEHNICE
• Suprafaţă necesară: 5,10 mp;
• Consum de energie: 268 L apă şi 12,8 kW/1000 kg lapte;
• Durata de asamblare şi de punere în funcţiune: datorită faptului că Monobox-ul este alcătuit din module testate în prealabil şi o parte dintre ele sunt asamblate, instalarea lor este destul de facilă şi nu necesită mult timp.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 408 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?