Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Modele agricole de succes

Publicat: 31 mai 2018 - 10:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nu obţii o producţie uniformă pe toată suprafaţa cultivată? Atunci de ce să fertilizezi şi să semeni în mod uniform? Întrebarea este logică iar soluţia este una singură - fertilizarea cu rată de aplicare variabilă şi însămânţarea cu rată variabilă. Pentru aceasta, firma Vantage îţi oferă soluţiile necesare şi o echipă dedicată agriculturii de precizie.

Paşii de urmat sunt simpli:
• Cheamă-ne şi vom lua probe de sol folosind ATV-uri dotate cu sonde de prelevare automată. În baza rezultatului analizelor din laboratorul nostru, îţi furnizăm recomandări de fertilizare cu rată variabilă, oferind hărţile de aplicare, pe care trebuie doar să le introduci în soft-ul utilajelor dotate cu echipamente Trimble.
• În perioada de vegetaţie, cu platforma GeoScan de monitorizare a culturilor agricole prin satelit poţi urmări toate fazele de dezvoltare şi să evidenţiezi zonele cu eventuale probleme, pentru a lua măsuri din timp.
• Rezultatul muncii tale de peste an este transpus în hărţile de producţie preluate de la combine prin intermediul tehnologiilor Trimble şi vizualizate în platforma GeoScan.
Pare mai simplu decât crezi iar rezultatele se văd încă din prima clipă, prin economia de îngrăşăminte şi apoi prin creşterea producţiei.

Vantage_b

Vino la AgriPlanta şi vizitează standul Vantage!
Iţi demonstrăm pe loc care sunt paşii de urmat pentru aplicarea ratei variabile şi poţi testa tehnologiile necesare îndeplinirii acestui model de succes. Îţi arătăm cum funcţionează deja acest model în România - de la ferme cu dimensiuni de 100-200 ha, până la cea mai mare fermă din ţară. Vei avea şansa să vezi în acţiune şi noul monitor de la Trimble, lansat la Agritechnica 2017 - TRIMBLE GFX-750.
Ce este interesant la noul GFX-750? Monitorul GFX-750 este însoţit de modulul de ghidare NAV-900 - cel mai avansat receptor GNSS pe care Trimble l-a creat până în prezent, cu o gamă largă de opţiuni de acurateţe, de la precizie de bază, la precizie ridicată. Cu un proces de instalare mult simplificat, GFX-750 şi modulul de ghidare NAV-900 au fost special concepute pentru un transfer rapid între maşinile din fermă, indiferent de producătorul vehiculului, de modelul sau anul producţiei. Sistemul GFX-750 funcţionează pe toate mărcile de vehicule agricole, împreună cu majoritatea mărcilor de utilaje prevăzute cu opţiune ISOBUS. Având un preţ accesibil, noul monitor se pretează la orice lucrare din fermă!
În perioada 17-20 mai 2018, specialiştii Vantage vor întâmpina fermierii români la AgriPlanta cu toate tehnologiile necesare pentru practicarea agriculturii de precizie şi cu multe alte surprize pregătite special pentru acest eveniment de amploare.

Text şi foto: Vantage


Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 584 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?