Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Mizona® - noul fungicid BASF care permite un control excelent al bolilor foliare, la un cost rezonabil

Publicat: 02 martie 2022 - 21:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Bolile precum septorioza sau ruginile sunt printre cele mai mari riscuri cu care culturile de cereale se confruntă primăvara.

mizona-adv_b

Pentru aceasta, BASF a dezvoltat noul fungicid Mizona® pentru fermierii care doresc un produs gata formulat, cu două substanțe active și moduri diferite de acțiune, ce permite un control foarte bun al bolilor care atacă cerealele, la un cost rezonabil. Produsul Mizona®, cu acțiune FAST (Formula Activă în Spațiu și Timp), asigură nu doar eficacitate foarte mare împotriva bolilor, ci și efecte fiziologice Agcelence. Fungicidul se poate aplica atât în primul tratament, împotriva bolilor care apar primăvara devreme, cât și în tratamentul doi, pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului.

 

Fungicidul Mizona® conține Xemium®, molecula inteligentă cu acțiune FAST și piraclostrobin. Xemium® este cea mai nouă și puternică substanță activă creată de BASF din grupa chimică SDHI, cu cea mai mare mobilitate în plantă din această grupă chimică. Are un spectru foarte larg de combatere a bolilor, cu excelente proprietăți preventive și curative, fiind cea mai eficientă substanță activă împotriva septoriozei. Xemium® acționează prin inhibarea enzimei succinat dehidrogenază, blocând astfel cu eficiență complexul II al ciclului Kerbs. Piraclostrobin este cea mai eficientă strobilurină creată vreodată, având beneficii numeroase precum: un spectru larg de combatere, în special a ruginilor și septoriozei, dar și efecte fiziologice benefice. Astfel, cele două moduri diferite de acțiune fac ca tratamentul cu Mizona® să asigure toate premisele pentru o producție mare și de calitate.

mizona-competitori_b

Produsul Mizona® este omologat pentru aplicarea la culturile de grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum, grâu spelta, orz de toamnă și orz de primăvară. Se poate utiliza atât în primul, cât și în al doilea tratament din primăvară. Fungicidul BASF combate cu succes boli precum: septorioza (Zymoseptoria tritici), rugina brună (Puccinia triticina), pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres), arsura frunzelor de orz (Rhynchosporium secalis). Mizona® poate fi aplicat într-o doză de 0,5 – 1L/ha în maximum 2 tratamente, la un interval de minim 21 de zile între tratamente, cu un timp de pauză de 35 de zile. Perioada de aplicare este BBCH 30-69, de la începutul alungirii tulpinii și până la sfârșitul înfloritului.

 mizona-productie_b

Spre deosebire de alte fungicide similare, Mizona® este singurul produs gata formulat, cu 2 substanțe active și eficacitate bună la un cost redus per hectar. Cele două substanțe active, Xemium® și piraclostrobin, oferă beneficiul modurilor diferite de acțiune (util pentru managementul rezistenței), respectiv al efectelor fiziologice AgCelence®. Având cea mai mare concentrație de piraclostrobin din segmentul său, Mizona® poate ajunge la o eficacitate de 93% împotriva septoriozei, atunci când produsul se aplică în doza de 1 l/ha. Însă raportul excelent calitate/preț stă și în faptul că Mizona® poate fi aplicat și într-o doză de 0.5 – 0.6 L/ha, ceea ce face ca fermierii să aibă la dispoziție un fungicid de calitate de la BASF, la un cost per hectar accesibil.

Află mai multe detalii despre Mizona® accesând pagina produsului de pe site-ul BASF, sau discută cu reprezentantul local BASF din regiunea ta.

Vizualizat: 1067 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?