Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MEWI - Echipa aduce rezultate

Publicat: 26 ianuarie 2017 - 14:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru Mewi, anul 2016 a reprezentat o confirmare a evoluției permanent ascendente din ultimii ani și un semn al maturizării echipei. „Echipa aduce rezultate iar organizațiile bine structurate au avut rezultate bune și în 2016”, ne declara Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei Mewi, într-un scurt interviu acordat pentru cititorii revistei Ferma la sfârșitul anului trecut. 

Leontin Coca

Ferma: Cum încheie Mewi anul 2016?
Leontin Coca: Pe fondul unor creșteri mai mult decât semnificative ale cifrei de afaceri, începem să ne poziționăm tot mai sus în ierarhia companiilor de profil din țară. Dacă până acum, cel mai bun an (din punct de vedere al creșterii cifrei de afaceri) a fost 2014, în 2016, conform estimărilor noastre, creșterea cifrei de afaceri a fost de peste 35% față de anul 2015. Această evoluție se datorează atât volumului de muncă depus de echipa Mewi, dar, s-o recunoaștem, și de oportunitatea pe care ne-a oferit-o piața. Încă un semnal clar că există deschidere spre dezvoltare și tehnologizare în agricultura românească. Fermierii răspund foarte bine la ceea ce le oferim noi. Majorarea importantă a cifrei de afaceri a venit mai ales din creșterea vânzărilor realizate în sudul și estul țării.

Ferma: Au crescut livrările de utilaje, cum stați cu service-ul?
Leontin Coca: Încă nu avem cifrele finale, dar am înregistrat și o creștere generală de 20 la sută a activității de service și vânzare de piese de schimb (departamentele post-vânzare). Activitatea de service și piese de schimb vine pe fondul evoluției Mewi din ultimii ani. În agricultură, indiferent de lucrare, fiecare oră este importantă. Tocmai de aceea service-ul are o importanță deosebită pentru noi.
Vorbim și de creșterea semnificativă a numărului de angajați. Suntem într-o dezvoltare permanentă și numărăm acum peste 150 „mewiști”, la care se adaugă echipele dealerilor Agritechnica Service, Green Expert și Agrowest BMB, care au propria lor structură. Față de 2015, avem colegi noi pe partea de vânzare, dar și de susținere a vânzărilor, logistică, transport etc. Și suntem în continuare în căutare de colegi noi care să acopere zone mai puțin „bătute” de echipa actuală. Avem o perspectivă pozitivă și mult de muncă în continuare și în noul an.

Ferma: Înseamnă că și vânzările au avut o evoluție bună!
Leontin Coca: Desigur... așteptările sunt întotdeauna mai mari decât realizările, dar mărcile de bază au crescut. Utilajele Horsch au avut o evoluție deosebită. Am convins fermierii că este nevoie de o tehnică adaptată condițiilor extreme. O creștere deosebită am avut și la vânzarea de combine Fendt. Practic, aceste două segmente au „tras” și mai mult rezultatele generale. Îmbucurător este faptul că în anul 2016 nu a mai fost o „variație” sezonieră așa de mare. Am început mai lent, așa este la început de an, dar apoi vânzările au „mers” într-un ritm susținut, chiar și acum, în decembrie, avem foarte multe comenzi.
În 2016, piața națională pentru mașini și utilaje agricole nu a scăzut. Pe acest considerent al nevoii pieței sperăm ca și în 2017 vânzările să aibă cel puțin aceeași evoluție. Și ne putem lăuda că suntem printre puținii, dacă nu chiar singurul dealer AGCO (din Europa) care și-a depășit targetul de piață.

Ferma: Care este principalul „responsabil” pentru aceste rezultate?
Leontin Coca: Avem o echipă grozavă de vânzări, care simte nevoile pieței. Fiecare departament este bine conturat și închegat, iar această coeziune internă are rolul ei în a da soluții și a rezolva situații. De asemenea, printr-o bună organizare internă am ajuns la optimizarea activității noastre. Am dezvoltat, în sensul corect al cuvântului, un nou nivel ierarhic - managerii regionali - care supervizează și sprijină activitatea colegilor implicați direct în vânzări. Climatul general Mewi, nu doar cel din departament, face să avem o fluctuație de personal total nesemnificativă. Avem colegi care sunt în firmă de la începuturi, din 1995, iar directorul general Cristian Dănescu aniversează, acum, 20 de ani în Mewi.

Ferma: Ce noutăți tehnice aveți pentru 2017?
Leontin Coca: Portofoliul nostru a fost întotdeauna bine definit și „atotcuprinzător”. Pentru Mewi a fost important și am încercat să stabilim pentru diferite activități mărci bune și cu relații responsabile, care apoi să ne ajute pe termen lung, nu să mergem pe bază de încercări. Am obținut exclusivitate pentru unele mărci, dar chiar și acolo unde nu avem exclusivitate ne facem bine treaba. Încercăm cu Fendt 1000 să intrăm mai serios pe piață. Vom avea primele unități la începutul anului 2017, tractoare cu „dedicație”, pe care le vom pune „în brazdă”.

Ferma: Ce vizează planurile viitoare?
Leontin Coca: Avem planificate și deja în lucru două investiții: construirea unui nou punct de lucru în apropiere de Constanța, proiect care trebuie finalizat în 2017, precum și extinderea și modernizarea sediului actual de la Orțișoara.


Articol publicat in revista Ferma nr. 1 (184) din 1-31 ianuarie 2017

Vizualizat: 594 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?