BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AIPROM: FERMIERI, ATENŢIE la FURTUL de seminţe şi pesticide! CUM să vă PROTEJAŢI AFACEREA!

Publicat: 14 aprilie 2020 - 19:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din Romania (AIPROM) avertizează fermierii şi distribuitorii de produse de protecţia plantelor în legătură cu măsurile pe care trebuie să le ia pentru a stopa furtul de seminţe şi pesticide, după ce autorităţile şi agricultorii au semnalat mai multe furturi şi un mare depozit de inputuri pentru agricultură din sudul ţării a fost vandalizat de hoţi.

Redăm mai jos comunicatul transmis de AIPROM pentru FERMA:

Această perioadă este caracterizată de intensificarea activităţilor din câmp, necesitând o cantitate mare de produse de protecţia plantelor şi seminţe. În paralel se înregistrează numeroase semnalări venite atât de la agricultori, cât şi din partea autorităţilor cu privire la faptul că activitatea infracţională în acest domeniu a crescut simţitor în ultimul timp, constatându-se sustrageri substanţiale de produse de protecţia plantelor.

În luna martie, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (D.A.E.S.P) a avertizat asupra faptului că activitatea de sustragere a produselor de protecţia plantelor din interiorul magaziilor şi depozitelor aparţinând unor fermieri sau societăţi comerciale s-a intensificat în judeţele Galaţi, Prahova şi Brăila.

Recent, depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri a căzut pradă hoţilor. Conform informaţiilor, s-au sustras mii de litri de produse de protecţia plantelor, iar hoţii erau foarte bine pregătiţi şi informaţi. Hoţii au fost echipaţi corespunzător pentru a distruge gardul metalic şi peretele metalic al depozitului şi au avut la îndemână maşini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat.

NOTA REDACŢIEI: Este vorba despre un depozit al Agro Est Muntenia din judeţul Buzău, de unde hoţii au furat, în noaptea de 12 spre 13 aprilie, mii de litri de produse pentru protecţia plantelor.

DETALII aici: DEPOZITELE AGRICOLE din sudul ţării, sub ASEDIUL HOŢILOR! Peste 40 de FURTURI în ultimele 10 ZILE!

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România - AIPROM în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase solicită autorităţilor locale să colaboreze pentru a lua măsurile necesare pentru protejarea depozitelor şi a magaziilor agricultorilor.

De asemenea, AIPROM atrage atenţia agricultorilor să manifeste atenţie sporită în această perioadă, deoarece hoţii vor valorifica prada şi vor pune în vânzare produsele de protecţia plantelor sustrase din ferme sau din depozitele companiilor specializate. Este posibil ca infractorii să încerce să treacă clandestin peste graniţă o parte din produse şi seminţe furate. Acordaţi o atenţie sporită achiziţiilor de astfel de produse, nu acceptaţi să achiziţionaţi astfel de produse fără factură sau documente fiscale, aceste produse pot proveni din sustrageri din alte ferme şi în timp ce vă bucuraţi că aţi achiziţionat un produs de calitate la un preţ mic, un alt fermier suferă de pe urma pierderilor înregistrate în urma furtului. Nu uitaţi că oricând puteţi fi în locul victimei.

Membrii AIPROM fac eforturi mari pentru a asigura necesarul de produse de protecţia plantelor în condiţiile restricţiilor impuse de criza actuală. Nu dorim ca eforturile noastre şi ale dumneavoastră, distribuitori şi fermieri, să fie anulate de activitatea infractorilor. Securizarea depozitelor de pesticide reprezintă un element extrem de important, mai ales atunci când necesarul de produse de protecţia plantelor este ridicat. Protejaţi-vă afacerea! Spuneţi STOP furtului de produse de protecţia plantelor!

Mai jos, vă rugăm să găsiţi o serie de măsuri minime pe care fermierii le pot lua pentru a-şi securiza depozitul de pesticide şi seminţe astfel:

  • Depozitarea produsele de protecţia plantelor se face într-un spaţiu securizat, bine luminat, cu acces permis numai personalului autorizat şi instruit;
  • Afişarea la vedere a numerelor de telefon pentru situaţii de urgenţă şi a indicatoarelor potrivite pentru a delimita zona de depozitare a produselor de protecţia plantelor;
  • Efectuarea periodică a inventarierii produselor de protecţia plantelor din fermă;
  • Instruirea angajaţilor din fermă cu privire la măsurile necesare ce trebuie implementate pentru a preveni furtul de produse de protecţia plantelor;
  • Reducerea la minim a perioadei de timp în care produsele de protecţia plantelor sunt depozitate în fermă;
  • Blocarea căilor de de acces sau a intrărilor din apropierea depozitului de pesticide, pentru a evita sustragerile din depozit.

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (D.A.E.S.P) vă recomandă să acţionaţi prudent. Dacă aţi identificat o persoană care încearcă să sustragă produse de protecţia plantelor din fermă este important să procedaţi astfel:

  • Nu confruntaţi persoana respectivă. Infractorul poate deveni violent dacă se simte ameninţat
  • Contactaţi Poliţia Română. Pentru situaţii de urgenţă, apelaţi: 112
  • Nu intraţi şi nu atingeţi nimic de la locul infracţiunii
  • Raportaţi autorităţilor competente orice vehicule sau persoane suspecte, furturi, semne de distrugere, scurgeri sau orice activitate neobişnuită din fermă

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România – AIPROM în colaborare cu Autoritatea Naţională Fitosanitară, IGPR şi alte asociaţii profesionale din agri-business derulează în prezent o campanie de informare a distribuitorilor şi fermierilor pentru a se proteja împotriva furturilor de inputuri.

Despre AIPROM

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din Romania-AIPROM, a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă companiile care dezvoltă, formulează şi reambalează produse pentru protecţia plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 90% din piaţa de produse de protecţia plantelor din România. Totodată, AIPROM este membru al Asociaţiei Europene de Protecţia Culturilor - ECPA. Obiectivul principal al industriei de protecţia plantelor este acela de a oferi soluţii durabile la provocările agricole contemporane.

Depozit AIPROM_b

Vizualizat: 1487 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?