Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mentenanţa utilajelor - prioritatea Titan Machinery

Publicat: 26 octombrie 2019 - 15:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru o companie de anvergură, segmentul de «Mentenanţă şi Piese de Schimb» al afacerii este esenţial nu doar în ferme, ci şi în sectorul de activitate al Titan Machinery România. Pentru că nu este important numai să vinzi. Responsabilitatea unei companii care se respectă pe sine nu se încheie odată cu ieşirea pe poarta firmei a utilajului care pleacă spre client. O companie care se află în plină expansiune teritorială, comercială şi de notorietate, de talia Titan Machinery, ştie că fără un suport substanţial, înglobat într-un parteneriat strategic pe termen lung cu orice fermier de pe piaţa pe care activează, nu va ajunge niciodată lider de piaţă, chiar dacă produsele sale sunt superioare calitativ.

 

Viziunea Titan Machinery este aceea de a fi partenerul preferat al agricultorului din România. Iar când îţi doreşti să fii partenerul preferat, nu trebuie să ai numai produse premium, ci să fii responsabil de parteneriatul şi de afacerile pe care le dezvolţi, şi anume ale companiei producătoare, ale fermierului beneficiar şi ale tale ca drept furnizor de servicii agricole integrate, acordând atenţie, răbdare şi înţelegere tuturor situaţiilor întâmpinate. Pentru că asta înseamnă să-ţi asumi angajamentul, sprijinind permanent agricultura căreia i te dedici. Viziunea Titan Machinery nu este un element izolat într-un birou, ci este o viziune împărtăşită de întreaga echipă comercială şi tehnică, cea care conduce produsele şi serviciile în teritoriu.

Mentenanţa utilajelor - prioritatea Titan MachineryClick pe poza pentru galerie!

Exigenţele fermierilor sunt pe primul loc
Abordarea Titan Machinery pentru piaţa agricolă este dedicată tuturor segmentelor de fermieri, în general, şi segmentului de fermieri profesionişti, în special. Ei sunt cel mai dificil de satisfăcut, dar şi cei care oferă companiei cele mai mari satisfacţii în momentul în care utilizează serviciile şi produsele de care au nevoie. Trăim în era informaţiei şi a tehnologiei avansate. Astfel, linia de demarcaţie cu privire la exigenţele pe care le au fermierii mari, mici şi mijlocii tinde să se estompeze. Toată lumea solicită produse de durabilitate şi de calitate superioare, asociate cu serviciile de calitate în virtutea unei afaceri progresive.
Pe de altă parte, ştim cu toţii că sectorul agricol, ca de altfel toate celelalte sectoare economice din România, suferă mai ales în ultimii ani de deficienţă de personal calificat. Cauzele sunt multe şi binecunoscute, însă proiectele prin care se pot combate aceste cauze nu sunt nici pe departe suficiente. Se duce o lipsă acută de operatori de utilaje şi de mecanici agricoli cu expertiză. Trendul din ultimii ani al celor mai importanţi agenţi economici din agribusiness este de a-şi forma încă din fazele educaţionale incipiente propriile echipe de tehnicieni agricoli. Acest proiect deosebit de important a fost adoptat de către Titan Machinery România odată cu traiectoria ascendentă pe care o parcurge dezvoltarea sa.

O flotă de peste 80 de autoutilitare complet echipate
Procesul de lucru stabilit iniţial a suferit o creştere abruptă a volumului utilaje. Ca atare, acesta a fost ajustat constant, acordându-se prioritate urgenţelor, respectiv tuturor solicitărilor din campaniile agricole, prin suplimentarea numărului de operatori şi de tehnicieni disponibili în timp util la atelierele de operare. În plin proces de realizare este implementarea de supervizori dedicaţi la nivel de proiect, punct de lucru şi de regiune care să îmbunătăţească şi mai mult fluxul de activitate. În sprijinul atelierelor de service din ţară, Titan Machinery are pregatită o flotă de peste 80 de autoutilitare complet echipate, gata să intervină în timp util atunci când sunt solicitate. Anul următor, numărul acestora va depăşi o sută de unităţi.

Tehnicieni instruiţi prin programe de training
În întreprinderea acestui program de expansiune pe care Titan Machinery l-a adoptat, au loc anual între 15 şi 20 de programe de training la sediile partenerilor noştri din Europa. Cele mai multe dintre ele au loc la sediul CNH, concern ce deţine mărcile CASE IH şi CASE CONSTRUCTION, în St. Valentin, Austria, sau Bologna, Italia, urmate îndeaproape de programe de instruire în Väderstad, Suedia, dar şi la Maschio Gaspardo, Sulky, Tecnoma şi Dammann. În cadrul acestor programe, tehnicienii noştri petrec acolo o bună perioadă de instruire teoretică, pe care o pun în practică cu ajutorul inginerilor străini şi români care se ocupă cu implementarea şi urmărirea acestor programe.
Aceste programe de training sunt legate între ele de o pregătire online constantă a inginerilor Titan Machinery România. Aceştia sunt conectaţi neîncetat la instrucţiunile de lucru, respectiv la specificaţiile de funcţionare ale fiecarui model sau unitate în parte, sau ale fiecărui ansamblu supus mentenanţei. Totodată, Titan Machinery România desfăşoară frecvent programe de training interne, cu scopul de a urmări evoluţia şi omogenizarea echipei de tehnicieni. Obiectivul este de a forma oameni profesionişti şi loiali companiei, indiferent de vârsta pe care aceştia o au. Titan Machinery s-a ocupat de întreaga dezvoltare profesională din ultimii ani a acestora, iar rezultatul se vede astăzi prin faptul că o parte importantă din echipa tehnică cu care s-a pornit la drum a ajuns la un potenţial profesional ridicat şi este în continuare alături de Titan Machinery.
În al doilea rând, compania americană a urmărit recrutarea viitorilor tehnicieni, încheind parteneriate cu universităţi de profil, de renume din România şi, de asemenea, a investit în programele de recrutare a elevilor pentru stagii de practică la punctele de lucru ale companiei. Numărul studenţilor care au terminat stagiile de practică în cadrul companiei, dobândind ulterior contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, a crescut de la an la an. Aceştia au devenit oameni responsabili, dinamici, adaptabili, loiali şi au reuşit să îmbine cu uşurinţă cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studii cu lucrările practice pe care le-au desfăşurat în cadrul companiei. Universităţile de profil care furnizează forţă de muncă pentru Titan Machinery România sunt Universitatea Politehnică Bucureşti - Facultatea de Inginerie a Sistemelor Biotehnice, Universitatea Tehnică din Cluj - Facultatea de Mecanică şi Universitatea de {tiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Responsabilităţi în sarcina fermierului
Totodată, este bine înţeles faptul că proprietarii utilajelor sunt primii care pot controla mentenanţa, respectiv să menţină starea perfectă de funcţionare a utilajelor pe care le exploatează, îngrijindu-se perrmanent de utilizarea corespunzătoare a acestora, de depozitare şi de efectuarea la termen a reviziilor, utilizând piese de schimb de origine. Apoi este bine de ştiut că orice problemă apărută la utilaje trebuie rezolvată înainte ca acestea să fie depozitate după terminarea campaniilor. Indiferent că este vorba despre o piesă uzată, o roată defectă, un disc rupt sau o problemă mai mare, acestea trebuie reparate la timp. De asemenea, este importantă curăţarea tuturor utilajelor, nu numai curăţarea tractoarelor şi a combinelor, ci şi curăţarea cu atenţie a semănătorilor, mai ales pe rampele de vacuum şi pe paleţii turbosuflantei, în timp ce maşinile de erbicidat trebuie să fie depozitate cu instalaţiile de pulverizat curate.
Echipamentele agricole pe care le comercializează Titan Machinery România reprezintă o investiţie care oferă încredere în forţele proprii fiecărui fermier, iar cu ajutorul acestor utilaje, nu numai că agricultorii îşi sporesc producţia, dar îşi reduc şi costurile pe termen lung. Titan Machinery România desfăşoară frecvent campanii promoţionale în spijinul fermierilor, oferind discount-uri substanţiale la piese de schimb de origine, iar în perioadele dintre sezoanele agricole oferă pachete integrate de servicii de mentenanţă şi piese de schimb. Aceste campanii de pregătire a utilajelor pentru sezoanele agricole încărcate au rolul de a asigura productivitatea de lucru ridicată, executarea corectă a lucrărilor şi pierderi minime de bani.

Serviciul de recondiţionare a utilajelor SH
Parte a dezvoltării departamentului de mentenanţă este şi divizia de recondiţionare a utilajelor folosite. Ca atare, fiecare utilaj folosit din portofoliul Titan Machinery parcurge un proces minuţios de recondiţionare, sub atenta supraveghere a unui inginer coordonator. Utilajul în cauză este supus unei expertize tehnice şi recondiţionat pentru uzul îndelungat, folosindu-se, evident, numai piese de schimb de origine. Bineînţeles, se ia în considerare şi aspectul utilajului, astfel încât următorul client să fie pe deplin satisfăcut de bunul utilizat. Titan Machinery România oferă în acest pachet, aşa cum e firesc, şi anumite condiţii de garanţie pentru maşinile recondiţionate. Pentru acest lucru şi pentru o transparenţă maximă a procesului de lucru, Titan Machinery România are dedicată o secţiune UTILAJE SH pe site-ul oficial www.titanmachinery.ro, care este în plin proces de dezvoltare. De asemenea, Titan Machinery România oferă şi garanţia orelor de funcţionare ale tractoarelor din seria Magnum pe toată durata campaniei agricole a partenerului său.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România

 

NUMERE UNICE PENTRU APELURI DE URGENŢĂ
În primul rând, dezvoltarea serviciilor de mentenanţă a avut la bază analiza nevoilor fermierilor şi a pornit cu o restructurare, respectiv o organizare a punctelor de lucru din ţară, dotate cu ateliere si echipamente de ultimă generaţie. Un lucru important este implementarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă „0748 77 88 99”, care să preia solicitările, să îndrume fermierii şi să soluţioneze în timp util problemele. De asemenea, s-a dispus un număr unic pentru comenzile de piese de schimb de origine ”0733 946 159”, respectiv un număr unic pentru programările în atelierele punctelor de lucru din România ”0752 146 862”.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 15/241 (ediţia 1-15 septembrie 2019)

Vizualizat: 623 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?