Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Maximizarea randamentului - ES IMPERIO, liderul Generaţiei P3 Euralis

Publicat: 20 iunie 2018 - 13:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cu peste 700.000 de hectare în România, rapiţa de toamnă este o cultură importantă care combină profitabilitatea ridicată pentru fermieri cu interesul agronomic pentru rotaţia culturilor. În 2007, Euralis a revizuit în întregime strategia de selecţie şi ameliorare a rapiţei de toamnă în scopul de a se plia cât mai bine pe nevoile fermierilor.

Programul „MAXIMIZAREA RANDAMENTULUI” revoluţionează portofoliul de rapiţă de toamnă Euralis, lansând o nouă gamă de hibrizi din generaţia P3, hibrizi care demonstrează rezultate remarcabile, garantând fermierilor Performanţă, Protecţie şi Profitabilitate (P3).
Hibridul ES IMPERIO (semi tardiv), alături de ES BAROCCO (semi timpuriu) sunt primii hibrizi care fac parte din noul program „Maximizarea Randamentului”, obţinând cele mai bune rezultate în testările oficiale din anii 2015 - 2017, datorită potenţialului lor genetic de producţie şi a capacitaţii de adaptare la condiţiile climatice.

Rapita_b
ES IMPERIO va fi liderul de gamă în portofoliul Euralis şi hibridul cu cele mai bune rezultate, având un potenţial genetic de producţie de 5.900 kg/ha şi un excelent profil fitosanitar.
ES IMPERIO, un hibrid cu conţinut ridicat de ulei - 48%, prezintă rezistenţă la scuturarea silicvelor, rezistenţă excelentă la Phoma, capacitate foarte mare de ramificare, număr foarte mare de silicve, atât pe ramificaţiile secundare, cât şi pe cele terţiare, precum şi rezistenţă foarte bună la iernare.
Producţiile obţinute de ES IMPERIO în anul 2017 sunt: Marghita (BH) - 5.840 kg/ha, Gătaia (TM) - 5.111 kg/ha, Focşani (VN) - 4.884 kg/ha, Dâlga (CL) - 4.865 kg/ha, Curtuişeni (SM) - 4.425 kg/ha, Secuieni (NT) - 4.242 kg/ha, Balţi (IS) - 3.955 kg/ha, Ciochina (IL) - 3.700 kg/ha.
În gama de hibrizi de rapiţă de toamnă 2018, fermierii vor avea de ales între hibrizii cu sistem de producţie Clearfield®: ES AQUAREL CL (timpuriu), ES DECIBEL CL (semi timpuriu), ES ANGEL CL (semi tardiv), sau hibrizii premium, convenţionali: ES BAROCCO (semi timpuriu), ES ELDORADO (semi timpuriu), ES IMPERIO (semi tardiv).
Generaţia de rapiţă de toamnă din cadrul programului „MAXIMIZAREA RANDAMENTULUI”, cu ES IMPERIO şi ES BAROCCO ca primi hibrizi, va permite fermierilor să beneficieze de performanţe cu adevărat crescute. Euralis Seminţe invită fermierii să cultive cu încredere aceşti hibrizi de rapiţă pentru a beneficia de performanţele genetice ale acestora şi, implicit, pentru profit, împreună cu participarea la programul de monitorizare FARMSTAR.

 Rapita_b

FARMSTAR - MONITORIZAREA CULTURII DE RAPIŢĂ
În plus faţă de o gamă nouă de hibrizi, performantă, Euralis vine în sprijinul fermierilor cu un nou program de monitorizare a culturii de rapiţă de toamnă, FARMSTAR.
FARMSTAR este un program inovator pentru monitorizarea şi optimizarea fertilizării cu azot (N), în scopul obţinerii unei productivităţi ridicate în cultura de rapiţă de toamnă. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Airbus şi se bazează pe tehnologia Airbus de captare a imaginilor din satelit, în cultura de rapiţă, oferind identificarea nevoilor de azot, în funcţie de fiecare zonă din cadrul parcelei, şi recomandarea aplicării diferenţiate cu azot în scopul obţinerii randamentului vizat.
Farmstar oferă:
Performanţă - aplicarea fertilizării la momentul corect şi în cantitatea potrivită reprezintă cheia în atingerea obiectivului de producţie vizat şi al calităţii acesteia.
Profitabilitate, prin optimizarea costurilor datorită aplicării diferenţiate a cantităţii de azot. Aplicarea unei cantităţi reduse de azot reprezintă un buget mai mic de cheltuieli şi impact redus asupra mediului înconjurător.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 10/215 (ediţia 1-14 iunie 2018)

Vizualizat: 233 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?