Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Material săditor marca Planasa

Publicat: 03 decembrie 2019 - 13:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Venind în întâmpinarea necesităţilor cultivatorilor de fructe de pădure, firma Planasa dezvoltă an de an oferta de material săditor. 2019 a fost an de afirmare în România pentru stolonii de căpşun şi an de debut pentru varietăţile de afin.

 

La secţiunea căpşuni, remontantul Amandine a avut o dezvoltare rapidă în România datorită caracteristicilor lui deosebite şi adaptabilităţii la condiţiile de mediu din ţara noastră: plantă robustă, rezistentă la făinare; necesităţi medii de fertilizare, fără exces de azot; fructe conice cu gust şi aromă deosebite; îşi păstrează culoarea şi luciul chiar dacă sunt depozitate la temperaturi de refrigerare; fructe ferme care se pretează la transport pe distanţe lungi; sezon extins de recoltare; excelentă prezentare la raft în supermarket; rezultate deosebite în cultura bio; se pretează atât în cultura de câmp, cât şi în solar.
Şi pentru sezonul 2020 vom oferi cultivatorilor de căpşuni stoloni refrigeraţi, certificaţi, produşi în România de către Planasa Eastern, sub directa supraveghere a specialiştilor din Spania.

Afin PlanasaClick pe poza pentru galerie!

Varietăţi de afin
Dată fiind cererea de material săditor pentru culturile de afin la nivel mondial, Planasa a extins activitatea de multiplicare in vitro. În ultimii ani, datorită proiectelor pe fonduri europene în România, cererea de material săditor certificat, produs in vitro, a crescut foarte mult. În acest context, Planasa propune trei soiuri perfect adaptate la condiţiile din ţara noastră.
• Duke - soi timpuriu, viguros, foarte cultivat în întreaga lume datorită productivităţii deosebite. Se pretează excelent la condiţiile climatice din România. Un avantaj este înflorirea târzie, ceea ce îl face să fie solicitat în zonele cu risc de îngheţ de primăvară. Fructele sunt mari, de un albastru-închis, acoperite cu prunină. Atât aspectul, cât şi gustul dulceag şi aromat sunt avantaje de necontestat ale acestei varietăţi. Încă se mai poate comanda în ghivece de 1 şi 2 litri.
• Bluegold produce mult în plin sezon. O caracteristică a soiului este perioada de coacere concentrată, dar şi aroma deosebită a fructelor. De mărime medie şi mare, aceste fructe pot fi recoltate manual şi mecanic. Se pot cumpăra butaşi în ghivece de 1 l.
• Legancy e soi tardiv cu tufă bogată şi cu fructe de calitate. Specific acestui soi este productivitatea ridicată şi gustul deosebit al fructelor. Afinele produse de acest soi sunt dulci, ferme, de mărime medie spre mare şi se păstrează foarte bine. În acest sezon e disponibil în ghiveci de 1 l.

Vasile FONOAGE
Tel. 0771144766
E-mail: vfonoage@planasa.com

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 18/245 (ediţia 15-30 octombrie 2019)

 

Vizualizat: 1031 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?