Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

MASCHIO GASPARDO răscumpără acțiunile minoritare deținute de FINEST LA MASCHIO GASPARDO ROMÂNIA

Publicat: 25 februarie 2022 - 11:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Societatea financiară pentru internaționalizarea nord-estului Italiei rămâne parte activă a proiectului în calitate de partener financiar, printr-o finanțare externă directă, menită să dea un nou impuls dezvoltării fabricii din România.

Fabrica Maschio Romania Feb 2022_b
Maschio Gaspardo a finalizat răscumpărarea acțiunilor Maschio Gaspardo România deținute de Finest S.p.A. (în procent de 25%). În același timp, Maschio Gaspardo România a aprobat o majorare de capital de 500.000 EUR subscrisă de Finest, care deţine acum o cotă reziduală de 2,2%.

În plus, Finest S.p.A. şi-a confirmat rolul strategic în susținerea companiilor din nord-est, în cadrul internaționalizării, prin acordarea unui împrumut pe 5 ani către Maschio Gaspardo România în valoare de 2.500.000 EUR, care va fi utilizat pentru dezvoltarea fabricii şi pentru optimizarea ulterioară a standardelor de producție şi a calității produselor.

În 2003, Maschio Gaspardo a construit o unitate de producție în orașul Chișineu-Criș (Arad), iar astăzi, 19 ani mai târziu, compania este principalul producător de utilaje agricole din țară. Fabrica, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 26.000 de metri pătrați acoperiți, cu o producție de peste 5.000 de unități pe an şi cu peste 400 de angajaţi, este dedicată producţiei de mașini agricole pentru lucrări minime, pluguri şi prese de balotat rotunde.

România are o importantă vocație agricolă şi, în special în judeţul Arad, un nivel ridicat de know-how în domeniul tehnologiilor de producţie şi prelucrare a metalelor. În plus, Aradul este strategic din punct de vedere logistic pentru zone precum Rusia şi Ucraina, unde sunt livrate cele mai multe dintre utilajele produse în fabrica din România. În fapt, fabricile din străinătate ale Maschio Gaspardo, care sunt prezente şi în China şi India, nu s-au născut din dorința de delocalizare, ci de extindere a piețelor care sunt foarte competitive cu producătorii locali. 

Investițiile realizate cu sprijinul atât al Finest S.p.A., cât şi al băncii românești Exim Bank vizează creșterea capacităţii de producție cu aproximativ 20%. A fost realizată o extindere importantă a suprafeței acoperite de aproximativ 5.700 m2, precum şi achiziționarea de noi echipamente bazate pe cele mai recente tehnologii. Aceste active sunt funcționale pentru creșterea capacităţii de producție şi sunt fundamentale pentru a garanta standardele ridicate de aprovizionare a unei piețe din ce în ce mai exigente, cum este cea agricolă.  

PhPierluigiBenini10-ridotta (1)_b
„Acest proiect ne va permite să consolidăm aparatul de producție, îmbunătățind şi mai mult propunerea actuală pe care sediul din Chișineu-Criș este capabil să o ofere”, afirmă Andrea Maschio, președinte al Maschio Holding şi vicepreședinte al Maschio Gaspardo. ”Inovarea şi modernizarea instalațiilor sunt necesare pentru a fi prezenți pe piață cu instalații de ultimă generație pentru a răspunde nevoilor clienţilor noștri din întreaga lume.”

„Extinderea capacităţii de producție este, de asemenea, o consecință a acordului semnat de Maschio Gaspardo cu New Holland Agriculture, o marcă a CNH Industrial. Un parteneriat”, subliniază Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo, „care ne face deosebit de mândri şi confirmă standardele înalte de calitate atinse de compania noastră în ceea ce privește produsele şi nivelul de servicii oferite clientului final.”

 

Vizualizat: 469 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?