Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Malagrow România continuă să crească împreună cu fermierii din sectorul horticol

Publicat: 31 ianuarie 2022 - 22:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Malagrow România continuă dezvoltarea accelerată pe piaţa românească, fiind un partener de încredere pentru producătorii români din sectorul horticol.

MALAGROW-logo_b
2021 a fost un an de creştere substanţială pentru Malagrow România. Volumul vânzărilor companiei pe piaţa românească a crescut de 2,5 ori faţă de anul precedent, dovadă a faptului că produsele Malagrow sunt tot mai cunoscute şi apreciate de către fermierii români.

Creşterea se datorează, în principal, aprecierii de care se bucură produsele Malagrow din partea producătorilor din principalele bazine legumicole din sudul şi din vestul României. În 2021, produsele companiei au devenit tot mai populare şi în rândul cultivatorilor de plante ornamentale din regiunea de Centru a ţării. 

Îngrăşămintele din gama Master au fost cele mai căutate produse din portofoliul Malagrow România în 2021. Dintre produsele noi, cea mai mare cerere din partea horticultorilor români a fost pentru substratul pe bază de turbă M-Peat şi pentru adjuvantul cu efect insecticid NanoTac EC.

 

2022: Extindere în estul şi nordul României şi dublarea numărului de parteneri comerciali

 

Pentru 2022, Malagrow România şi-a propus să continue colaborarea extrem de fructuoasă cu fermierii din sudul şi din vestul ţării şi să îşi extindă prezenţa în zonele horticole din nordul şi estul României, inclusiv prin mărirea echipei de vânzări. 

Malagrow_MPeat_b
Produsele Malagrow se găsesc, în prezent, în peste 100 de fitofarmacii şi magazine cu profil agricol din România, iar obiectivul companiei este să dubleze acest număr în 2022. Cererea în creştere pentru produsele Malagrow din partea producătorilor români determină şi tot mai multe solicitări de colaborare din partea unor clienţi care vor să comercializeze produsele Malagrow către fermieri. Pentru a veni în sprijinul partenerilor comerciali care doresc să comercializeze produsele Malagrow, compania va lansa, în luna februarie 2022, o platformă de comenzi online prin intermediul căreia aceştia vor putea plasa mai rapid comenzile de produse, vor vedea stocurile disponibile în fiecare moment şi vor putea urmări în timp real comenzile plasate.

 

Reacţie la creştrea preţurilor inputurilor agricole

 

În contextul în care creşterea preţurilor îngrăşămintelor afectează toate companiile şi producătorii din sectorul agricol şi horticol, Malagrow România reiterează mesajul transmis fermierilor: doar cei care produc în mod profesionist pot fi competitivi şi vor reuşi să rămână pe piaţă în perioadele de criză. 

Eber_Csaba_portrek_HighRes-0269 (1)_b

Csaba Éber, director general adjunct Malagrow România: „Din păcate, situaţia globală ne afectează şi pe noi şi ne obligă să creştem preţurile produselor, însă încercăm să găsim soluţii pentru a sprijini fermierii să treacă cu bine prin această periodă dificilă. Ceea ce putem face este să le oferim fermierilor informaţii tehnologice precise, să îi învăţăm să utilizeze doar cantitatea de îngrăşăminte de care plantele au nevoie. Îi sfătuim să facă analize ale solului, astfel vor şti exact care este tehnologia potrivită pentru ei. Cu ajutorul biostimulatorilor, pot îmbunătăţi aportul de substanţe nutritive necesare plantelor, intensificând creşterea şi dezvoltarea acestora, ceea ce, în final, înseamnă o recoltă mai mare şi de calitate mai bună. Dacă preţul inputurilor creşte, pentru a menţine rentabilitatea fermei trebuie să produci mai mult pe unitatea de suprafaţă. Astfel, deşi costul total de producţie va fi mai mare, costul pe kilogramul de legume sau fructe produse va fi mai mic.”

Gabriel Danciulescu_and_Csaba_Éber_Malagrow_Romania_b
Gabriel Dănciulescu, director comercial Malagrow România:
 „Anul acesta, toată lumea speră la un preţ de vânzare mai mare pentru produsele din fermă. Sunt însă mulţi producători care, de teamă că nu vor obţine un preţ care să acopere costurile de producţie, se gândesc să diminueze semnificativ cantităţile de îngrăşăminte aplicate. În felul acesta, riscă să obţină producţii mai mici şi să nu aibă produse competitive pe piaţă. În schimb, cei care îşi vor respecta planul tehnologic de fertilizare e posibil să aibă mult mai mult de câştigat. Aceşti fermieri vor recolta o cantitate mai mare de produse. Un volum mare poate acoperi cheltuielile şi aduce şi un profit, chiar la un preţ de vânzare mai mic. Anul acesta pare a fi un an dificil pentru toată lumea, dar, la final, ar putea fi un an foarte bun pentru cei care se străduiesc să producă competitiv.”

Malagrow oferă fermierilor şi distribuitorilor din domeniul horticol biostimulatori extrem de performanţi, îngrăşăminte şi alte produse horticole. Compania maghiară are peste 20 de ani de experienţă internaţională în sectorul horticol. În România, Malagrow şi-a început activitatea în 2019 şi este distribuitor al produselor Valagro, produse în Italia.

Vizualizat: 766 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?