Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mai multă automatizare pentru Case IH Axial-Flow

Publicat: 22 noiembrie 2018 - 10:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Evenimentul Case IH de anul acesta de la Dresda (Germania) a fost dedicat prezentării inovaţiilor aduse combinelor Axial Flow. Alături de sistemul „AFS Harvest Command” şi de automatizarea combinelor Case IH din seria 250, au mai fost prezentate conceptele „Controlled Trafic Farming” şi „Track Technology”, precum şi rezultatele colaborării cu Microsoft pentru sistemele"Remonte maintenance" şi „Mixed Reality Concept".

"Uşor de lucrat în orice condiţii", aşa au fost caracterizate - de către Sam Acker, Global Product Manager Flagship Combines - automatizările aduse combinelor Axial-Flow din seria 250 Case IH.
Case IH lucrează permanent pentru a îmbunătăţi performanţele seriei Axial-Flow 250 în ceea ce priveşte: capacitatea mare de lucru, calitatea boabelor recoltate, uşurinţa operării şi folosirea tehnologiilor moderne de lucru în agricultură - Advanced Farming Systems.

Mai multă automatizare pentru Case IH Axial-FlowClick pe poza pentru galerie!

Combinele seriei Axial-Flow 250 sunt acum şi mai productive
Productivitatea oricărei combine porneşte de la capacitatea ei mare de lucru. Seria Axial-Flow 250 poate folosi cinci tipuri de hedere: 3050 pentru cereale, 3100 heder draper, 3020 - flex heder, 4000 - heder pentru porumb şi 3000 - pick-up heder, practic cinci hedere pentru toate aplicaţiile şi pentru toate tipurile de culturi.
Capacitatea de ridicare şi de admisie a hederului este de 4,5 şi 5,2 tone, în plus fiind disponibilă o nouă capacitate de ridicare de 6,1 tone pe cele mai mari modele Axial-Flow, ceea ce permite montarea unui heder mai mare şi mai greu, de 13,5 m şi 18 rânduri pentru recoltat porumb. Astfel, capacitatea de ridicare şi de admisie a noii serii Axial-Flow 250 a crescut cu 18%. Volumul buncărului este de 11.100 litri (modelul 7250) şi de 14.440 l (modelele 8250 şi 9250). De asemenea, capacitatea de descărcare este mărită până la 159 l/secundă, astfel că golirea buncărului se poate face în mai puţin de două minute. Tubul de descărcare are un sistem unic de pivotare care face foarte eficientă şi uşoară urmărirea trailerului şi descărcarea recoltei. Şnecul (tubul de descărcare) este disponibil în diferite variante de lungime, inclusiv de 12 m.
Calitatea garantată a sistemului de batozare asigură mai puţin de 0,5% boabe sparte. Prin noul sistem de reglare din cabină a vitezei rotorului şi a „cuştilor” cuţitelor se permite o batere eficientă şi uşoară a grânelor, fără deteriorarea boabelor.
Sistemul de curăţare are o înclinare compensatorie de 12% şi o suprafaţă mare, ceea ce permite o viteză mare de curăţare şi productivitate ridicată. De o parte şi de alta a sistemului de curăţare este acum montată o pereche de senzori de presiune, care monitorizează permanent fluxul de materiale (paie).
Sistemul de şenile Case IH exercită o presiune pe sol cu 43% mai redusă faţă de sistemul pe roţi.

AFS Harvest Command™
Sistemul de control Case IH transformă cabina combinei într-un "centru de comandă". Confortul deplin pentru zilele lungi de lucru este asigurat şi prin suspensia pe aer şi sistemul de reducere a vibraţiilor. Astfel, operatorul se poate concentra pe urmărirea procesului de lucru, ajutat fiind de sistem. AFS Harvest Command™ este un pachet de funcţii automate concepute pentru a îmbunătăţi productivitatea combinelor şi a operatorilor. Sistemul este principalul upgrade la noile combine Axial-Flow din seria 250 a Case IH. Disponibil pe modelele 7250, 8250 şi 9250 (care înlocuiesc versiunile existente 7240, 8240 şi 9240), noul pachet tehnologic opţional utilizează 16 senzori pentru a monitoriza continuu maşina şi reglează automat şapte setări diferite - totul pentru a maximiza performanţa combinei. Gestionat prin terminalul AFS Pro700 din cabină, sistemul de automatizare funcţionează într-o serie de culturi, inclusiv grâu şi rapiţă. Practic, acum este disponibilă setarea automată a parametrilor de lucru în funcţie de cinci priorităţi: capacitate mare de recoltare, calitatea boabelor, managementul paielor,consum redus de combustibil, operare uşoară.

Patru moduri de lucru diferite
Practic, prin automatizarea completă - AFS Harvest Command™ poate fi utilizat în patru moduri diferite. În toate cazurile, operatorul stabileşte ca ţintă viteza maximă la sol a combinei, combinat cu turaţia motorului, pentru a opera ulterior în următoarele moduri: performanţă; capacitate de recoltare; productivitate/viteză maximă; calitatea boabelor.
• Modul de performanţă - combina funcţionează la o viteză care să asigure un nivel acceptabil de pierderi la nivelul rotorului şi al sistemului de curăţare, în acelaşi timp cu o capacitate mare de recoltare.
• Modul constant/fix de recoltare - se menţine o combinaţie optimă a vitezei de lucru şi a reglării setărilor (prin modificarea vitezei), pentru a minimiza pierderile de boabe.
• Modul de funcţionare maximă - combina funcţionează până la limita superioară a vitezei sale de lucru (sau de putere) stabilită de operator şi ajustează setările pentru a minimiza pierderea de boabe la rotor şi la sistemul de curăţare.
• Modul calitatea cerealelor - combina este regaltă astfel încât să menţină nivelul setat pentru calitatea cerealelor şi conţinutul de impurităţi, reducând, de asemenea, pierderile.
Practic, după selectarea comenzii "Basic" din meniul de pe ecranul AFS, operatorul introduce tipul de cultură, modul/strategia dorită, viteza maximă la sol şi sarcina maximă a motorului. Sistemul odată setat, începe recoltarea. Reglarea fină este posibilă printr-o comandă "Avansat", care permite, de exemplu, modificarea setărilor iniţiale de pornire, schimbarea frecvenţei setărilor automate şi a uşurinţei de treierare.
"Automatizarea AFS Harvest Command™ nu este concepută pentru a înlocui deciziile operatorului, ci pentru a le îmbunătăţi, identificând factorul care limitează performanţa combinată, schimbând condiţiile, afişând aceste modificări şi făcând ajustările necesare", a explicat August von Eckardstein, managerul marketingului de produse Case IH pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
"Scopul nostru este de a sprijini procesul de luare a deciziilor şi de a face setările combinei mai uşoare pentru un anumit rezultat dorit. În acest fel, combinaţia de setări nu numai că poate contribui la îmbunătăţirea performanţei în cazul unui operator experimentat, dar poate face şi ca o persoană mai puţin experimentată să câştige rapid încredere şi să profite la maximum de maşină. AFS Harvest Command™ înseamnă mai puţină grijă cu privire la factori precum pierderile, viteza ventilatorului şi viteza rotorului, ceea ce permite o mai mare concentrare, spre exemplu, asupra poziţiei şi descărcării buncărului", a adăugat August von Eckardstein.
Conectivitatea AFS este asigurată din fabricaţie, sistemul AFS Connect permite transferul de fişiere în ambele sensuri, între o combină şi PC-ul de la birou, printr-un portal web. O combină astfel comandată este pregătită din fabrică pentru telematică, respectiv va avea modemul montat. Apoi mai sunt necesare codul de deblocare şi un abonament de date.


CONTROL FACIL AL REGIMULUI DE VITEZĂ
Pe noile combine Axial-Flow se menţine aceeaşi motorizare, dar cu o transmisie hidrostatică nouă. Astfel, noua transmisie oferă atât în câmp, cât şi pe drum, un control al regimului de viteză automat, cu două trepte, şi asigură o tracţiune sporită. Astfel, nu mai este necesară oprirea pentru schimbarea regimului de viteză. Vitezele maxime, în domeniul 1 şi respectiv intervalul 2, sunt de 18 km/h şi de 40 km/h, dar aceste maxime pot fi reduse şi stabilite în funcţie de preferinţele operatorului şi de condiţiile din teren.
O nouă caracteristică opţională de control, disponibilă din interiorul cabinei, permite operatorului să modifice unghiul hederului până la o înclinare totală de 11,9 grade, pentru a îmbunătăţi eficienţa recoltării atât la culturile cu creştere joasă (cum este soia), cât şi la culturile "culcate".

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Vizualizat: 568 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?