Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lumiri Agro - partener SOLA

Publicat: 28 martie 2018 - 11:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania Lumiri Agro a fost înfiinţată în urmă cu zece ani, având punct de lucru în localitatea Căciuleşti, Str. Principală Nr. 75, jud. Neamţ, la doar 700 m de intersecţia DN 15 D cu DJ 156 A. Localizarea geografică foarte bună permite accesul rapid, atât pentru vânzări, cât şi pentru service, în toată zona Moldovei. 

Societatea activează în domeniul comercializării şi service-ului utilajelor agricole, oferind fermierilor din zona de N-E a României tehnică agricolă diversă şi acoperind toate tipurile de exploataţii agricole. "Portofoliul de utilaje putem să-l împărţim în două clase mari: tractoare şi utilaje agricole. Comercializăm tractoarele Belarus şi Hattat (dotate cu motor Perkins), oferite de către partenerii noştri de la IRUM, şi suntem distribuitor autorizat pentru tractoarele Steyr în cadrul parteneriatului încheiat cu cei mai vechi colaboratori ai noştri, Mecanica Ceahlău. Şi pentru utilaje agricole, tot Mecanica Ceahlău este principalul nostru colaborator, care de altfel ne-a oferit şi premiul III pe România pentru rezultatele obţinute. Experienţa pe care am acumulat-o în toţi aceşti ani ne face încrezători că vom deveni un important furnizor de utilaje agricole în zona pe care o acoperim", ne-a declarat Mihai Tărîţă, administrator al Lumiri Agro.

SolaClick pe poza pentru galerie!
Societatea a început o colaborare şi cu Moro Aratri (Italia) pentru pluguri şi scarificatoare, astfel că Mihai Tărîţă are convingerea că va prezenta fermierilor utilaje de top pentru lucrările de prelucrare a solului. Pe segmentul maşinilor de erbicidat, Lumiri Agro îl are ca furnizor pe Mecanica Ceahlău cu brandul Projet, maşini care au o calitate ridicată la un preţ destul de bun. De asemenea, continuă colaborarea cu un partener mai vechi, Tehnofavorit, care le este alături cu utilajele pe care le fabrică la Bonţida - Cluj. Compania mai poartă discuţii şi pentru încheierea altor parteneriate, din dorinţa de a le oferi clienţilor cele mai bune soluţii pentru fermele lor.

Creştere uşoară şi sănătoasă
Portofoliul de clienţi al Lumiri Agro cuprinde atât fermieri mici şi medii, cât şi marii agricultori. "Ne-am axat mai mult pe fermierii mici şi pe fermele cu suprafeţe medii şi am încercat să-i ajutăm să-şi procure utilajele necesare, acordându-le asistenţă specializată în alegerea corectă", a afirmat Mihai Tărîţă. Echipa Lumiri Agro este prezentă în cele opt judeţe din Moldova, pe partea de vânzări prin: Andrei Taradaciuc (Bacău, Vrancea, Galaţi şi Vaslui) şi Alexandru Samson (Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suceava). Pentru sprijinirea acestora, Lumiri Agro dispune de un bogat stoc de utilaje, pe care fermierii le pot vedea iar acestea pot fi livrate în doar câteva ore în orice loc din zona de acţiune a companiei.
Partea de service este acoperită din două locaţii: Iaşi şi Roman, de unde se poate interveni prompt pentru punerea în funcţiune a utilajelor sau pentru remedierea oricărei neplăceri cauzate de vreo defecţiune tehnică. Activitatea de teren este susţinută permanent din birou de către Alina, care oferă suport pentru întocmirea tuturor documentelor necesare. Livrarea rapidă de piese de schimb şi accesorii se face prin Urgent Curier.
"Anul trecut a fost unul foarte bun pentru noi. Am avut realizări multe pe partea de vânzări, am încheiat câteva proiecte pe fonduri europene, am avut multe oferte depuse pe care le vom finaliza în 2018 şi putem trage concluzia că suntem în creştere uşoară şi sănătoasă an de an. Prin completarea parcului de utilaje, spunem noi, vom aduce mult mai multă încredere fermierilor ce ne vor trece pragul; aceştia ştiu că suntem aici cu şi pentru ei. La final de an am constatat că numărul de contracte s-a dublat faţă de anul precedent şi totodată clienţii din anii trecuţi au revenit la noi pentru alte noi utilaje. Un alt aspect demn de menţionat este faptul că suntem contactaţi de mulţi fermieri noi, prieteni sau vecini cu actualii noştri clienţi, semn că recomandările sunt un bun mod de vânzare", observa Mihai Tărîţă.

Colaborarea cu SOLA este încununată de succes
Lumiri Agro este partener Sola încă din anul 2016 şi această colaborare se dezvoltă de la an la an. Până acum a vândut doar semănători de plante prăşitoare, dar pentru acest an compania şi-a propus să vândă şi semănători pentru păioase şi să dubleze numărul de unităţi pentru semănatul plantelor prăşitoare. "Am vândut maşinile Sola în Moldova şi nu sunt decât cuvinte de laudă la calitatea lucrărilor efectuate cu aceste semănători. Fermierii sunt fericiţi că au ales Sola şi, cu siguranţă, următoarea lor semănătoare va fi tot din acest brand de succes. }inând cont de faptul că fermierii care au lucrat cu Sola ne recomandă cu drag, suntem încrezători că în scurt timp vom fi unul dintre principalii furnizori de semănători din zona Moldovei", consideră Mihai Tărîţă.
La rândul său, Marius Mitra, reprezentant Sola în România, se declară mulţumit de decizia ca pe zona Moldovei să aibă ca partener compania Lumiri Agro: “Am mai avut o colaborare cu un dealer vechi în piaţă, dar care nu s-a implicat foarte mult. Lumiri Agro ne-a demonstrat încă o dată că, deşi sunt o echipă tânără, sunt foarte dedicaţi şi foarte implicaţi în ceea ce fac, chiar dacă au o medie de vârstă puţin peste 30 de ani. Cu Mihai Tărîţă, proprietarul companiei, ne cunoaştem de foarte multă vreme, este un foarte bun profesionist, orientat spre satisfacerea cerinţelor clientului. Am mai colaborat în trecut împreună (cu Mihai Tărîţă - n.r.) şi dorinţa noastră este de a lucra cu firme şi dealeri locali dedicaţi şi care vor să se implice şi care văd avantajele pe care pot să le ofere prin produsele Sola clienţilor lor. În zona Moldovei, în anii trecuţi au fost probleme din cauza secetei mai mult decât în alte zone ale ţării, dar mulţi fermieri s-au convins de calitatea lucrărilor efectuate cu semănătorile Sola şi de beneficiile pe care le oferă acestea".


PROIECTUL “SEAMĂNĂ O ZI CU SOLA” CONTINUĂ
Colaborarea deosebită şi foarte bună a Lumiri Agro cu Sola Maquinaria Agricola se bazează pe sprijinul permanent oferit pentru dezvoltarea pe termen lung a unui parteneriat solid şi prin care Lumiri Agro să ofere fermierilor din zona Moldovei tehnică agricolă la un înalt nivel. "Ne dorim să mărim numărul de semănători vândute în acest an şi să creştem an de an împreună. Vom relua şi în acest an Proiectul «Seamănă o zi cu Sola», în care vom duce o semănătoare de porumb la cât mai mulţi fermieri timp de o zi, pentru a semăna şi pentru a se convinge în acelaşi timp de supercalitatea acestor utilaje", ne-a asigurat Mihai Tărîţă.
Lumiri Agro vine în sprijinul fermierilor cu promoţii foarte bune pentru semănătorile pe 6 şi 8 rânduri, cu fertilizare, cu două bazine sau cu un singur buncăr din inox, toate în dotarea standard cu monitor. La promoţiile de preţ se vor adăuga şi ofertele pe partea de finanţare. Astfel, prin programele de finanţare, utilajele pot fi achiziţionate cu dobândă între 0 şi 1,8%, în funcţie de perioada aleasă, şi cu avans începând de la 10%, prin parteneriatul cu BNP Paribas.
Lumiri Agro are, pe lângă finanţarea dedicată utilajelor Sola, un parteneriat foarte bun cu Patria Bank, prin care oferă condiţii foarte bune de finanţare clienţilor pentru celelalte utilaje din portofoliu. Totodată, firma are o colaborare foarte bună cu Unicredit Leasing, BT Leasing, BCR Leasing, precum şi cu alţi finanţatori.

Mihai Tarita_b
Mihai Tărîţă: "Pentru 2018, avem ca principal obiectiv creşterea volumului de vânzări, precum şi mărirea echipei cu încă două persoane. De asemenea, dorim dezvoltarea unui segment conex agriculturii, despre care sper că vom povesti cu drag în 2019. Momentan avem discuţii concrete pentru mai multe utilaje, ceea ce ne dă încredere că vom depăşi cu brio barierele de target fixate încă de la finalul anului 2017".


Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 985 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?