Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LIDEA – un brand născut din fuziunea companiilor Euralis Semences & Caussade Semences Group

Publicat: 21 ianuarie 2021 - 09:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu 1 septembrie cele două companii franceze s-au unit sub umbrela noului brand Lidea, consolidându-și astfel prezența pe piață, din Franța până în Rusia.

La fel ca și în genetică, fuziunea dintre cele două companii a adus împreună gândirea, cunoștiințele și tehnologiile, pentru a putea obține performanțe mai mari, mai rapide, față de situația în care fiecare companie ar fi acționat independent.

Ca urmare a complementarității celor două companii - portofoliu multi-specie, rețeaua de producători de semințe si facilitățile industriale - Lidea are oportunitatea de a ajunge rapid pe o poziție de lider.

Misiunea Lidea este de a crea și oferi, pentru întreg ecosistemul de agribusiness, semințe multi-specie (porumb, floarea-soarelui, sorg, soia, rapiță, cereale păioase, leguminoase, furaje, covoare vegetale) și soluții personalizate și durabile, oferind valoare adaugată pe tot parcursul anului.

Cu o cifră de afaceri de 350 milioane Euro, Lidea se află în top 10 companii producătoare de material semincer la nivel mondial și ocupă locul șase în Europa.

Sunt investiți anual 30 milioane euro în cercetare si dezvoltare, iar programele de cercetare sunt susținute de parteneriate puternice, cu jucători importanți din sectorul agricol.

Pentru a satisface nevoile și așteptările clienților noștri, în cele 17 stații de cercetare din Europa sunt testați riguros, pe parcursul mai multor ani, mii de hibrizi și soiuri însă doar câteva zeci ajung să fie lansați în portofoliul comercial.

Cu o echipă numeroasă de peste 2.000 de angajați, o acoperire geografică extinsă și o capacitate mare de producție în cele 8 unități din Franța, Spania, Ucraina, România și în curand în Rusia, ambiția Lidea este de a deveni alegerea preferată a fermierilor.

LOGO LIDEA Fresh ideas for agriculture_b

Valorile Lidea


Colaborare - contribuie la dezvoltarea „inteligenței colective”. Munca în echipă, ajutorul reciproc, nevoia de a găsi soluții împreună sunt doar cateva elemente care duc la îndeplinirea sarcinilor zilnice și a provocărilor din mediului social și economic.

Excelență operațională - este un pilon extrem de important al culturii Lidea, îl practicăm zilnic în fiecare dintre filialele noastre, în unitățile de producție și în centrele de cercetare. Această valoare are ca scop satisfacerea nevoilor clienților nostri prin îndeplinirea cerințelor privind calitatea produselor si a serviciilor oferite.

Creativitate - Lidea oferă soluții inovatoare pentru a raspunde provocarilor cu care se confruntă fermierii. Prin fuziunea companiilor Euralis Semences și Caussade Semences Group, Lidea valorifică expertiza și experiența dobândite în cei peste 80 ani de către cele două companii.

Proximitate - Lidea este aproape de angajații, clienții și partenerii sai. Rădăcinile istorice ale celor două entități care formează acum Lidea garantează că avem cunoștiintele, empatia și disponibilitatea de a acționa pentru a îndeplini așteptările și nevoile ecosistemul în care activam.

 

Lidea înțelege nevoile fermierilor, atât la nivelul fiecărei culturi, cât și din punct de vedere geografic și al schimbarilor climatice. Sectorul agricol are o dinamică aparte și au loc schimbări frecvente, sunt lansați hibrizi noi, tehnologii inovatoare, apar noi jucători pe piață.

Suntem pregătiți să aducem în fața clienților noștri întreaga expertiză și experiență dobandite, pentru a răspunde cerințelor acestora.

 

Articol furnizat de Lidea Romania.
Vizualizat: 965 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?