Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lemken Nova 14 la Hanovra - prima autopropulsată „albastră” a fost lansată

Publicat: 22 ianuarie 2020 - 13:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maşina autopropulsată pentru erbicidat Nova 14 a fost prezentată de Lemken în premieră la Agritechnica 2019.

Lemken Nova 14 la Hanovra_b

Specificaţiile tehnice oferite ne arată că utilajul are un motor Deutz de 245 CP care antrenează transmisia hidrostatică, cu roţi Poclain, şi că vor fi disponibile două dimensiuni ale rezervorului, de 4.800 şi de 7.200 litri. Boom-urile Pommier din aluminiu au lungimea de la 24 până la 39 de metri şi anul viitor vor fi disponibile şi modele cu lungimi mai mari, de până la 42 m.

Mare parte din tehnologia pe care Lemken o foloseşte acum la modelele purtate şi tractate a fost "convertită" pentru maşina autopropulsată Nova 14. Tehnologia şi parametrii de aplicare a substanţelor de protecţia plantelor sunt controlaţi prin intermediul sistemului LEMKEN MegaSpray, de pe terminalul CCI 800 sau CCI 1200. Funcţiile MegaSpray includ controlul lăţimii secţiunii de aplicare şi al ratei stropirilor, ghidarea GPS şi gestionarea lucrărilor. Agrirouter-ul - platforma de schimb de date "cross-vendor" - gestionează comunicarea cu centrul de management al fermei din birou.
Sistemul Adaptive BalancingControl (ABC), cu ghidare proactivă automată, se bazează pe cinci senzori de distanţă care colectează informaţiile şi le transmit către centrul de control, astfel că braţele se pot adapta rapid la suprafaţa ţintă. În tijă se află o linie de circulaţie cu circuit ce are o singură duză.
Sistemul de pulverizare a fost proiectat pentru a creşte randamentul şi a reduce riscul de contaminare. În centrul lui este amplasată o pompă centrifugă de mare capacitate şi o pompă mai mică ce are piston secundar pentru sistemul de apă curată şi pentru spălare. Pompa de curăţare separată menţine curat rezervorul de 600 de litri şi face mai eficientă operaţiunea de clătire a braţelor de pulverizare.
Garda la sol este de până la 1,20 m. Opţional, va fi disponibilă şi varianta cu un şasiu de până la 1,60 m. Ambele osii sunt echipate cu suspensie independentă şi cu arc hidropneumatic. Şasiul maşinii autopropulsate de erbicidat Nova 14 dispune de osii telescopice pentru lăţimi flexibile ale osiilor de la 1,8 la 2,3 m. Reglarea hidraulică a lăţimii osiei este disponibilă opţional.

Lemken Nova 14 la Hanovra_b

Cabină spaţioasă şi generoasă
Între alte dotări, cabina dispune şi de un monitor care afişează şi permite controlul parametrilor de funcţionare a maşinii şi ai pulverizării. Operatorii au o vedere excelentă asupra câmpului şi un scaun cu suspensie pe pernă de aer. Toate comenzile sunt aranjate ergonomic pe cotieră. Joystick-ul inovator are numeroase taste funcţionale ce pot fi atribuite în mod liber şi pot fi configurate în funcţie de nevoile individuale.
Un sistem de filtrare suprapresurizat Cat 4 este inclus în dotarea standard. Sistemul Cat. 4 de filtrare a aerului în trei etape creează o presiune pozitivă permanentă în cabină, prevenind pătrunderea fumului şi a vaporilor. Buna izolare fonică reduce zgomotul şi stresul. Caracteristicile cabinei includ, de asemenea, controlul automat al climatizării, radio bluetooth şi numeroase opţiuni de stocare a datelor.

 

 Franz Jakoby_b

Franz Jakoby, manager vânzări Lemken România: „Autopropulsata Nova 14 are o cabină foarte apreciată şi binecunoscută, de la Krone, adaptată pentru Lemken şi cu filtrare Cat. 4. Foarte important este sistemul de pulverizare, cu o rampă uşoară din aluminiu şi cu sistem de balansare electro-hidrauluic. Acest mecanism este folosit şi pentru noua maşină de erbicidat tractată Orion 12. Anul viitor, Nova 14 va fi disponibilă pentru pieţele din Franţa, Germania şi Anglia, iar din 2021, şi pentru piaţa românească".

Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1304 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?