Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lemken Nova 14 la Hanovra - prima autopropulsată „albastră” a fost lansată

Publicat: 22 ianuarie 2020 - 13:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maşina autopropulsată pentru erbicidat Nova 14 a fost prezentată de Lemken în premieră la Agritechnica 2019.

Lemken Nova 14 la Hanovra_b

Specificaţiile tehnice oferite ne arată că utilajul are un motor Deutz de 245 CP care antrenează transmisia hidrostatică, cu roţi Poclain, şi că vor fi disponibile două dimensiuni ale rezervorului, de 4.800 şi de 7.200 litri. Boom-urile Pommier din aluminiu au lungimea de la 24 până la 39 de metri şi anul viitor vor fi disponibile şi modele cu lungimi mai mari, de până la 42 m.

Mare parte din tehnologia pe care Lemken o foloseşte acum la modelele purtate şi tractate a fost "convertită" pentru maşina autopropulsată Nova 14. Tehnologia şi parametrii de aplicare a substanţelor de protecţia plantelor sunt controlaţi prin intermediul sistemului LEMKEN MegaSpray, de pe terminalul CCI 800 sau CCI 1200. Funcţiile MegaSpray includ controlul lăţimii secţiunii de aplicare şi al ratei stropirilor, ghidarea GPS şi gestionarea lucrărilor. Agrirouter-ul - platforma de schimb de date "cross-vendor" - gestionează comunicarea cu centrul de management al fermei din birou.
Sistemul Adaptive BalancingControl (ABC), cu ghidare proactivă automată, se bazează pe cinci senzori de distanţă care colectează informaţiile şi le transmit către centrul de control, astfel că braţele se pot adapta rapid la suprafaţa ţintă. În tijă se află o linie de circulaţie cu circuit ce are o singură duză.
Sistemul de pulverizare a fost proiectat pentru a creşte randamentul şi a reduce riscul de contaminare. În centrul lui este amplasată o pompă centrifugă de mare capacitate şi o pompă mai mică ce are piston secundar pentru sistemul de apă curată şi pentru spălare. Pompa de curăţare separată menţine curat rezervorul de 600 de litri şi face mai eficientă operaţiunea de clătire a braţelor de pulverizare.
Garda la sol este de până la 1,20 m. Opţional, va fi disponibilă şi varianta cu un şasiu de până la 1,60 m. Ambele osii sunt echipate cu suspensie independentă şi cu arc hidropneumatic. Şasiul maşinii autopropulsate de erbicidat Nova 14 dispune de osii telescopice pentru lăţimi flexibile ale osiilor de la 1,8 la 2,3 m. Reglarea hidraulică a lăţimii osiei este disponibilă opţional.

Lemken Nova 14 la Hanovra_b

Cabină spaţioasă şi generoasă
Între alte dotări, cabina dispune şi de un monitor care afişează şi permite controlul parametrilor de funcţionare a maşinii şi ai pulverizării. Operatorii au o vedere excelentă asupra câmpului şi un scaun cu suspensie pe pernă de aer. Toate comenzile sunt aranjate ergonomic pe cotieră. Joystick-ul inovator are numeroase taste funcţionale ce pot fi atribuite în mod liber şi pot fi configurate în funcţie de nevoile individuale.
Un sistem de filtrare suprapresurizat Cat 4 este inclus în dotarea standard. Sistemul Cat. 4 de filtrare a aerului în trei etape creează o presiune pozitivă permanentă în cabină, prevenind pătrunderea fumului şi a vaporilor. Buna izolare fonică reduce zgomotul şi stresul. Caracteristicile cabinei includ, de asemenea, controlul automat al climatizării, radio bluetooth şi numeroase opţiuni de stocare a datelor.

 

 Franz Jakoby_b

Franz Jakoby, manager vânzări Lemken România: „Autopropulsata Nova 14 are o cabină foarte apreciată şi binecunoscută, de la Krone, adaptată pentru Lemken şi cu filtrare Cat. 4. Foarte important este sistemul de pulverizare, cu o rampă uşoară din aluminiu şi cu sistem de balansare electro-hidrauluic. Acest mecanism este folosit şi pentru noua maşină de erbicidat tractată Orion 12. Anul viitor, Nova 14 va fi disponibilă pentru pieţele din Franţa, Germania şi Anglia, iar din 2021, şi pentru piaţa românească".

Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1395 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?