Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lansare Mecanica Ceahlău - cea mai nouă şi performantă gamă de semănători

Publicat: 30 decembrie 2019 - 15:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Mecanica Ceahlău, cel mai mare producător cu capital românesc de echipamente agricole, a lansat în toamna acestui an o gamă complet nouă de semănători pentru plante prăşitoare şi păioase. Noile echipamente se remarcă prin performanţe excelente în teren, design de top şi preţuri de achiziţie super-competitive.

Sigla-daca-incape-undeva-sus_b

"Noua gamă de semănători din portofoliul companiei aduce o schimbare radicală în ceea ce priveşte designul, tehnologia şi capabilităţile în teren, realizând lucrări optime cu un nivel ridicat de precizie", spune Sorin Molesag, Directorul General Mecanica Ceahlău.
Noua gamă a fost lansată în premieră de Mecanica Ceahlău în cadrul târgului IndAgra 2019 şi este compusă din trei modele de semănători pentru plante prăşitoare şi un model pentru culturile de păioase.

Semănat de precizie cu maşinile Perla, Safir şi Phoenix
Maşinile pentru semănat culturi prăşitoare sunt utilaje de precizie, echipate cu brăzdare dublu disc, cu buncăre de seminţe din plastic, buncăre de capacitate mare pentru îngrăşământ şi cu marcatori cu acţionare hidraulică. Cele trei modele lansate - PERLA, SAFIR şi PHOENIX sunt disponibile, fiecare dintre ele, în variante cu 6 şi 8 rânduri.
• Gama PERLA se remarcă prin: brăzdare dublu disc cu diametrul de 370 mm, atât pentru seminţe, cât şi pentru îngrăşământ, buncăre de îngrăşământ cu capacitatea de 2x300 l, roţi de copiere dotate cu răzuitori, cutie de viteze în baie de ulei, transmisia la echipamentul de fertilizare realizându-se direct de la roata de antrenare (cu roţi de lanţ, pentru o schimbare rapidă a vitezelor de semănat), iar debitul de seminţe putând fi reglat în 42 de trepte, centralizat din cutia de viteze, de la 44.000 la 228.000 boabe/ha.

Perla_b

• Gama SAFIR este echipată cu brăzdare dublu disc cu diametrul de 370 mm pentru seminţe şi 315 mm pentru îngrăşământ, buncăre de îngrăşământ din plastic cu capacitatea de 2x300 l. Transmisia la echipamentul de fertilizare se realizează direct de la roata de antrenare (cu roţi de lanţ, pentru o schimbare rapidă a vitezelor de semănat), iar adâncimea de lucru este reglabilă continuu de la 2 la 8 cm, cu două roţi de nivel de-o parte şi de alta a brazdarului dublu disc.

Safir_b

• Gama PHOENIX are în configuraţia standard distanţa dintre rânduri de 70 cm, un debit de seminţe reglabil în 42 trepte, centralizat din cutie de viteză, de la 31.000 la 127.000 boabe la hectar, brăzdare de seminţe şi de îngrăşăminte dublu disc, buncăre de seminţe de 35 l şi de îngrăşământ de 2x300 l.
Opţional, toată gama de semănători de prăşitoare poate fi echipată cu instalaţie electronică pentru controlul semănatului, precum şi cu echipamente pentru administrarea îngrăşămintelor microgranulate.

Phoenix_b
Noile semănători de păioase DIAMANT
În afară de semănătorile pentru prăşitoare, compania a lansat la IndAgra şi noua gamă de semănători de păioase DIAMANT. Gama este disponibilă pe 23 şi 31 de rânduri, cu lăţimea de lucru de 3 şi 4 m, fiind echipată cu buncăre de capacitate mare pentru seminţe (940 l/1260 l, brăzdare dublu disc şi distribuitori tripli de seminţe, care oferă posibilitatea de a semăna diverse seminţe precum rapiţă, trifoi, lucernă, in, mei sau muştar în doze foarte mici, de până la 2 kg pe hectar. Distanţa între rânduri este de 13 cm, reglarea debitului de seminţe realizându-se printr-o cutie de viteze cu 72 de trepte, iar adâncimea de lucru printr-un mecanism cu şurub de la roţile de sprijin ale semănătorii, prin modificarea distanţei de la cadrul maşinii până la sol.
Opţional, semănătorile pot fi echipate cu gheare de acoperire sau cu lanţ de tasare, sistem tehnologic de tipul "2 sau 3 rânduri închise", comandate din tractor, precum şi cu echipament pentru fertilizare.
Semănătorile pentru păioase sunt disponibile în două variante: SUP 300 DIAMANT, respectiv SUP 400 DIAMANT.

Diamant_b

Echipamentele vor fi disponibile pentru achiziţie începând cu luna decembrie a acestui an, vor fi expuse în showroomurile Mecanica Ceahlău din ţară, precum şi în showroomurile partenerilor companiei.

Text şi foto: MECANICA CEAHLĂU

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1089 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?