Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

KWS Semințe lansează „Proiect pentru România” la RALF 2018, unde este Master Partner pentru al treilea an, consecutiv

Publicat: 09 noiembrie 2018 - 08:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De peste 16 ani, KWS Semințe - parte a Grupului KWS Saat SE, unul dintre cei mai importanți producători de semințe pentru agricultură la nivel mondial, își desfășoară activitatea pe piața locală, timp în care a devenit un important pilon de dezvoltare în cadrul grupului la nivel european, cu creștere constantă a cotei de piață regionale în ultimii 3 ani.

Această maturizare completă a companiei în România a determinat trasarea liniilor strategice pentru perioada următoare, KWS Semințe stabilizându-se pe piața locală prin investiții importante în cercetare, producție, infrastructură, dar și în resurse umane.

IMG_6022_b

KWS Semințe derulează în România cel mai amplu program de ameliorare porumb din Sud - Estul Europei, iar hibrizii creați aici performează în toată regiunea, un element cheie diferențiator pe piața de profil. În Europa, KWS deține opt programe diferite de ameliorare și o rețea largă de testare, motiv pentru care dezvoltă în fiecare an hibrizi competitivi, adaptați condițiilor pedoclimatice din fiecare țară. Urmând această direcție, lansările de hibrizi “românești” au format un portofoliu comercial care acoperă toate cerințele fermierilor și toate zonele de cultură a porumbului din România. De asemenea, compania locală se poate mândri că anul acesta, în premieră, un hibrid creat de KWS în România va fi lansat la fermele din Franța.

„Începutul acestui demers strategic lansat chiar în Anul Centenarului, sub titulatura Proiect pentru România, a avut loc în urmă cu patru ani, când KWS Semințe a lansat KAMPARIS, primul hibrid de porumb creat de o multinațională în România și adaptat specificului pedo-climatic de aici.” a declarat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

IMG_6053_b

Dezvoltarea proiectului a reprezentat urmarea firească a deschiderii fermierilor români față de inițiativele cu notă autentic românească, știut fiind că un hibrid de porumb creat în condițiile specifice ale regiunii de cultură își va dezvolta caractere adaptate nevoilor locale.

„Succesul repurtat de Kamparis ne-a încurajat să continuăm, iar azi avem satisfacția să includem în acest Proiect pentru România un număr de șapte hibrizi de porumb 100% românești, astfel încât putem deja vorbi despre un portofoliu complet pe segmentul de maturitate FAO cel mai utilizat în România de fermierii noștri.” a spus dr. ing. George Mușat, Director Program Ameliorare Porumb FAO 300-400 al KWS pe Europa de Sud - Est.

„Proiect pentru România” a fost inaugurat într-un cadru exclusivist, cel al fermierilor de top din România, care practică agricultura de performanță la cel mai înalt nivel, cu ocazia celei de-a treia ediții a RALF (The Romanian Agriculture Leadership Forum), unde KWS Semințe a fost Master Partner pentru al treilea an consecutiv.

„Am decis să continuăm colaborarea cu RALF, întrucât tematica acestui forum are la bază viziunea, acest tip de manifestări formând un cadru conjunctural în care încercăm să anticipăm viitorul în agricultură. Viziunea este o valoare importantă a companiei noastre, pe lângă independența pe care ne-am asumat-o în această piață agricolă globală guvernată de fuziuni” – a continuat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe.

Portofoliul 2018 este foarte bine segmentat pe cererea pieței actuale, cu grupe de hibrizi delimitate în funcție de destinația în utilizare din oricare tip de fermă. Hibrizii din portofoliu au, în proporție de peste 90%, o vechime de cel mult patru ani, mergând în trend cu piața. Conceptul ClimaControl3 (grupa hibrizilor de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță) lansat în 2017 a devenit deja cunoscut de către o treime din piața de profil, iar o mare parte l-a utilizat în cultură sezonul acesta, înregistrând astfel una dintre cele mai rapide ascensiuni din agribusiness. Seria lansărilor de noi hibrizi continuă și în 2018, cu Grupa de Performanță, respectiv grupa hibrizilor de porumb KWS cu rezultate de producție foarte bune în cazul fermelor cu practici agricole avansate, toți hibrizii componenți ai acestei grupe fiind creați în România.

IMG_6033_b

Comunicat KWS Semințe.

Vizualizat: 2030 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?