Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

KWS Semințe – campioană la dublu

Publicat: 02 octombrie 2018 - 17:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

KWS Semințe începe noul sezon de porumb cu dreptul și este declarată atât câștigătoare absolută, cât și campioana categoriei de hibrizi semitardivi la Ziua Porumbului 2018 de pe platforma ELSIT SRL, din județul Ialomița.

Anul acesta, ca fiecare din ultimii ani agricoli, a fost atipic și provocator pentru agricultura din România. După succedările climatice bruște și dificile din primăvară, iată că fermierii români sunt puși în fața unei alte provocări: pesta porcină africană și efectele acesteia la scară largă. De unul dintre ele ne-am lovit chiar recent, prin suspendarea justificată a vizitării de către public a loturilor amenajate la Ziua Porumbului 2018 de la platforma ELSIT SRL, județul Ialomița, organizată în fiecare an de domnul inginer Nicolae Sitaru și, de altfel, cea mai așteptată competiție a anului.

Totuși, domnul inginer a avut bunăvoința de a pune la dispoziția publicului rezultatele recoltării din cele două loturi, care au avut variante diferite de fer- tilizare (varianta CICH și varianta ELSIT). Deși între cele două tehnologii a fost o diferență în plus la lotul CICH față de lotul ELSIT, respectiv de 100 kg/ha s.a. N și 40 kg/ha P2O5 , hibrizii de porumb KWS au dovedit o adaptabilitate foarte bună în ambele variante, înregistrând producții importante.

Dintr-un număr total de 59 de hibrizi de porumb participanți, de la 10 cele mai importante companii producătoare de semințe din România, hibridul KONSENS de la KWS a fost câștigător absolut la ambele variante tehnologice: 14.536 kg/ha (varianta CICH) și 14.666 kg/ha (varianta ELSIT).

Kapitolis.1_b

Deși recomandat pentru siloz, datorită stay-green-ului excelent și a arhitecturii impunătoare a plantei - foarte înaltă, cu foliaj bogat, Konsens își dovedește potențialul de producție excelent și la producția de boabe, putând fi alegerea optimă a fermelor din Sudul țării care cultivă hibrizi tardivi în condiții de irigare.

KAPITOLIS este celălalt mare câștigător KWS al Zilei Porumbului de la ELSIT, acesta înregistrând cea mai bună producție dintre toți hibrizii competitori în grupa semitardivilor, în ambele variante de fertilizare, mai exact: 13902 kg/ha (varianta CICH) și 13981 kg/ha (varianta ELSIT).

Hibrid performant din Grupa ClimaControl3 – grupa hibrizilor de porumb KWS cu toleranță ridicată la secetă și arșiță, KAPITOLIS (FAO 410) întrunește toate calitățile indispensabile unui hibrid productiv indiferent de condițiile de cultivare. Este un hibrid cu genetică de nouă generație, care asigură producții extrem de mari în condiții climatice normale, iar în condiții de stres hidric și termic se situează în media celor mai buni hibrizi din această grupă de maturitate. Generează știuleți foarte mari, cu 18-20 rânduri de boabe, caracterizate printr-un MMB foarte bun și dry-down superior.

În ceea ce privește ceilalți hibrizi KWS participanți la platforma ELSIT, aparținând de Grupa ClimaControl3, rezultatele obținute atestă potențialul acestora, situându-se ca nivel de producție în fruntea clasamentului la categoria de maturitate respectivă. Este vorba despre deja consacrații Kamparis, KWS 4484, dar și despre KWS 2370 și Balasco.

KONSENS.2_b

Pentru următorul sezon, KWS Semințe a lansat o nouă grupă de hibrizi de porumb: Grupa de Performanță, în care sunt integrați 3 hibrizi de nouă generație (Karpatis FAO 340, KWS Smaragd FAO 350 și KWS Kashmir FAO 370), creați în România prin programul de ameliorare propriu, foarte eficienți în cazul fermelor bazate pe practici agricole avansate. Vom aborda avantajele acestora în edițiile următoare și vă invităm să fiți alături de noi.

dr. ing. Ion Voinea
Director Dezvoltare Produse KWS Semințe

 

 

 

Vizualizat: 4527 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?