Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KWS îşi reafirmă INDEPENDENŢA

Publicat: 09 noiembrie 2017 - 08:56
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe: «Avem în plan să ne păstrăm independența pe această piață agricolă globală dominată de fuziuni »

KWS Semințe, a declarat recent că strategia de dezvoltare pe termen lung a companiei vizează în mod clar piața românească și că, indiferent de perturbările sau fuziunile pe plan mondial în piața agricolă, KWS va rămâne o companie independentă, concentrându-se în continuare pe specializarea în optimizarea potențialului genetic al plantelor și pe producerea de semințe pentru fermieri.

Anul acesta s-au produs anumite schimbări foarte importante în sectorul agricol, la nivel global. Noi, la KWS, considerăm că, declarându-ne independența ca obiectiv pe termen lung, înseamnă că ne asumăm atât calitatea pe care o oferim prin produsele noastre dar și respectul față de cei cărora ne adresăm. Consider că astfel dovedim ca și companie că respectăm toate principiile de bune practici și că suntem specialiști în domeniul nostru. Este vorba despre concentrarea know-how- ului într-o singură direcție, aceea la care ne pricepem cel mai bine”, declară Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe, care a preluat această funcție încă de la înființarea filialei locale în 2002. Independența companiei față de alte societăți din industrie este evidențiată și prin investițiile pe care KWS le-a inițiat și continuă să le dezvolte în tot bazinul est european, cu precădere în România. În 2005, grupul german a inaugurat la Alexandria cel mai amplu program de ameliorare hibrizi de porumb din Sud Estul Europei. Seria investițiilor greenfield au continuat la Brăila, în 2007, cu stația de procesare semințe de porumb.

 Cele două entități nu aprovizionează doar piața locală, o mare parte din producție fiind exportată. Astfel, România a devenit o sursă de material genetic pentru toate continentele, iar depozitele din Brăila au căpătat un rol de hub logistic regional în Europa de Sud-Est. O altă investiție remarcabilă a companiei o reprezintă primul laborator privat de control al semințelor certificate, inaugurat în 2011 și care funcționează după cele mai înalte standarde europene.

„Piața agricolă, ca și întreaga industrie se remarcă prin dinamică și prin dezvoltare tehnologică. De aceea, trebuie să anticipăm mereu nevoile acesteia prin cercetare și auto-perfecționare. În 2017, pe lângă conceptul ClimaControl 3 , care include un grup de hibrizi de porumb cu toleranță sporită la secetă și arșiță, am lansat și doi hibrizi de floarea-soarelui cu tehnologie Clearfield, ca sa putem veni cu mix de culturi performante. În paralel, ne preocupă și împrospătarea portofoliului de rapiță, cu hibrizi noi, care să dea randament sporit în cultură. Asumarea rolului de companie independentă ne ajută să ne aliniem rapid la aceste nevoi specifice ale pieței de semințe și să venim anual cu produse de ultimă generație.a mai spus Doriana Nițu.

Compania KWS Semințe deține în portofoliu 26 hibrizi de porumb, din care majoritatea sunt hibrizi de nouă generație, adaptați profilului pedo-climatic al țării noastre. Iar cei mai noi hibrizi de rapiță KWS au urcat în topul preferințelor fermierilor în mai puțin de 2 ani de la lansare, unul din aceștia atingând chiar locul 2 la nivel național. Potrivit oficialului companiei, fermierul de astăzi este foarte bine informat și știe exact ce să ceară.

Raportat la planurile următoare, KWS Seminţe are în vedere menţinerea în topul primilor 3 producători de seminţe la nivel naţional, dezvoltarea periodică de noi hibrizi care să corespundă climatului temperat-continental specific României şi transparenţa faţă de parteneri, concretizată în creşterea anuală a gradului de notorietate a brandului KWS în ferme (în prezent aproape de 90%).Vizualizat: 897 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Independenta KWS

Independenta KWS

08 noiembrie 2017

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?