Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Krone a crescut remarcabil

Publicat: 03 februarie 2020 - 15:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Divizia de agricultură Krone a contribuit cu 698,1 milioane euro la cifra de afaceri totală a Grupului Krone în exerciţiul financiar 2018/2019. Vânzările Krone Agricultură au crescut cu 8,9% faţă de anul financiar precedent.

Pe fondul unui mediu uneori dificil în industria de utilaje agricole şi a remorcilor comerciale, Grupul Krone a încheiat anul financiar 2018/2019 (1 august 2018 - 31 iulie 2019) cu o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de euro, un rezultat care marchează o creştere de 8,9% faţă de exerciţiul financiar anterior (2,1 miliarde de euro). În Germania, Grupul Krone a generat vânzări în valoare de 692,7 milioane euro, ceea ce corespunde unei creşteri de 109,8 milioane euro (18,8%). Vânzările de maşini agricole au reprezentat 28,3% din cifrele interne, iar cele din domeniul auto au atins 71,4%.
Livrările pe pieţele din afara Germaniei au ajuns la valoarea de 1.547 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2018/2019, fiind la acelaşi nivel cu cele din anul financiar precedent. Circa 67,5% din vânzările internaţionale au fost generate în sectorul vehiculelor comerciale, în timp ce utilajele agricole au reprezentat 32,5%. Ponderea vânzărilor externe, de 69,1%, s-a situat uşor sub nivelul anului precedent (72,7%).

Krone_b
Directorul general al Grupului Krone s-a arătat încântat de performanţa companiei în anul financiar 2018/2019 (1 august 2018 - 31 iulie 2019). „Economia a avut parte de numeroase provocări create de situaţia politică generală şi de alte evenimente precum Brexit-ul şi disputa comercială dintre SUA şi China. De asemenea, mai multe regiuni au fost din nou afectate de vremea rea - perioade prelungite de secetă sau precipitaţii abundente. Având în vedere aceste provocări, suntem foarte recunoscători că mulţi clienţi au decis să investească în maşinile agricole, în remorcile şi osiile Krone”, a declarat Bernard Krone.

Mai multă resursă umană

Grupul Krone a avut 5.292 angajaţi în ultimul exerciţiu financiar 2018/2019 (faţă de 4.897 angajaţi permanenţi în anul precedent), cifră care include şi o medie de 270 ucenici. Creşterea numărului de angajaţi este datorată extinderii grupului (de exemplu, achiziţia companiei olandeze Knapen) şi a creşterii reţelei proprii de vânzări.

Krone_b
Divizia de vehicule comerciale (auto) a Grupului Krone a avut 2.997 de angajaţi în ultimul exerciţiu financiar, din care 2.109 la Krone Agriculture, iar alte 186 persoane ca angajaţi ai Grupului.

În anul financiar 2018/2019, volumul investiţiilor a fost de 92,9 milioane euro (67 milioane euro în anul anterior) şi a fost repartizat în principal unităţilor de producţie. Pentru a răspunde cererii crescânde de utilaje agricole, Krone a investit în tehnologii moderne de prelucrare, cum ar fi maşinile-unelte CNC controlate de roboţi.

Krone îşi extinde sistematic liniile de produse şi oferă noi îmbunătăţiri modelelor existente. Produsele cheie din exerciţiul financiar precedent au fost noile prese pentru baloţi rotunzi VariPack, Comprima Plus şi Swadro TC 1370, precum şi noile cositori, inclusiv EasyCut F400CV. Krone dezvoltă continuu soluţii de digitalizare a managementului datelor, prezentând maşini cu caracteristici inovatoare, care vor uşura enorm volumul de muncă al operatorilor.

Krone_b
GERMANIA RĂMÂNE CEA MAI PUTERNICĂ PIAŢĂ A KRONE

În ultimul exerciţiu financiar, pentru a doua oară consecutiv, condiţiile meteo dificile şi climatul politic şi economic instabil, împreună cu preţurile ridicate de producţie au influenţat puternic industria maşinilor agricole. În aceste condiţii, Germania continuă să fie cea mai puternică piaţă a companiei, cu 28% din totalul vânzărilor de maşini agricole Krone (faţă de 29,5% în anul financiar anterior), urmată de statele din Europa de Vest cu 35,6% (35,1% anterior), Europa de Est cu 8,9% (11,4% anterior), America de Nord 15,8% (11,9% anterior) şi celelalte ţări 11,7% (12,1% anterior).

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 1/250 (ediţia 1-31 ianuarie 2020)

 

Vizualizat: 902 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?