Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

KRAIBURG: Covoare pentru bovinele de carne

Publicat: 07 februarie 2017 - 00:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Deoarece sporul zilnic în greutate al bovinelor pentru carne depinde de bunăstarea și confortul acestuia, se pune și aici problema asigurării condițiilor optime de întreținere în grajd. 

În funcție de modul de întreținere, KRAIBURG produce diferite sisteme de pardoseli din cauciuc, care asigură sănătatea vacilor de carne atât la odihnă cât și la miscare.

KRAIBURG: Covoare pentru bovinele de carneClick pe poza pentru galerie!
Un sistem uzual de întreținere în grajd a taurilor pentru carne este pardoseala din grătare de beton. Acoperind exact orice geometrie a grătarelor de beton, covoarele Kraiburg LOSPA swiss își aduc aportul, de peste 30 de ani, la creșterea confortului animalelor, diminuând riscul rănirilor și mortalitatea și influențând pozitiv luarea în greutate. Suprafața acestora, întărită pentru solicitări mari, este circulabilă auto și permite utilizarea plugului raclor. Covoarele sunt fixate foarte ușor cu un diblu din cauciuc patentat de Kraiburg împotriva alunecării laterale și unit cu pardoseala elastică.
Rezultatele din cercetare și experiența practică dovedesc avantajele întreținerii pe covoare de cauciuc față de întreținerea pe beton:
• scăderea procentului de animale cu leziuni grave și de striviri și pierderi de vârfuri de coadă;
• scăderea cu 30 de zile a vârstei la sacrificare;
• diminuarea leziunilor articulațiilor carpiene;
• diminuarea rănilor din zonele ongloanelor, în special cele situate la talpă și la linia albă.
În ceea ce privește alegerea între beton și cauciuc, animalele au preferat clar să utilizeze zonele elastice pardosite cu cauciuc.
Experiența practică a fermierilor a argumentat, an de an, eficiența adusă de utilizarea pardoselilor elastice din cuciuc: „Inițial am pardosit boxele numai pe jumătate cu covoare LOSPA. Am observat că animalele preferă clar suprafețele de odihnă moi. Pentru a nu dezavantaja animalele mai slabe, în scurt timp am pardosit boxele integral. Datorită siguranței la alunecare animalul se ridică mai ușor și articulațiile carpiene sunt protejate. Pierderea animalelor datorită accidentelor prin cădere este practic nulă. Animalele au o vitalitate mai mare și sunt mai active, iar sporul zilnic în greutate a crescut. Investiția a meritat nu numai din punct de vedere al confortului animalelor ci și sub aspectul rentabilității", spune Oliver Engeli, fermier din Engishofen, Elveția, care are o fermă de îngrășare cu 350 tauri.
Noile covoare LOSPA SB și KURA SB au suprafața bombată, cu o pantă de 5% spre deschizăturile grătarului de beton. Acest mod de execuție aduce, în plus, următoarele avantaje:
• favorizează scurgerea lichidelor și uscarea suprafeței;
• ridică gradul de curățenie și igienă;
• reduce emanațiile amoniacale din grajd;
• siguranța la deplasare crește și mai mult.
Alături de covoarele pentru grătare de beton, Kraiburg a elaborat și covoare pentru aleile de deplasare netede precum și pentru vacile de carne întreținute în cușete de odihnă.

Simona EHMANN
www.kraiburg-elastik.com

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 461 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?