Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Inovaţiile New Holland la Field Academy 2018

Publicat: 19 februarie 2019 - 08:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AgroConcept a prezentat o nouă serie de inovaţii New Holland la Field Academy 2018. Gama CR REVELATION Tier 5 cu sistemul IntelliSense, care aduce automatizarea la un nivel superior, şi COMBINA CR7.80 sunt noutăţile cu care compania îi întâmpină pe fermierii români. 

Noile utilaje şi echipamente au fost prezentate în exclusivitate la evenimentul Field Academy 2018. Cel mai mare training internaţional de combine New Holland este organizat anual de Grupul CNHi, fiind desfăşurat în ferme şi în condiţii reale de recoltare, cu scopul de a pregăti echipele de vânzări şi de after-sales şi de a le aduce cât mai aproape de valorile New Holland şi de aşteptările fermierilor.

Inovaţiile New Holland la Field Academy 2018Click pe poza pentru galerie!

Gheorghe Ţuţuianu - ambasador New Holland
Ediţia din 2018 este prima organizată în Europa de Est. Evenimentul s-a desfăşurat la ferma LuxCom, a Ambasadorului New Holland, Gheorghe Ţuţuianu, devenind astfel prima fermă din România care găzduieşte un training de combine internaţional. Întrunirea a avut peste patru sute de participanţi şi prezentarea a 35 de utilaje, pe o durată de 30 de zile.
“Este un eveniment inedit, de mare amploare, la care au participat atât angajaţii AgroConcept, cât şi o parte din clienţii noştri, o premieră pentru un astfel de eveniment intern. Este un bun prilej ca toţi cei ce participă să afle, în avanpremieră, cât mai multe despre cele mai recente inovaţii New Holland direct de la cei mai buni traineri din grup: cum funcţionează anumite tehnologii, ce beneficii aduc şi cum să le facă munca mai uşoară”, a precizat Iulia Tudor, Communication Manager la AgroConcept - New Holland.

IntelliSense - noul pas spre agricultura viitorului
CR Revelation este noua gamă de combine New Holland Tier 5. Seria include şapte modele cu puteri cuprinse între 415 CP şi 700 CP. Combinele CR deţin deja două Recorduri Mondiale la recoltat grâu şi soia, iar prin adăugarea sistemului IntelliSense™, New Holland restabileşte supremaţia mondială a celei mai mari capacităţi de recoltare şi a celei mai puternice combine de pe piaţă, cu un sistem reproiectat de gestionare a reziduurilor, un flux de cultură reglabil îmbunătăţit şi un upgrade al puterii. De asemenea, IntelliSense este un sistem gândit să răspundă uneia dintre cele mai mari provocări ale operatorului de combină: cum să obţină un randament maxim şi cum să reducă la minim pierderile şi spargerea seminţelor.
“Ca noutate absolută, este prezentat sistemul IntelliSense, o tehnologie ce setează un nou nivel în automatizarea combinelor. Prin intermediul acestui sistem, utilajul este setat la parametri optimi de recoltare şi toate funcţiile combinei sunt reglate automat, fără ca operatorul să aibă şi responsabilitatea acestora. Setarea combinei în funcţie de tipul recoltei şi de parametrii optimi sunt paşi automatizaţi complet”, a precizat Iulia Tudor.
Potrivit specialiştilor, utilizând acest sistem, capacitatea de recoltat va creşte semnificativ chiar şi în cazul unui operator fără experienţă. Operatorul se poate concentra asupra hederului, alimentării şi descărcării, în timp ce IntelliSense se ocupă de procesul de recoltat.
Clienţii care au participat la teste au declarat că sistemul i-a ajutat să obţină o creştere semnificativă a performanţei şi a calităţii recoltei. Acesta are o interfaţă intuitivă, uşor de folosit, iar beneficiile pe care le oferă sunt remarcabile. Creşterea capacităţii de recoltat, reducerea pierderilor şi reglajele automate sunt doar câteva dintre avantaje.
“S-au facut teste în Franţa şi în Germania cu IntelliSense, iar cei care au folosit sistemul au zis ca au avut mai multă încredere în ultilizarea combinei şi au putut să folosească utilajul cu operatori mai puţin experimentaţi. IntelliSense este noul pas spre agricultura viitorului”, a completat Iulia Tudor.

CR7.80 este cel mai nou model din gama CR Revelation
Cu o putere maximă de 415 CP şi un buncăr de cereale de 9500 de litri, noua combină CR7.8 face disponibilă tehnologia Twin Rotor şi fermelor de mici dimensiuni şi lărgeşte practic aria de adresabilitate a combinelor CR. Maşina este dotată cu un rezervor de 750 de litri şi dispune de un Motor Cursor 9 Tier 5. Capacitatea sa de descărcare este de 126 l/min. Combina este dotată şi cu dispozitivul EVO NIR, care face analiza în timp real a nutrienţilor.

Marco Tronchi_b
Marco Tronchi, CEO - FCA (Fiat Chrysler Automobiles): „Field Academy este un eveniment organizat anual de CNHi în locuri diferite, în ferme adevărate şi în condiţii reale de recoltare. Academia de Formare Agricolă New Holland este primul centru de formare creat pentru a asigura transferul de cunoştinţe privind tehnologiile şi soluţiile pentru echipamente agricole la scară mică şi la scară largă pe piaţă şi în ţările cu tradiţie în acest sector”.

Iulia Tudor_b

Iulia Tudor: „Este un mare avantaj să recoltezi în parametrii optimi, în aşa fel încât să ai recolta dorită, încredere maximă în operator şi în utilaj, dar şi o reducere la minim a pierderilor”.

Florin Marin_b

Florin Marin, director tehnic în cadrul companiei AgroConcept - New Holland: „Sistemul IntelliSense ajută combinele din seria CR să-şi consolideze supremaţia de combine cu cea mai mare capacitate de recoltare din lume. Cum lucrează? Acest sistem verifică parametrii combinei în timp real, cum ar fi: procentul de pierderi, calitatea boabelor şi face de peste zece ori mai multe reglaje pe zi decât ar face un operator, astfel încât capacitatea de recoltare să fie cea mai mare”.


ANALIZA RECOLTEI ÎN TIMP REAL
O altă noutate în gama variată de inovaţii a companiei AgroConcept este dispozitivul EVO NIR, sistemul care face o analiză în timp real a nutrienţilor, putând fi montat atât pe combine, cât şi pe prese de balotat şi pe maşini de recoltat furaje. Noul dispozitiv face din CR Revelation prima combină capabilă să furnizeze o analiză completă a nutrienţilor seminţelor în timp real. Dispozitivul analizează umiditatea, proteinele, grăsimea şi amidonul cu o acurateţe desăvârşită. Calitatea şi valorile lor sunt astfel accesate facil.
Cu alte cuvinte, prin intermediul acestei informaţii putem crea o hartă a recoltei mult mai bine definită. Prin cartografierea valorilor nutriţionale, cantitatea de fertilizant poate fi optimizată pe viitor, obţinând producţii mari cu costuri reduse. Fermierul va cunoaşte conţinutul complet al recoltei sale şi va putea negocia un preţ mai bun pe baza valorii nutriţionale dovedite a recoltei.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 14/219 (ediţia 15-31 august 2018)

Vizualizat: 688 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?