Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Inovaţia – cheia sustenabilităţii şi a securităţii alimentare - vicepreşedintele Corteva Agriscience

Publicat: 28 septembrie 2020 - 19:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Corteva Agriscience va anunţa, în iunie 2021, planul pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate în urma operaţiunilor companiei, conform celor declarate în cadrul unui eveniment la nivel înalt, la care au participat decidenţi politici şi reprezentanţi din cadrul industriei.

Anne Alonzo, vicepreşedinte pentru afaceri externe şi director executiv pentru sustenabilitate în cadrul Corteva Agriscience, a avut un discurs în cadrul celui de-al patrulea summit Politico Agriculture and Food, care anul acesta s-a desfăşurat în mediul online. Corteva este sponsorul principal al evenimentului.

În alocuţiunea de deschidere pe tema Tranziţiei către o Agricultură Ecologică, d-na Alonzo a adăugat că pandemia COVID-19 a evidenţiat importanţa inovaţiei în asigurarea aprovizionării cu alimente în viitor.

„Nicio altă problemă legată de mediu nu este mai serioasă decât cea a schimbărilor climatice,” a declarat. „În ultimii doi ani, Corteva Agriscience a invitat liderii din mediul agricol, de afaceri, guvernamental, şi societatea civilă să conlucreze pentru crea o un sector agricol cu efecte benefice asupra climei.”

În vreme ce obiectivul Corteva – acela de a îmbogăţi vieţile agricultorilor şi ale consumatorilor – s-a „aliniat în mare măsură” cu Pactul Ecologic al UE, d-na Alonzo a declarat că societatea va derula o evaluare riguroasă privind impactul tuturor politicilor ce afectează agricultura şi modul de viaţă al agricultorilor.

Aceasta i-a invitat pe toţi ce implicaţi din domeniul agricol şi agroeconomic să contribuie la „promovarea abordării noastre cu privire la protejarea planetei, responsabilizarea agricultorilor şi furnizarea de alimente mult mai nutritive consumatorilor”. Mai exact, este vorba despre sprijinirea noilor tehnologii şi a unei abordări bazate pe ştiinţă de elaborare a politicilor publice.

„În calitate de lideri din domeniul afacerilor, civic sau organizaţional, vocile voastre sunt extrem de importante,” a adăugat. „Prin această colaborare, ne putem asigura că toate vocile se fac auzite, în special cele ale agricultorilor. Dacă împărtăşim cele mai bune practici, dacă promovăm politici bazate pe ştiinţă, dacă punem în continuare agricultorii şi comunităţile rurale în centrul întregii noastre activităţi, atunci nu va exista nicio limită în ceea ce vom putea realiza.”

Reflectând asupra nesiguranţei cauzate de pandemie, aceasta a spus: „Evenimentele din ultimele luni au evidenţiat faptul că apelul nostru - şi chiar promisiunea noastră către întreaga lume – nu au fost niciodată mai importante decât acum”. Deşi trăim vremuri pline de incertitudine, este clar că abordarea „business as usual” nu reprezintă o opţiune pentru viitorul agriculturii şi al producţiei de alimente.

În cadrul summitului s-a discutat şi despre Strategia de Sustenabilitate 2030 elaborată de Corteva Agriscience. Strategia include 14 obiective de realizat în următorii 10 ani, pe baza a patru piloni-cheie: obiective în beneficiul agricultorilor; obiective în beneficiul terenului agricol; obiective în beneficiul comunităţii; obiective cu privire la operaţiunile societăţii.

Printre ceilalţi vorbitori s-au numărat funcţionari ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, miniştri şi ONG-uri. Pactul Ecologic European, Strategia Comisiei Europene privind Biodiversitatea şi Strategia „De la fermă la consumator”, reforma PAC, schimbarea obiceiurilor consumatorilor, editarea genetică, tehnologiile revoluţionare, reglementarea privind alimentele, bunăstarea animalelor, transparenţa şi impactul pandemiei COVID-19 s-au numărat printre subiectele discutate.

Vizualizat: 879 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?