Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ingredientele unei întâlniri reuşite

Publicat: 11 martie 2017 - 14:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Chemark Rom, DuPont şi ArviAgro au organizat luna trecută o întâlnire cu fermierii din judeţul Galaţi, prilej cu care echipele tehnice şi de vânzări ale celor trei companii şi-au prezentat portofoliul comercial de produse şi soluţii, dar şi promoţiile pentru anul 2017. 

Reprezentanţii Chemark Rom, Cătălin Sevastin, director de vânzări, şi Imre Balasz, director tehnic, au supus atenţiei celor aproape o sută de producători agricoli prezenţi produsele pentru protecţia plantelor, ce includ erbicidele: Amino Gold, Clean Up, Helmstar 75 WG, Isomexx 20 WG, Zeagran 340 SE; fungicidele: Ares Pro, Coppermax şi Solar şi produsul Tebazol 60 FS pentru tratamentul seminţei.
La acestea se adaugă îngrăşămintele microganulate de tip starter Seed Sprint H1 şi H5 şi grupa generoasă a fertilizanţilor foliari, între care: Bio-Activate, Boratec, Delfan Plus, Humistar, InO Brassica, InO Green-S, InO Maxical, Nutricomplex, Nutriphuse, Synergizer, cu adjuvanţii Break-Thru şi Spray Plus.

Chemark Rom, DuPont şi ArviAgro au organizat luna trecută o întâlnire cu fermieriiClick pe poza pentru galerie!
Oficialii Chemark Rom au expus insistent produsele certificate bio din portofoliu: Azofix, Boratec, Delfan Plus, Fosfix, InO Brassica, Phylgreen, Rhizosum, Ruinex, Tradebor Mo şi TradeCorp Az, precum şi programele nutriţionale pe fiecare cultură în parte.
„Înfiinţată în anul 1997, societatea Chemark Rom a reuşit să devină în cei 20 de ani de activitate unul dintre cele mai importante nume pe piaţa de profil din România. La ora actuală colaborăm cu parteneri de renume din industria de profil, între care Bayer, BASF, Syngenta, Nufarm, Tradecorp International, De Sangosse, JH Biotech, Evonik Industries, Holland Farming, Dow AgroSciences, DuPont Pioneer, Summit Agro, Belchim Crop Protection, Arysta LifeScience, Adama, KWS, ArviAgro”, ne-a declarat Cătălin Sevastin.

DuPont: ofertă dinamică, produse performante, promoţii atractive
„Intenţia companiei DuPont România, Divizia Protecţia Plantelor, este să menţină, cu tehnologiile şi produsele pe care le comercializează în piaţă, performanţa şi calitatea culturilor agricole printr-un control optim al buruienilor, dăunătorilor şi bolilor, oferind fermierilor certitudinea că serviciile companiei noastre sunt un sprijin şi un suport real în obţinerea unor culturi competitive, de înalt randament, a unor recolte care să aducă profit”, a susţinut Radu Negoiţă, reprezentantul companiei DuPont.
În acest sens, oferta DuPont pentru protecţia plantelor este una dinamică şi variată şi în acest an. Producătorilor agricoli prezenţi la eveniment le-a fost prezentată gama de erbicide cu peste 20 de produse, începând cu Accent 75 WG, Arigo, Express 50 SG, Granstar Super, Principal şi încheind cu Salsa, Titus, Venzar 500 SC şi Victus OD. De asemenea, fungicidele: Acanto Plus, Credo, Curzate F, Equation Pro, Evolus, Fontelis, Talendo şi Tanos, alături de insecticidele Avaunt 150 EC, Coragen, Lannate 20 SL şi Vydate încheie oferta comercială a companiei DuPont.
Atenţia celor prezenţi a fost captată de promoţiile oferite prin pachetul special pentru floarea-soarelui ce include erbicidul Express disponibil împreună cu Acanto Plus şi Pilot, pachetele speciale pentru cereale, cu erbicidul Granstar Super alături de Evolus şi Acanto Plus sau toate împreună: Granstar Super & Evolus & Acanto Plus; sau promoţia formată din Tripali & Evolus. Pentru cultura rapiţei, compania oferă pachetele speciale: Salsa cu Pilot sau Acanto Plus, produse extrem de eficace.

Fertilizanţi granulaţi de la ArviAgro
Istoria afacerii cu îngrăşăminte Arvi a început în anul 1994, odată cu vânzarea îngrăşămintelor de potasiu. Producţia de fertilizanţi s-a dezvoltat şi diversificat mai târziu, în 2001, când prima fabrică de producţie de îngrăşăminte complexe NPK granulate a fost construită şi lansată în Marijampole, Lituanina. Acum afacerea de îngrăşăminte Arvi uneşte fabrici din Lituania şi Rusia, precum şi terminalul de vânzări şi transbordare de îngrăşăminte din România. Până în prezent, compania este singurul producător de îngrăşăminte complexe în Ţările Baltice.
“Noi producem formulele de îngrăşăminte cunoscute peste tot în lume, cum ar fi NPK 15-15-15 & S, NPK 8-20-30 & S, NPK 5-15-25 & S, baza cărora este formată din clorură de potasiu şi fosfat de diamoniu. Specialitatea noastră, cu toate acestea, este producţia de îngrăşăminte exclusive: îngrăşăminte fără clor pentru cultivarea diferitelor legume şi fructe, îngrăşăminte speciale pentru cultivarea sfeclei de zahăr”, a declarat Marius Miron, manager de produs al companiei.
În oferta comercială se află uree, azotat de amoniu, complex NP 20-20, Complex NPK 15-15-15 & Sulf, Nitrocalcar - CAN (azotat de amoniu calcic), clorură de potasiu.
Evenimentul de la Galaţi a întrunit toate ingredientele succesului: o prezentare de înaltă ţinută, profesionistă, produse şi tehnologii performante, dar şi un dialog interactiv între fermieri şi oficialii companiilor organizatoare.


PROMOŢIE MEXICANĂ
Fermierii au avut ocazia să afle şi de promoţia ”Seed Sprint te duce la F1esta, Mexico City 2017!”, lansată pentru acest an, prin care au fost invitaţi să achiziţioneze în perioada promoţiei, 01 ianuarie - 06 octombrie 2017, 6 tone din produsul Seed Sprint H1 şi H5 (1 sac de 25 kg), distribuite de Chemark Rom.


TEHNOLOGIA SX, RECENTA INOVAŢIE DUPONT
La categoria erbicidelor sulfonilureice de nouă generaţie, notabilă este recenta inovaţie a DuPont constând în tehnologia SX, care asigură un amestec omogen fizic din două sau mai multe produse de protecţia plantelor pentru controlul unui spectru larg de buruieni.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 4 (187) din 1-15 martie 2017

Vizualizat: 438 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?