Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Încărcătoarele Manitou - funcţii multiple pentru o productivitate sporită

Publicat: 31 octombrie 2019 - 23:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Încărcătorul telescopic Manitou nu ar trebui să lipsească din nici o fermă, fie că este specializată în cultura mare, fie că se ocupă de creşterea animalelor. Încărcătorul cu braţ telescopic reprezintă maşina ideală pentru ferma ta şi a fost dezvoltat cu dimensiuni ultra compacte, pentru a lucra în spaţii înguste. Utilajul permite efectuarea tuturor operaţiunilor de manipulare în agricultură: transportul hranei pentru animale, manipularea baloţilor, încărcarea şi descărcarea produselor în vrac, asigurând un nivel ridicat de performanţă.

Prin achiziţionarea unui încărcător telescopic Manitou beneficiezi de toate serviciile oferite de distribuitorul exclusiv IPSO Agricultură, precum: service post-vânzare, contracte de întreţinere, reparaţii la faţa locului şi soluţii de finanţare adaptate nevoilor tale.
Pentru performanţă maximă în fermă, IPSO Agricultură pune la dispoziţia fermierilor o serie de opţiuni ce pot fi configurate pe gama de încărcătoare telescopice Manitou.

Încărcătoarele ManitouClick pe poza pentru galerie!

Opţiunea EcoStop la ralanti
Această funcţie a fost premiată anul acesta la târgul de Agricultură de la Sima din Franţa. Timpul de funcţionare cu motorul la ralanti, fără operator în cabină, reprezintă între 15 şi 30% din totalul orelor de utilizare în aplicaţiile din agricultură. Această funcţie permite oprirea automată a motorului şi contorizarea orelor de funcţionare atunci când operatorul nu se află în cabină, în funcţie de timpul prestabilit (între 1 şi 30 minute), având un impact de până la 82% din costurile totale de operare. Se reduce astfel deprecierea maşinii, scade consumul de combustibil, iar perioadele pentru întreţinerea preventivă cresc, ceea ce este un lucru bun. În plus, se reduce şi riscul de colmatare a liniei de evacuare, ce apare ca urmare a funcţionării prelungite cu motorul la ralanti. Această funcţie este asemănătoare cu opţiunea de Start-Stop pentru autovehicule mai noi folosite în circulaţia pe drumurile publice.

Hidraulică Inteligentă
Funcţia - hidraulica inteligentă este compusă din trei opţiuni care pot fi folosite în trei aplicaţii diferite.
Prima funcţie - ridicarea rapidă - este activată dintr-un buton din cabină şi permite operatorului să extindă sau să retragă şi să ridice simultan braţul, păstrând în acest fel o mişcare verticală aliniată, care asigură o productivitate ridicată în aplicaţiile de stivuire.
A doua funcţie - scuturarea cupei - permite mişcări repetitive ale cupei, executând automat mişcări de încărcare/descărcare, toate prin activarea unui buton din cabină. Această funcţie permite descărcarea materialelor lipicioase, reducerea timpului de execuţie şi măreşte productivitatea.
Cea de-a treia funcţie - revenirea la poziţia de încărcare - permite maşinii să facă automat toate mişcările necesare pentru a aşeza cupa sau ataşamentul la o înălţime şi la un unghi prestabilite pentru a relua un ciclu de mişcări. Se diminuează astfel oboseala operatorului în timpul lucrărilor repetitive prin reducerea numărului de mişcări, creşte eficienţa şi productivitatea muncii în timpul manipulării.

Suspensia pe braţul telescopic
Această opţiune preia şocurile provocate de terenul accidentat, prin intermediul suspensiei de pe braţul telescopic. Funcţionează în două moduri:
- automat: opţiunea se activează automat atunci când maşina se deplasează cu o viteză mai mare de 4 km/h;
- permanent: opţiunea este activă indiferent de viteza de deplasare a maşinii.
Această opţiune poate fi acţionată în orice poziţie a braţului telescopic. Atunci când se opreşte motorul, încărcătorul are capacitatea de a memora dacă a fost sau nu activată această opţiune.
Printre avantajele oferite de această funcţie se numără: confort sporit în timpul deplasării atât pe drum, cât şi pe teren, păstrează încărcătura mai stabilă în timpul deplasării şi creşte durata de viaţă a componentelor maşinii.

Comfort Steering System (CSS)
Această opţiune este disponibilă doar pe modelele MLT 840 şi MLT 1040 şi permite rotirea completă a tuturor celor patru roţi cu o singură rotaţie a volanului - în loc de cele patru rotaţii necesare în mod standard, reducând astfel oboseala operatorului prin reducerea numărului de mişcări repetitive. Opţiunea are scopul de a simplifica viaţa de zi cu zi a fermierilor. La o utilizare medie de 1.000 de ore pe an, operatorii fac aproximativ 3.000 de rotaţii ale volanului pe zi. Cu CSS, numărul acestor rotaţii se reduce la 720, asigurând în acelaşi timp un nivel excelent de manevrabilitate.
CSS oferă fermierilor o serie de avantaje, precum: îmbunătăţirea confortului şi eficacităţii, precizie optimă şi sporirea productivităţii cu până la 12% în timpul operaţiilor de manipulare.

Puteri între 75 CP şi 141 CP
IPSO Agricultură, distribuitor exclusiv Manitou, comercializează încărcătoare telescopice destinate segmentului agricol, cu motorizări cuprinse între 75 CP şi 141 CP, ce pot manipula încărcături la înălţimi de până la 9,6 metri şi greutăţi de până la 6 tone.
Noile modele de încărcătoare dispun, în standard, de buton extern folosit pentru decomprimarea liniei hidraulice a ataşamentelor, fără oprirea motorului, pentru a permite o schimbare mai rapidă a acestora. De asemenea, pe timp de noapte sau în spaţii de interior neiluminate corespunzător se pot folosi luminile de lucru tip Led dispuse atât în faţă, cât şi în spatele maşinii. Toate modelele de încărcătoare comercializate de IPSO Agricultură vin în standard cu suport şi furci de stivuitor şi cupă de cereale.

Text şi foto: IPSO AGRICULTURĂ


MANITOU MLT 635 130 PS+ PREMIUM
Încărcătorul telescopic pentru teren accidentat MLT 635-130 PS+ este alegerea ideală în căutarea performanţei. Este destinat atât cultivatorilor de cereale, zootehniştilor, cât şi prestatorilor de servicii. Abilităţile sale impresionante permit executarea tuturor operaţiunilor de manipulare în agricultură: transportul hranei pentru animale, activităţile de recoltare, încărcarea şi descărcarea produselor în vrac, manipularea baloţilor sau a gunoiului de grajd.
Cultivatorii de cereale, zootehniştii, contractorii şi asociaţiile de agricultori vor aprecia calităţile acestei maşini. Mai mult decât o soluţie de manipulare, Manitou vă pune la dispoziţie o maşină cu un design modern şi confort în utilizare: interiorul şi exteriorul au fost ingenios concepute pentru a satisface toate nevoile.
Încărcătorul Manitou MLT 635 130 PS+ este prevăzut cu un motor Deutz, stagiu IV, şi dezvoltă o putere de 129 CP. Având o capacitate maximă de 3.500 kg şi o înălţime de ridicare de 6,08 metri, încărcătorul se poate deplasa cu o viteză maximă de 40 km/h.
Acest model are în standard sistemul automat de inversare a rotaţiei ventilatorului pentru curăţarea radiatorului, extrem de util în mediu de lucru cu mult praf şi paie.
Cabina inovatoare şi silenţioasă cuprinde Joystick ergonomic şi modern pentru utilizarea braţului telescopic, ştergătoare pe toate geamurile cabinei, pentru o vizibilitate maximă, sistem de ventilaţie cu aer condiţionat, scaun operator cu suspensie pneumatică, radio cu bluetooth, suport telefon mobil, display sau panou de comandă, în funcţie de model.

Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 419 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?