Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În premieră la AgriPlanta!

Publicat: 12 iunie 2018 - 13:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Experţii în agricultura de precizie de la Vantage surprind vizitatorii târgului AgriPlanta 2018 atât cu noutăţi, cât şi cu lansarea unei colaborări prin care compania îşi extinde portofoliul de produse şi servicii pentru piaţa românească. Anul acesta, lângă standul Vantage de la AgriPlanta veţi vedea utilaje oferite de producătorul NIK.

Companiile NIK şi Vantage fac parte din acelaşi grup de firme unite în jurul ideii de agricultură de precizie, oferind toate instrumentele necesare pentru optimizarea şi eficientizarea lucrărilor agricole în câmp. Utilajele produse de compania NIK reduc costurile cu lucrările de administrare a inputurilor datorită preciziei distribuirii lor.

Companiile NIK ÅŸi Vantage_b

La AgriPlanta, Vantage expune următoarele mărci:
• Compania franceză Berthoud este primul producător de maşini de stropit din Europa, cu o experienţă de peste 120 de ani, şi oferă tehnologii inovatoare patentate, axate pe administrarea cu precizie a inputurilor. La Fundulea, veţi vedea demonstraţii cu modelul Raptor 4240 HV, dotat cu un rezervor de 4000 de litri, ISOBUS, sistem automat de ghidare şi control automat al secţiilor şi dozei de soluţie.
Apache - producătorul american de maşini de erbicidat oferă singura autopropulsată cu transmisie de neegalat pe cardan, cu motor de 300 HP şi o greutate de 9500 kg. Modelele Apache se deplasează cu o viteză mare şi oferă un confort sporit în cabină.
NIK şi Vantage prezintă pentru prima dată în România modelul Apache AS1220, cu sistem de autoghidare, control automat al secţiilor şi dozei şi 5 senzori Norac pentru controlul automat al înălţimii rampei.
Precision Planting. Doriţi să atingeţi viteze de până la 25 km/h la semănat fără a pierde din precizia cu care semănaţi, menţinând adâncimea de lucru constantă, indiferent de gradul de compactare şi de tipul solului? Toate acestea sunt posibile cu Precision Planting - un sistem care sporeşte productivitatea şi calitatea semănatului. Precision Planting este compatibil cu majoritatea semănătorilor de pe piaţă şi permite monitorizarea şi dozarea variabilă a seminţei pe fiecare rând în parte, transmiţând în timp real informaţii despre semănat la nivel de hectar, locaţie şi populaţie.
Rauch - producătorul german de distribuitoare de îngrăşăminte chimice oferă maşini inteligente cu tehnologia ISOBUS, capabile să efectueze dozarea variabilă a îngrăşământului.
Startec este o companie italiană ce produce microgranulatoare pentru distribuirea îngrăşămintelor solide şi lichide, maşini cu tehnologie ISOBUS, care dozează variabil îngrăşămintele în funcţie de viteza de deplasare.

Material oferit de Vantage

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 448 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!