Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Horsch trece la alt nivel - pulverizatoarele Leeb 6.300 PT şi 8.300 PT

Publicat: 17 octombrie 2019 - 15:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În domeniul protecţiei plantelor, compania Horsch s-a făcut remarcată în ultimii ani prin gama diversă de maşini autopropulsate şi tractate, dar mai ales prin caracteristicile speciale ale utilajelor precum flexibilitatea în exploatare, confortul operatorului şi aplicarea precisă a soluţiei de stropit. Constructorul german continuă să aducă îmbunătăţiri gamei de maşini pentru protecţia plantelor. În această vară, la conferinţa internaţională de presă, Horsch a prezentat două noi modele de maşini autopropulsate: Leeb 6.300 PT şi 8.300 PT, precum şi noul concept - Leeb 12 TD.

 

Noile maşini autopropulsate Leeb 6.300 PT şi 8.300 PT au primit o serie de "update-uri" pe segmentul reglare fină şi continuă să se remarce prin excelentul şi unicul sistem de control al pulverizării - BoomControl, care are acum o lăţime de până la 42 m şi, de asemenea, până la 42 de secţiuni. De altfel, această inovaţie este foarte premiată.
Şasiul ComfortDrive cu cadru central şi suspensie individuală pe fiecare roată, cu arc hidro-pneumatic şi reglare activă de nivel este o îmbunătăţire complet nouă. Astfel, se asigură un confort excelent în timpul conducerii pe drum şi pe câmp plan sau în pantă. În funcţie de cerinţele clienţilor, sunt disponibile două versiuni ale unităţii de antrenare a roţilor. Ambele, bineînţeles, permit o serie de reglaje fine, precum o acţionare continuă controlată dependent de sarcină şi funcţia antiderapare.
Conceptul de cabină plasată în faţă a fost menţinut pentru a garanta o distribuţie optimă a greutăţii. Cabina este complet nouă, cu o vedere excelentă şi cu un concept spaţial inovator. În dezvoltarea noii cotiere ErgoControl s-a avut în vedere manevrarea simplă, sigură şi confortabilă a tuturor funcţiilor Leeb PT.
Noul motor al seriei Leeb PT respectă normele Tier 5 de evacuare a gazelor, are o putere de 310 CP şi se încadrează optim în conceptul Leeb PT.
Flexibilitatea şi îndeplinirea diferitelor cerinţe ale clienţilor sunt reflectate şi în capacitatea rezervorului şi în materialele din care este fabricat acesta. Astfel, sunt diponibile două rezervoare: unul cu capacitatea de 6.000 litri din polietilenă şi un rezervor de 8.000 de litri din oţel inoxidabil. Ambele versiuni sunt echipate cu sistemul de curăţare continuă CCS Pro, care poate fi controlat confortabil din cabină şi care dispune de program de spălare automată.
Pompa rotativă din oţel inoxidabil garantează o eficienţă ridicată şi are o putere de umplere de 1.000 litri pe minut.

Horsch trece la alt nivel - pulverizatoarele Leeb 6.300 PT ÅŸi 8.300 PT_b

HORSCH Leeb 12 TD
Tot în cadrul conferinţei de presă "Agritechnica Innovations", Horsch a anunţat că în 2020 va lansa un nou pulverizator cu ax în tandem, cu o capacitate de 12.000 litri, echipat cu un sistem inovator de axe în tandem - o soluţie inteligentă pentru distribuţia sarcinii verticale.
Cu noul Leeb 12 TD, Horsch va intra pe piaţa pulverizatoarelor tractate cu o capacitate extrem de mare, de 12.000 litri, şi ridică tehnologia Leeb LT şi GS la o nouă dimensiune. Acest nou model de maşină de erbicidat de mare capacitate este potrivită pentru fermele mari.
Caracteristic pulverizatoarelor Leeb, şi pentru modelul TD vor există numeroase opţiuni de echipamente. Versiunea CCS Pro, de exemplu, va fi echipată cu un sistem electronic modern pnetru operaţiile de aspiraţie şi presiune şi va îndeplini cel mai înalt standard de protecţie a plantelor.
Noile modele Leeb 12 TD vor avea lăţimile braţelor de lucru de până la 42 m, care provin de la pulverizatoarele autopropulsate Leeb 6.300 şi 8.300 PT.
Maşinile Leeb TD vor fi dotate cu sistemul operaţional ISOBUS dezvoltat de HORSCH, care foloseşte o mulţime de funcţii ce facilitează reglarea, manipularea şi monitorizarea. Una dintre aceste funcţii este comutarea distanţelor dintre duze, de 50 sau 25 cm. De asemenea, Leeb 12 TD va fi dotat cu binecunoscutul sistem BoomControl, ce permite reglarea înălţimii braţului la 30 cm distanţă de zona ţintă, reducând enorm driftul şi optimizând distribuţia pulverizării la nivelul plantei.

Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 505 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?