Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Horsch Titan 34 UW - o remorcă ce face cât o combină. În câmp, nu pe factură

Publicat: 25 august 2018 - 11:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La standul MEWI de la AgriPlanta - RomAgroTec, ediţia de anul acesta, a fost expusă remorca autodescărcătoare Horsch Titan 34 UW, un utilaj ce face posibilă maximizarea eficienţei lanţului de operaţii din timpul recoltatului datorită capacităţii sale de descărcare de 18 tone/minut şi a buncărului mare ce poate umple complet un camion, la o singură deplasare.

Titan 34 UW la standul MEWI, AgriPlanta - RomAgroTec 2018_b

Modul de construcţie a remorcii este unul simplu, cu buncăr în formă de pâlnie, cu un singur şnec, fără altele dispuse orizontal, pentru o mai bună curăţare. Eficienţa sa ridicată se datorează modulelor puţine, însă foarte robuste. ”Volumul mare al remorcii, de 34 mc, face posibilă transbordarea unei cantităţi de 1000 tone de cereale pe oră, întreaga cantitate putând fi descărcată în 90 de secunde într-un alt loc (remorcă, direct în vagon etc).
Are un singur şnec, de 600 mm în diametru, o formă conică (de pâlnie), care permite descărcarea, lucru foarte iubit de fermierii care cultivă cereale şi leguminoase (mazăre, soia, năut) sensibile la spargere. Procentul de spargere cauzat de transbordare este cel mai mic cu putinţă, probabil cel mai mic din tot ce există în prezent pe piaţă, de aceea Titan este apreciat de producătorii de sămânţă.
De asemenea, fermierii români folosesc utilajul pentru a transborda rapid cereale în interiorul propriilor exploataţii, de la un siloz într-o hală, sau de la siloz în camioane etc. Pot să afirm că este un utilaj foarte apreciat în rândul fermierilor români...”, a apreciat Constantin Curcă, reprezentantul Horsch pentru România.

O remorcă de descărcare egală cu o combină de mare capacitate
“Am fost întrebat de multe ori cât costă un Titan” - relatează Constantin Curcă. “Si, de fiecare dată am răspuns, în spirit de glumă: «Cât o combină! Din cea mai mare serie de la oricare producător de pe piaţă!» Si am primit reacţii de uimire: «Cum? Adică 400.000 euro?» Am răspuns: «Nu, nu costă atât, dar atât face într-o zi, în câmp! Pentru că, dacă, să zicem, recoltăm cu două combine pe care le deservim cu Titan, la sfârşitul zilei, dacă tragem linie, constatăm că, datorită timpului economisit, s-a strâns echivalentul a ceea ce s-ar fi putut recolta cu trei combine, cu descărcare la capăt sau în sistemul clasic de lucru». Deci Titan este un utilaj care se pretează extraordinar lucrului exclusiv în câmp: încărcare direct de la combină şi descărcare la capăt într-o altă remorcă de transport”, a concluzionat reprezentantul Horsch pentru România.

Horsch Titan 34 UW - remorcă autodescărcătoare de mare dimensiune
Caracteristicile tehnice ale remorcii Horsch Titan 34 UW sunt:
• prindere în bara de tracţiune a tractorului;
• lungime utilaj - 8,26 m;
• lăţime transport (anvelope 900/60 R 32) - 3 m;
• capacitate buncăr - 34 mc;
• înălţime de descărcare - 4,6 m;
• punte extensibilă hidraulic;
• frână pneumatică;
• capacitate descărcare şnec: circa 1000 t/h;
• viteză transport - 25 km/h;
• opţional: cântar.

 csm_titan_34_uw_02_3bd3de4147ail18_b

Varianta pe şenile
Horsch Titan 34 este disponibil opţional şi cu şenile, pentru o mai bună conservare a solului, fiind recomandat pentru recoltarea în condiţii de umiditate mare sau în cazul solurilor uşor tasabile. Lăţimea şenilei este de 91 cm, suprafaţa de contact de 91 cm x 256 cm, iar lăţimea de transport de 3,49 m. ”{tiu din teren că, în România, sunt din ce în ce mai multe utilaje de acest tip, şi sunt situaţii în care Titan a fost livrat şi cu şenile. Având 34 mc şi o axă rabatabilă, există avantajul că nu călcăm niciodată pe aceleaşi urme pe care a trecut tractorul, de fiecare dată ne aflăm în exteriorul acestora, ceea ce este benefic pentru sol, presiunea fiind redusă şi, în consecinţă şi compactarea”, afirmă Constantin Curcă.

 Senilate_b


Text şi foto: MEWI
www.mewi.ro


OPTIMIZAREA LANŢULUI DE OPERAŢII ÎN TIMPUL RECOLT|RII
"Descărcarea din combină la marginea câmpului de pe care se recoltează înseamnă diminuarea capacităţii de recoltare şi creşterea costurilor (...). De cele mai multe ori, fermele mari nu îşi utilizează eficient întregul potenţial de tehnică agricolă. Fluxul de lucru al multor ferme este afectat de procentul ridicat de timpi ineficienţi. O problemă deosebită o reprezintă coordonarea optimă dintre capacitatea de transport şi cea de producţie a combinei. Datorită îmbunătăţirilor ce pot fi aduse în proceduri şi logistică, fermele mari îşi pot mări productivitatea recoltării cu până la 40%”. (Revista Profi)

 graficil18_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 1209 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?